nieuws
Archief

Nieuwe speeltuin in Zeewijk geopend

donderdag 17 mei 2012 14:00 Wethouder Geert Post met Alisha, Harm Bakker met zoon Kaleb en Marijtje Bakker.De buren rondom de Reling en Achterpiek openden zaterdagochtend hun nieuwe speeltuin. Maandenlang werkten ze samen aan het project, waarvoor ze zich met elkaar hard hebben gemaakt. Niet alleen zamelden ze het geld in, ook legden ze het speelterrein zelf aan. Het resultaat mag er zijn en daar zijn niet alleen de buren zelf, maar ook de kinderen erg blij mee. De bewoners bedankten in het bijzonder de buren Klaas en Geke Wakker en Leo Brussé van de gemeente, die zich flink hebben ingezet om de speeltuin te realiseren.

Naam

Harm en Marijtje Bakker wonnen de prijsvraag, waarin de bewoners mochten meedenken over een naam voor de speelplek. ,,Wij bedachten ‘De trossen los’ in het kader van de Zeewijk en de verschillende straatnamen rondom de speeltuin. Na een flinke periode van samenwerken - net als op een schip - gooien we nu eindelijk de trossen los”, vertelt Harm Bakker. Dochter Alisha mocht daarom samen met wethouder Geert Post de ‘trossen los gooien’ en zo de speeltuin officieel openen.
De speeltuin was een pilotproject van de gemeente en werd mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Van der Steeg, Borger, de gemeente en de buurtbewoners zelf.

nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  blijf op de hoogte

  Op de hoogte blijven van alles op Urk? Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Je ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste nieuws, belangrijke gebeurtenissen en een leuke, exclusieve aanbieding.

  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties