Afbeelding

Jan Bakker (35) is de nieuwe pastoraal jongerenwerker van CGK Maranatha

Algemeen

Pastoraal jongerenwerker Jan Post van de CGK Maranatha wordt vanaf mei opgevolgd door de 35-jarige Jan Bakker. Bakker is sinds twee jaar ouderling, waarvan het afgelopen jaar als jeugdouderling. ,,Ik ervoer steeds meer dat de Heere mij wil gebruiken in Zijn koninkrijk, dat Zijn licht op mij schijnt en dat ik dat licht straks mag uitdragen.” Daarom solliciteerde Bakker naar de functie en maakt hij nu de overstap van het bedrijfsleven naar de kerk.

Jan Bakker gaat voor 26 uur in de week aan de slag voor de kerk en combineert dat met een deeltijdopleiding tot pastoraal jongerenwerker aan de Christelijke Hogeschool Ede. Het pastorale jongerenwerk in de gemeente wordt een belangrijke taak van Bakker. Op zondag 5 mei vindt in de eredienst de inleiding van Jan Bakker als pastoraal jongerenwerker plaats.

Jan Post was de eerste die deze rol vervulde binnen deze gemeente. Hij neemt afscheid omdat hij meer tijd wil om zich te concentreren op zijn studie tot predikant aan de Theologische Universiteit Apeldoorn.