nieuws
Cultuur
Add a comment

Nieuw: de Junior Knipclub

donderdag 19 maart 2015 18:00 De knipkunst mag niet verloren gaan: dat is de insteek van een proef van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst om een Junior Knipclub te beginnen. Urk heeft de primeur, woensdagmiddag was de eerste bijeenkomst in het knipatelier van Henk Kapitein.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Films van vroeger in het museum

woensdag 18 maart 2015 11:30 Nieuwsgierig naar unieke beelden uit 1941 en 1951 op en rond de haven en de dorpskern? Kom dan naar de filmvertoningen van het museum. Ook worden er stukken film getoond over de plaatselijke middenstand, de Hofsteemarkt in 1969, het garnalenpellen op de Hofstee in 1980 en het Kinderkoor Klein maar Dapper.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Groot Nederlands Dictee, editie Urk

vrijdag 13 maart 2015 09:24
Het dictee leek makkelijker dit jaar, maar veel deelnemers vonden het toch nog vrij pittig. Voorlezers Frits van der Sloot en Jacqueline Visscher gaven in acht zinnen vol instinkers en lastige woorden een kleine terugblik op het Urk in 2014. Zelfs fictieve vip Tromp van Buurtjen maakte onderdeel uit van het geslaagde taalfeest in de bibliotheek. Klik op lees meer voor het volledige dictee.
Lees meer...
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  blijf op de hoogte

  Op de hoogte blijven van alles op Urk? Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Je ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste nieuws, belangrijke gebeurtenissen en een leuke, exclusieve aanbieding.

  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties