Urker Mannenduo presenteert tweede cd

Twee jaar na het debuut, presenteert het Urker Mannenduo deze maand zijn tweede cd: ‘Twijfel niet’. Bariton Tim Evink (24) en tenor Teunis Nentjes (29) overhandigden het eerste exemplaar woensdagavond aan Albertje Pasterkamp.
Deze tweede cd is een mix geworden van psalmen (onder andere psalm 87 en 141) en bekende gezangen als ‘Al de weg leidt mij mijn Heiland’, ‘Heer ik kom tot u’ en ‘Wat zal de wereld mooi zijn op die dag’. Daarnaast bevat het album vier liederen van eigen hand. De opbrengst van deze cd gaat naar Open Doors. Het eerste exemplaar was voor Albertje Pasterkamp, omdat de mannen haar een hart onder de riem willen steken vanwege de moeilijke periode die ze doormaakt.
De cd kost tien euro en is verkrijgbaar bij Bakker Visserijartikelen, La Boutique en op Geer 3 en Noorderpalen 86.


12,5 jaar dirigent van Hallelujah

Dirigent Bert Moll (60) heeft deze maand 12,5 jaar de muzikale leiding over Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’. Het koor stond zaterdag, tijdens de eerste repetitie van het nieuwe jaar, stil bij dit bijzondere jubileum. Een verraste Moll kreeg uit handen van waarnemend voorzitter Jan ten Napel twee cadeautjes aangeboden. Daarna ging de dirigent met het hele koor op de foto. Moll, woonachtig in Lelystad, werd in juli 2003 benoemd tot dirigent van ‘Hallelujah’. Na Frits Bode is hij de dirigent die het langst voor het koor staat. Later dit jaar hoopt hij zijn veertigjarig jubileum als koordirigent te vieren.


Willie Bakker wint Urker Kunstprijs 2015

Een gedicht waarbij de lezer niet om de boodschap heen kan, dat was volgens de jury het gedicht ‘Confrontatie’ van Willie Bakker-Nentjes, juffrouw op De Vuurbaak en één van de drie genomineerden voor de Urker Kunstprijs 2015. Donderdagmiddag kreeg zij uit handen van Christina Bos – de laatste winnares – de Urker Kunstprijs 2015 uitgereikt. Haar klas was daarbij aanwezig, want de leerlingen hadden Willie geïnspireerd om een gedicht in te zenden. Een enorm gejuich van de leerlingen ging op toen wethouder Freek Brouwer de winnaar bekendmaakte. Op de foto van links naar rechts: Christina Bos, Willie Bakker-Nentjes en wethouder Freek Brouwer.


0

Optreden tussen de top van Nederland

Het was concentreren en keihard werken, afgelopen zaterdag in Sporthal De Schelp. Dit keer niet door een fanatieke groep sporters, maar door de muzikanten van jachthoornkorps Showband Urk. Geen enkel slordigheidje werd door showinstructeur Mart Bolle door de vingers gezien. Aanstaande zaterdag 7 november treedt Showband Urk op tijdens Taptoe Groningen, de grootste indoortaptoe van het Noorden. De beste korpsen van Nederland zijn uitgenodigd en Showband Urk is ook van de partij. Wie mee wil als supporter kan contact opnemen met korpsleider Wouter Hakvoort via 06 – 51 92 51 59.


0

Concertreis Crescendo in Duitsland

Het Christelijk Urker Visserskoor Crescendo zong vorige week in Duitsland. Er waren ruim zeventig zangers mee, samen met de medereizigers goed voor een groep van 135 Urkers. Vrijdagavond werd in Siegen gezongen en zaterdagmorgen in Wuppertal.  Beide optredens waren op verzoek van de Stichting Vrienden van Heidelberg en Dordrecht (SVHHED). Duitsland heeft mooie en grote kerken, maar de leegloop is enorm. De SVHHED bedrijft zending in het land van de reformatie en beijvert zich voor hernieuwde aandacht voor de Heidelberger Catechismus in de Duitse erediensten.


0

Orgelconcert in Bethelkerk

Orgelliefhebbers kunnen aanstaande zaterdagavond in de Bethelkerk genieten van een orgelconcert van Henk Verhoef. Henk Verhoef is organist van De Nieuwe Kerk en de Oosterkerk te Amsterdam en organist en beiaardier aan de Vrije Universiteit. Daarnaast is hij koordirigent, docent aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en beiaardier van Woerden. Als stadsbeiaardier van Monnickendam bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld. De kerkzaal is om half acht open, aanvang van het concert is acht uur. Toegang bedraagt voor 16-plussers vijf euro – de rest mag gratis naar binnen.


0

Kaartverkoop Urk op de Planken gaat hard

Een bijzonder, experimenteel toneelstuk met absurde wendingen, diepe filosofische lagen en obscure cross-culturele verwijzingen. Dat wordt het nieuwe stuk van Toneelvereniging Urk op de Planken. Grapje natuurlijk, ‘Café te koop’ wordt gewoon een ouderwetse klucht, precies zoals de vele fans het gewend zijn, boordevol echte, gezellige Urker humor. En ja, De Jeep doet ook weer mee.
Het is alweer drie jaar geleden dat Urk op de Planken een week lang in een uitverkocht Zalencentrum Irene stond. Liever had de groep vorig jaar alweer een nieuw stuk gepresenteerd, maar er bleek meer tijd nodig. Lucas Visser: ,,We hadden de basis van het nieuwe stuk al wel, geschreven door Henk Kapitein. Samen met Cees de Vries ben ik het toen verder gaan invullen. Dat vergde meer tijd dan verwacht.”

Lees verder 


0

50 jaar lid van Crescendo

Tenor Klaas de Boer (87) is 50 jaar lid van Crescendo, een mijlpaal. Om gezondheidsredenen kan De Boer niet meer de repetities en concerten bijwonen, maar hij leeft intens mee met zijn visserskoor. Zaterdagmiddag werd De Boer gehuldigd. Dat gebeurde in de pauze van de cd-opname in de Ichthuskerk. De nieuwe cd krijgt de titel: Morgen. Op 28 november wordt samen met het Hineni Symfonie Orkest een presentatieconcert gegeven in De Schuilplaats. Op de foto feliciteert Crescendo-voorzitter Hessel de Boer de jubilaris en zijn vrouw Trientje. De koorleden zongen hen Psalm 16 vers 4 toe.


0

Nederland Zingt op Urk

Nederland Zingt komt naar Urk. Het productieteam van dit bekende tv-programma maakt op vrijdag 20 november opnames in de Ichthuskerk. ‘s Middags vinden er tussen drie uur en half zes diverse optredens plaats van koren. De zanggroepen zingen op verschillende locaties verspreid over Urk. Het is een voorproefje voor het avondprogramma. Deze openluchtconcerten worden ook opgenomen en zijn live te zien via de website van Nederland Zingt. Aan het avondprogramma zullen verschillende musici hun medewerking verlenen, waaronder een samengesteld Urker mannenkoor. De avond begint om half acht. De deuren van de kerk gaan om kwart voor zeven open. Kaarten zijn gratis te verkrijgen via de website van de EO.


0

Urker vesper in Kerkje aan de Zee

Psalmen en gezangen zingen in ’t Urkers, het kan vrijdag 2 oktober weer tijdens de Urker vesper. De dienst begint om acht uur in het Kerkje aan de Zee. Dominee Cees Romkes (van Jannes Romkes) gaat voor en Albert Metz bespeelt het orgel. Vesperkoor d'Arpe Davids verleent ook haar medewerking. Na de vesper staat de koffie klaar in de Botterschuur.