nieuws
Cultuur
Add a comment

Kunst op de Botermarkt

woensdag 27 augustus 2014 17:38 Kunst op de BotermarktOnder prachtige weersomstandigheden vond woensdag Kunst op de Botermarkt plaats. Tientallen kunstenaars, hoofdzakelijk uit Urk, waren in de straatjes van Wijk 5 druk bezig met hun kunstwerken. Van beeldhouwen tot schilderkunst en van knippen tot zingen. Het geheel kon rekenen op grote publieke belangstelling.  Wie snel is kan trouwens nog even een kijkje nemen: het duurt nog tot zeven uur.
Cultuur
Add a comment

Woensdag: Kunst op de Botermarkt

maandag 25 augustus 2014 11:21
Kunst op de BotermarktTwee weken geleden werd het evenement vanwege de slechte weersverwachtingen afgelast, maar woensdag gaat het alsnog door: Kunst op de Botermarkt. Vijftig Urker kunstenaars laten van een tot zeven uur zien wat ze in huis hebben. Beeldhouwers, schilders, knipkunstenaars, naaisters, touwknopers, houtsnijders, nettenboeters… Urk is van alle markten thuis. Kunst op de Botermarkt vindt plaats in Wijk 5, rondom het centraal gelegen atelier van Geert Weerstand. Daar tonen de deelnemers hun kunstwerken, maar nog belangrijker is het dat zij actief bezig zijn, waardoor het werkproces goed in beeld komt. Er wordt tijdens de markt vis gebakken en er zijn andere culinaire bijzonderheden te proeven.
Cultuur
Add a comment

Ernst-Leydentochten op Urk

vrijdag 22 augustus 2014 20:00 Iedereen die benieuwd is naar het leven en het werk van kunstschilder Ernst Moritz Leyden (1892 - 1969), is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de Ernst-Leyden tochten, die georganiseerd worden. De eerste toer is op 27 augustus, aanvang ’s middags om twee uur vanuit Tourist Info Urk.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Wereldwijd Urk-stickers plakken

dinsdag 19 augustus 2014 19:00 Johan van Arnhem is de winnaar geworden van de Groos op Urk-stickeractie van Tourist Info Urk (TIU). Vooraf aan de zomer vroeg TIU plaatsgenoten de stickers mee te nemen op vakantie, op een creatieve plek te plakken en een foto te plaatsen op Facebook of Twitter.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Open dagen bij Muziekschool Urk

vrijdag 15 augustus 2014 12:49 De lessen bij Muziekschool Urk gaan binnenkort weer van start. Totdat de nieuwe locatie – het Kindcentrum – haar deuren opent, verblijft de Muziekschool in kerkgebouw De Ark. Komende week zijn diverse open dagen om belangstellenden te informeren over het veelzijdige aanbod komend seizoen.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Kunst op de Botermarkt wordt uitgesteld

maandag 11 augustus 2014 20:00 Archieffoto. Het evenement Kunst op de Botermarkt, dat aanstaande woensdag gehouden zou worden, is uitgesteld. De organisatie heeft die beslissing genomen in verband met ‘slechte weersvooruitzichten’. De kunstmarkt staat nu gepland voor woensdag 27 augustus.
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties