nieuws
Cultuur
Add a comment

Afscheid van Harm Hoeve als organist

woensdag 28 januari 2015 19:59 Het Christelijk Urker Visserskoor Crescendo heeft tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert in de Bovenkerk in Kampen afscheid genomen van organist Harm Hoeve. Hoeve was vijftien jaar de vaste begeleider van het Urker mannenkoor. Tijdens het concert werd hij toegesproken door voorzitter Riekelt Kramer en sprak hij zelf een kort dankwoord over de bijzonder fijne samenwerking, waarin hij ook wijlen dirigent Meindert Kramer aanhaalde, de vader van de huidige dirigent Louwe Kramer.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Expositie werk Alita Kramer geopend

woensdag 07 januari 2015 13:42 Wie wil genieten van ‘golven van creativiteit’ kan sinds afgelopen vrijdag terecht in de bibliotheek. Na een welkomstwoord van Luuk Schudde werd de expositie van het werk van Alita Kramer (midden) vorige week officieel geopend. De tentoonstelling ‘Golven van creativiteit’ omvat een aantal van haar favoriete foto’s en werken van papier, karton en stof.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Onger Oens huldigt jubilarissen

maandag 05 januari 2015 14:29
Op de foto (v.l.n.r.): Ditta en Evert Loosman, Ditta en Jacob Bakker, Willem en Albertje Pasterkamp en voorzitter Lucas Loosman. Cees de Boer ontbreekt op de foto.Het zijn mannen van het eerste uur. Of in elk geval van het tweede uur. Want Urker Mannenzangvereniging Onger Oens bestond nog geen jaar toen Evert Loosman, Jacob Bakker, Willem Pasterkamp en Cees de Boer (UK 197) lid werden. Zaterdagavond werden ze tijdens de jaarvergadering in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarige jubileum.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Golven van Creativiteit in bibliotheek

vrijdag 02 januari 2015 08:32 Foto’s en creaties van papier, karton en stof. Dat is wat Alita Kramer laat zien in de expositie Golven van Creativiteit in de bibliotheek. Jaarlijks nodigt de Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB) een plaatselijke kunstenaar uit om zijn of haar werk te laten zien.
Lees meer...
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  blijf op de hoogte

  Op de hoogte blijven van alles op Urk? Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Je ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste nieuws, belangrijke gebeurtenissen en een leuke, exclusieve aanbieding.

  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties