nieuws
Cultuur
Add a comment

Historische steiger is bijna klaar

maandag 29 juni 2015 16:38
Historische steiger is bijna klaarDe historische steiger is bijna klaar. Dat was aanleiding voor wethouder Freek Brouwer om poolshoogte te nemen bij dit project. ,,Het is een aanwinst voor het dorp. Menig Urker maakt straks vast een rondje naar de kop van deze pier om van het prachtige uitzicht te genieten’’, aldus wethouder Brouwer.
Cultuur
Add a comment

Vanavond: concert in Ichthuskerk

zaterdag 27 juni 2015 08:00 Iedereen die vanavond wil genieten van een muzikaal feest is van harte welkom in de Ichthuskerk. Mannenkoor Soli Deo Gloria geeft daar samen met Het Hollands Jongerenkoor een concert. Verder werken mee organist Joost van Belzen, pianist Mark Brandwijk, trompettist Wilhelm Groenendijk en soliste Lisanne Leeuwenkamp. Met elkaar brengen ze bekende en minder bekende muziekstukken ten gehore. De algehele leiding ligt in handen van dominee W.J. op ’t Hof. Entree bedraagt 6,50 voor volwassenen, twee euro voor kinderen en gezinnen betalen twintig euro. De opbrengst is bestemd voor Stichting Hudson Taylor, die zich inzet voor Bijbelwerk in China. Kijk voor meer informatie of reserveren voor dit concert op peterwildeman.nl.
Cultuur
Add a comment

Kunstenaars in actie op de haven

dinsdag 23 juni 2015 17:48 CulteventDe Urker haven was maandag het decor waaraan een flinke groep kunstenaars uit het hele land zich mocht vergapen. In het kader van het Cult Event streken ze neer. Een deel koos vanwege het onstuimige weer voor fraaie interieurs in onder andere de Botterschuur. Maar knipkunstenaar Paul Marius Borggreve (tevens dichter, belastingambtenaar en soms predikant) maakte zijn schetsen toch liever buiten. De groep kunstenaars werkt deze week elke dag op een andere locatie in Flevoland.
Cultuur
Add a comment

Kunstenaars op de haven

dinsdag 16 juni 2015 18:17 Een rondje over de haven is aanstaande maandag extra leuk. Kunstenaars zitten dan te schilderen, snijden, stippen en knippen en voorbijgangers mogen kijken hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Na Urk doet de groep nog vier andere locaties aan in de provincie. Uiteindelijk vormen later in het jaar de kunstwerken de reizende expositie, die ook Urk aandoet.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Boek ‘Urk in de twintigste eeuw’ weer verkrijgbaar

dinsdag 16 juni 2015 08:57
Boek ‘Urk in de twintigste eeuw’ weer verkrijgbaarDe tweede druk van het boek ‘Urk in de twintigste eeuw’ is donderdag gepresenteerd. Burgemeester Van Maaren (r) ontving het eerste exemplaar uit handen van de samensteller Rien Bogerd (l). In 2011 verscheen de eerste druk van het boek, na een jaar was deze uitverkocht. ,,Ik ben er nog stil van, dat het boek zo snel was uitverkocht”, aldus Rien Bogerd.
Cultuur
Add a comment

Alida Hoekstra zingt in Talma Haven

woensdag 03 juni 2015 14:33 Sopraan Alida Hoekstra zingt morgenavond om zeven uur in Talma Haven – haar eerste optreden sinds een paar jaar. ,,Nu het einde van haar opleiding tot verloskundige nadert, begint ze weer met optreden. Alida is een sopraan, die een paar jaar geleden winnares was van het Flevolands Songfestival. Ze heeft een groot stembereik en een warme klankkleur, haar stem is pakkend, karaktervol’’, omschrijft haar vader Cees Hoekstra.
Lees meer...
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties