nieuws
Cultuur
Add a comment

Verrassende oorlogstocht Tourist Info Urk

donderdag 23 oktober 2014 08:30 Het leek wel of de bouwer van ‘het winkeltje van Trientje’ in Wijk 3 er al bewust rekening mee had gehouden dat hier later onderduikers verstopt moesten worden. De deelnemers aan de oorlogstocht van Tourist Info Urk gingen zaterdag onder leiding van Jaap Bakker het dorp door en vielen van de ene verbazing in de andere.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Kleurrijk concert in de Ichthuskerk

woensdag 22 oktober 2014 19:45 Met het zeeblauw van het Rotterdamse koor Deo Cantemus en het striept boat van mannenkoor Soli Deo Gloria, konden bezoekers van het concert in de Ichthuskerk zaterdagavond al genieten van een kleurrijk uitzicht. Maar daar ging het ze natuurlijk niet om, hoewel kleur een belangrijke plaats innam in het geheel. De beide koren maakten samen namelijk een nieuwe cd getiteld ‘Duizend kleuren’ ten bate van de stichting Als kanker je raakt. Gevuld met kleurrijke, krachtige en ontroerende liederen.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Bijzondere expositie met historische knipkunst

maandag 20 oktober 2014 16:26
De expositie werd zaterdag geopend door Lucy van Vrijberghe de Coningh, kleindochter van oud-burgemeester Van Suchtelen van de Haere. Ze werd rondgeleid door knipkunstkenner Henk Kapitein (links). Zoals zoveel grote kunstenaars is ook bij Jantje de Knipper pas na zijn dood de waardering voor zijn werk gekomen. Want hoe bijzonder is dat het werk van de in 1938 overleden papierknipkunstenaar anno 2014 het middelpunt vormt van een expositie over Urker knipkunst in Museum Het Oude Raadhuis.
Cultuur
Add a comment

Irene Kramer wint poëziewedstrijd

dinsdag 14 oktober 2014 13:08 Irene Kramer won haar prijs met het gedicht ‘opa kijkt’. Op de foto v.l.n.r.: juryvoorzitter Marian van Gog, Floor Koedam en Irene Kramer. ‘Opa vergeleken met zwevende herfstbladeren in de lucht, hij waakt nog een beetje over je en zal dat altijd blijven doen. Het is mooi poëtisch verwoord’. Zo luidde het juryrapport over het gedicht van Irene Kramer. De veertienjarige scholiere van het Emelwerda College won met haar werk de poëziewedstrijd van Netwerken Palliatieve Zorg Flevoland.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Urker Wandeltocht: een Top-Roendjen

dinsdag 07 oktober 2014 17:54
De vijfde editie van de Urker Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 11 oktober en start bij de Botterschuur. De routes van 5/12,5/20 en 25 kilometer volgen de contouren van de voormalige eilandgrenzen. Tourist Info Urk stelt deze routes onder de naam Top-Roendjen binnenkort permanent beschikbaar.
Lees meer...
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties