nieuws
Cultuur
Add a comment

Wandeling door de ijstijd

dinsdag 22 april 2014 15:53 Wie benieuwd is naar de overblijfselen van de voorlaatste ijstijd bij Urk, kan zaterdag 10 mei mee met de excursie van Het Flevo-landschap. Een gids neemt de deelnemers die ochtend mee naar het P. van der Lijn Reservaat, een belangrijk geologisch gebied bij Urk dat normaal gesproken niet vrij toegankelijk is.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Oranjeconcert met Siloam

maandag 21 april 2014 11:07
Mannenkoor Siloam zingt zaterdag vaderlandse liederen in de Bethelkerk.‘Gelukkig is het land dat God de Heer’ beschermt’, ‘Merk toch hoe sterk’. ,,Kennen we deze aloude vaderlandse liederen nog?’’, vraagt dirigent Jan Loosman van Mannenkoor Siloam zich hardop af. ,,In ieder geval zullen ze zaterdag 26 april weer klinken vanuit de Bethelkerk.’’ Het koor geeft om half acht een oranjeconcert ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander. 
Cultuur
Add a comment

Wie of wat verdient er duizend euro?

woensdag 16 april 2014 20:00 Wie verdient de Vrijwilligersprijs van de gemeente? Wie daar een antwoord op weet kan de betreffende persoon of organisatie aanmelden tot 15 mei. De prijs wordt uitgereikt op Urkerdag, zaterdag 7 juni, en omhelst, naast de bloemen en felicitaties, een bedrag van duizend euro voor het winnend initiatief.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Seniorenorkest zet Willem van der Veer in het zonnetje

woensdag 16 april 2014 14:30 Op de foto: orkestvoorzitter Jan Otten reikt de oorkonde en bloemen uit aan Harry van de Ven en Willem van der Veer (rechts).Seniorenorkest Echo der Golven uit Emmeloord hield vorige week een voorjaarsconcert. Een speciale rol was er voor de 86-jarige Willem van der Veer en de 85-jarige Harry van de Ven. Beiden zijn zij vijftien jaar lid van het orkest en kregen daarom een bloemetje overhandigd. Echo der Golven telt 35 leden met een gemiddelde leeftijd van 73 jaar en repeteert elke woensdagmorgen. Naast Willem van der Veer musiceren ook Urkers Ale Jager en Marretje Post in het orkest mee.


Cultuur
Add a comment

Lovend over ‘Het Nieuw Jeruzalem’

dinsdag 15 april 2014 16:30 Het toegestroomde publiek kon afgelopen zaterdag in de Bethelkerk anderhalf uur genieten van een muzikaal hoogstandje. Het Gereformeerd Kerkkoor Urk voerde samen met het Gemengd Koor Zon en Zegen het oratorium ‘Het Nieuw Jeruzalem’ uit en naderhand waren de kritieken lovend: ‘geweldig’ en ‘hoog muzikaal niveau’.
Lees meer...
nu op urk
    Ophalen van berichten...
agenda
uitgaven
dossiers
meest besproken artikelen
recente reacties