nieuws
Cultuur
Add a comment

Wie of wat verdient er duizend euro?

woensdag 16 april 2014 20:00 Wie verdient de Vrijwilligersprijs van de gemeente? Wie daar een antwoord op weet kan de betreffende persoon of organisatie aanmelden tot 15 mei. De prijs wordt uitgereikt op Urkerdag, zaterdag 7 juni, en omhelst, naast de bloemen en felicitaties, een bedrag van duizend euro voor het winnend initiatief.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Seniorenorkest zet Willem van der Veer in het zonnetje

woensdag 16 april 2014 14:30 Op de foto: orkestvoorzitter Jan Otten reikt de oorkonde en bloemen uit aan Harry van de Ven en Willem van der Veer (rechts).Seniorenorkest Echo der Golven uit Emmeloord hield vorige week een voorjaarsconcert. Een speciale rol was er voor de 86-jarige Willem van der Veer en de 85-jarige Harry van de Ven. Beiden zijn zij vijftien jaar lid van het orkest en kregen daarom een bloemetje overhandigd. Echo der Golven telt 35 leden met een gemiddelde leeftijd van 73 jaar en repeteert elke woensdagmorgen. Naast Willem van der Veer musiceren ook Urkers Ale Jager en Marretje Post in het orkest mee.


Cultuur
Add a comment

Lovend over ‘Het Nieuw Jeruzalem’

dinsdag 15 april 2014 16:30 Het toegestroomde publiek kon afgelopen zaterdag in de Bethelkerk anderhalf uur genieten van een muzikaal hoogstandje. Het Gereformeerd Kerkkoor Urk voerde samen met het Gemengd Koor Zon en Zegen het oratorium ‘Het Nieuw Jeruzalem’ uit en naderhand waren de kritieken lovend: ‘geweldig’ en ‘hoog muzikaal niveau’.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Urker band treedt op in Liverpool

dinsdag 08 april 2014 15:09 ,,Geen flauw idee waarom we uitgenodigd zijn! Waarschijnlijk zijn we online gespot en dacht de organisatie: die band past bij ons. Hoe dan ook, wij vinden het super!’’ The Benefit Thieves treedt in mei op in The Cavern in Liverpool – een hele eer. Er is wel één dingetje: de bandleden moeten zelf de reis bekostigen. Om wat geld in kas te krijgen, geven ze vrijdag 11 april een concert in Het Haventje.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Voorbereidingen Visserijdagen in volle gang

dinsdag 08 april 2014 12:18 Het duurt nog wel even, maar de voorbereidingen voor de Visserijdagen in de laatste week van mei zijn in volle gang. Via de internetsite visserijdagenurk.nl kunnen liefhebbers alvast een voorproefje nemen. De organisatie is nog op zoek naar enthousiaste amateurkoks, die willen deelnemen aan de traditionele kookwedstrijd.
Lees meer...
nu op urk
    Ophalen van berichten...
agenda
uitgaven
dossiers
meest besproken artikelen
recente reacties