nieuws
Cultuur
Add a comment

Film over Urk naar internationale filmfestivals

vrijdag 18 juli 2014 14:30 Fragment uit 'Episode van de Zee'. De artistieke film ‘Episode van de Zee’, die de kunstenaars Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan maakten over de visserij van Urk, is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival en voor het Documentaire Film Festival CPH:DOX in Kopenhagen. In Kopenhagen dingt de productie bovendien mee naar de New Visions Award. Eind november wordt bekend of Van Brummelen en De Haan de prijs hebben gewonnen.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Koorzang op de haven

zaterdag 28 juni 2014 17:00 Gedragen liederen, vrolijke nummers, toegewijde zangers, een enthousiaste dirigent en toch ook nog lekker weertje – havenbezoekers kregen het afgelopen dinsdagavond zomaar aangeboden. Mannenkoor Urker Zangers, onder leiding van Jacob Schenk, sloot het zangseizoen af met een concert op de haven en zong toegewijd enkele liederen uit het repertoire. Voorbijgangers genoten…
Cultuur
Add a comment

Vanavond: Urker Zangers op haven

dinsdag 24 juni 2014 15:00 Ter afsluiting van het seizoen ruilen de Urker Zangers hun repetitieruimte aanstaande dinsdagavond in voor de Dormakade. In plaats van repeteren, verzorgen de zangers een uitvoering voor langskomend publiek. Aanvang van het openluchtconcert is half acht en iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren.
Cultuur
Add a comment

‘De Bende van Urk’ in première

dinsdag 24 juni 2014 10:40 Wouter de Vries (19) kreeg vorig jaar februari het idee om een korte film te maken. Een idee dat al snel uitgroeide tot de productie van een heuse jeugdfilm, waar mensen uit heel Nederland en zelfs België bij betrokken raakten. Minder dan anderhalf jaar later was het resultaat vrijdagavond daar: de première van ‘De Bende van Urk’.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Haar muziek eindelijk op cd

donderdag 19 juni 2014 20:00 Liedjes ontstaan in haar hoofd – altijd al, maar ‘ze kwamen nooit naar buiten’. Tot afgelopen jaar. Samen met gemeenteleden ging Hetty de Boer aan de slag om haar teksten van melodie en arrangement te voorzien. Het resultaat is de cd ‘Zijn waar U op wacht’, met zes persoonlijke nummers.
Lees meer...
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties