nieuws
Cultuur
Add a comment

Op eigen houtje de ginkiestocht lopen

vrijdag 28 augustus 2015 11:30 Al wandelend Urk ontdekken, door een doolhof van smalle steegjes en langs verschillende bezienswaardigheden. De nodige vreemden én Urkers genoten de afgelopen jaren al van de zogenaamde ginkiestocht, onder leiding van een gids. De tocht kan nu echter ook zonder gids worden afgelegd. Afgelopen zomer plaatsten Tourist Info Urk en Snijder Reclame informatie- en bewegwijzeringsborden op de route. Voor 1,95 euro is bij Tourist Info Urk een begeleidend boekje te koop met de complete route, aanvullende informatie en voor de kinderen leuke speurvragen.
Cultuur
Add a comment

Woensdag laatste Zingen in de Zomer

dinsdag 25 augustus 2015 12:05 Liefhebbers van zang kunnen maandag en dinsdag tussen twee en drie uur terecht in het Kerkje aan de Zee voor een afwisselend programma van Zingen in de Zomer. Op woensdag, op dezelfde tijd, is er een programma in de Bethelkerk. ’s Avonds wordt Zingen in de Zomer afgesloten met een optreden van Soli Deo Gloria en de nodigde muzikale verrassingen.

Cultuur
Add a comment

Derde kunstprijs komt eraan

zaterdag 15 augustus 2015 09:00 Met de overhandiging van de wervingsfolder aan de voorzitter van de Stichting Urker Uitgaven, Rien Bogerd (links op de foto), kondigde wethouder Freek Brouwer op Kunst op de Botermarkt woensdagmiddag de derde kunstprijs aan. De laatste editie werd in 2012 gewonnen door Christina Bos (rechts op de foto). Wie er dit jaar met de prijs vandoor gaat, wordt op donderdag 19 november bekendgemaakt. Dit jaar staat poëzie centraal en in de folder staan de voorwaarden waaraan de deelnemers en hun werk moeten voldoen. Belangstellenden kunnen de wervingsfolder ophalen bij het gemeentehuis en de bibliotheek.
Cultuur
Add a comment

Ierse muziek in Havenzicht

donderdag 06 augustus 2015 15:23 Polderband The Pub-Liners verzorgt zaterdagmiddag een optreden in de Grand-Pub van Havenzicht. Het is een tributeband, die liedjes van de beroemde Ierse band The Dubliners speelt met klassiekers als Wild Rover en Whiskey in the Jar en Ierse sfeervolle folkmuziek. Het optreden begint om half vier en duurt tot half zes. Bij mooi weer vindt het optreden op het terras plaats. De entree is vrij.

Cultuur
Add a comment

Hebreeuws leren in een maand

donderdag 30 juli 2015 11:16 Jacqueline VisscherJacqueline Visscher bracht een maand door in Jeruzalem. Ze onderging daar aan de universiteit een stoomcursus Bijbels Hebreeuws. Een zeer pittige opgave, want Hebreeuws is een zeer lastig te leren taal en qua grammatica heel anders dan de talen die ze al kende. In Het Urkerland vertelt Jacqueline over deze bijzondere ervaring.
Cultuur
Add a comment

Veertigste editie Zingen in de Zomer

dinsdag 07 juli 2015 17:33 De veertigste editie van Zingen in de Zomer gaat woensdag 8 juli van start. Mannenkoor Eiland Urk zingt op deze openingsavond in de Bethelkerk. Aansluitend staan de Bethelkerk en het Kerkje aan de Zee ruim zeven weken lang weer open voor iedereen die wil zingen en genieten van koorzang.
Lees meer...
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties