nieuws
Cultuur
Add a comment

Bevrijdingsverhalen in de bibliotheek

woensdag 15 april 2015 11:42 Een dag om nooit te vergeten: de bevrijding van Urk. Het is vrijdag 17 april zeventig jaar geleden. Veel ouderen hebben er nog een levendige herinnering aan en de jongere generatie vindt de geschiedenis interessant. Daarom houden Stichting Urk in Oorlogstijd en SCAB (Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek) op donderdag 23 april een foto-avond over deze periode.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Opa en kleinzoon maken kinderboek Luke en de ijsjesmachine

dinsdag 14 april 2015 11:34 ,,Nee, Luke, je hebt net een ijsje op, je krijgt geen tweede.’’ Kleinzoon Luke, inmiddels zeven jaar, was het daar niet mee eens en reageerde: ,,Als ik later groot ben, begin ik een ijsfabriek en eet ik zoveel ijsjes als ik maar wil!’’ Met die opmerking had hij meteen alle interesse van opa Fokke Hoekstra, want hoe zou hij zo’n fabriek dan maken?
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Eneas zingt in Emmelooord

zaterdag 04 april 2015 11:25 EneasUrker Mannenkoor Eneas heeft woensdagavond haar medewerking verleend aan de paasviering van De Oester. Deze woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten uit Emmeloord, hield de dienst in Pro Rege, het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Emmeloord. Het koor zong diverse liederen en vol overgave klonk het gezamenlijke: 'Daar juicht een toon, daar klinkt een stem'.
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  blijf op de hoogte

  Op de hoogte blijven van alles op Urk? Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Je ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste nieuws, belangrijke gebeurtenissen en een leuke, exclusieve aanbieding.

  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties