Zaterdagavond: Concert Eiland Urk

Iedereen die van koorzang en van muzikale verrassingen houdt, is aanstaande zaterdagavond van harte uitgenodigd om naar het jubileumconcert van Christelijk Mannenkoor Eiland Urk te komen. Tijdens dit concert wordt de nieuwe cd ‘Kom loof Jehova’ gepresenteerd. ,,We kijken dankbaar terug op de afgelopen jaren. We presenteren nu onze vijfde cd en we ontvangen vele waardering onder onze luisteraars, wat natuurlijk fantastisch is’’, zeggen de mannen. ,,We hebben een bijzondere muzikale avond voor ons publiek in petto.’’ Dirigent Gerrit Schinkel heeft de muzikale leiding, het orgel wordt bespeeld door Hendrik van Veen, de piano door Gerwin van der Plaats en voorganger is dominee Uitslag. Aanvang is half acht. Iedereen is van harte welkom!


Musical ‘De weg vervolgd’

De Stichting Musicalgroep Urk treedt op vrijdag 23 en zaterdag 24 september op met ‘De weg vervolgd’. ,,De kijker reist af naar lang vervlogen tijden en we volgen de voetsporen van Paulus. Gebaseerd op het Bijbelboek Handelingen met als thema de vervolgde kerk, komen we weer vele nieuwe personages tegen. Nieuwe muziek, nieuwe liederen en een nieuw verhaal nemen ons mee en laten ons beseffen dat dit verhaal helemaal niet van toen is, maar vooral ook van nu! Ontmoet Saulus en ontdek hoe hij Paulus werd, Silas, Barnabas, Stefanus, Lydia en vele anderen en reis onder andere mee van Jeruzalem naar Damascus en vervolgens naar Athene’’, zo omschrijft de organisatie de nieuwe musical. Kaarten zijn voor 7,50 euro te krijgen bij Boekhandel Koster en de musical wordt opgevoerd in Kerkelijk Centrum De Poort.


Nieuw seizoen Kinderkoor De Blijde Stem

De repetities van Kinderkoor De Blijde Stem in de Rehobothkerk gaan woensdag 14 september van start. Van half zes tot zes uur zingen de kinderen van vier tot acht jaar en van zes uur tot kwart voor zeven de kinderen van acht tot twaalf jaar. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Een keer vrijblijvend komen kijken of meezingen mag ook. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met dirigent Minne Veldman, telefoon 06-20189925 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Theatervoorstelling met Fokke Hoekstra

Tekst- en liedjesschrijver Fokke Hoekstra heeft het initiatief genomen voor een theatervoorstelling rond het leven van tekstdichter Lennaert Nijgh en zijn schip de UK 114 ‘De Jonge Jacob’. Nijgh voer 33 jaar met dit schip en vond inspiratie voor een groot aantal bekende liedjes die vertolkt werden door artiesten als Boudewijn de Groot, Liesbeth List, Herman van Veen en Rob de Nijs. De voorstelling wordt georganiseerd door de SCAB en vindt op vrijdagavond 2 december plaats in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Kaarten zijn te bestellen via www.hetgoedeschip.nl.


De SCAB viert 25-jarig jubileum

De Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB) bestaat 25 jaar en viert dat vrijdag 9 september met een jubileumbijeenkomst in het gemeentehuis. Op het programma staan onder andere de opening van de expositie ‘Weerspiegeling in druk’ van grafisch kunstenaar Andries Hoekstra en de benoeming van Jaap Bakker tot Stadsdichter van Urk. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om de jubileumbijeenkomst, onder het genot van een hapje en een drankje, bij te wonen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de jonge pianist Victor Woord. De aanvang is om acht uur.


Geke’s Tiental naar nieuwe locatie

De lessen van Zangschool Geke’s Tiental, onder leiding van Geke van der Sloot, starten maandag 5 september weer. De lessen vinden vanaf nu plaats op een nieuwe locatie, namelijk in het gebouw van het Leger des Heils (Klifweg 16). Nieuwe leden kunnen zich daar vanaf dan ook aanmelden. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.gekestiental.nl.


Martin Mans sluit orgelzomer af

Martin Mans sluit woensdag 31 augustus de orgelzomer in de Bethelkerk af. Als laatste van acht organisten neemt hij deze middag plaats achter het Meere-orgel, voor een concert. De organist van de Breepleinkerk in Rotterdam werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen en geeft jaarlijks gemiddeld tweehonderdvijftig concerten in binnen- en buitenland. Hij sluit de orgelzomer af met een populair programma, met onder meer het bekende Koekoek en Nachtegaal Concert van Händel, de Toccata van Boëllmann, Ketèlby’s ‘Op een Perzische markt’ en ‘De Slag bij Waterloo’ van Gerretson. Natuurlijk zal hij ook improviseren. Het concert begint om vier uur. De toegang is gratis, wel wordt een collecte gehouden.


Orgelconcert door Minne Veldman

Het zevende inloopconcert van de Orgelzomer vindt woensdagmiddag plaats in de Bethelkerk. Dit keer neemt Minne Veldman plaats achter het orgel. Minne is naast kerkorganist in de Rehobothkerk ook dirigent van vijf verschillende koren. De organist speelt een feestelijk programma met onder andere muziek van Karg-Elert, Bach, Lemmers en Vierne. Het concert begint om vier uur en is om vijf uur afgelopen. Toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.


Morgen: Kunst op de Botermarkt

‘Kunst op de Botermarkt’ wordt morgen (woensdag 24 augustus) voor de zesde keer georganiseerd. Zo’n zestig kunstenaars uit Urk en buiten Urk doen mee. Naast het exposeren van kunstwerken, demonstreren de kunstenaars ook hun werkwijze. Daarnaast wordt muziek gemaakt en wordt ook de inwendige mens niet vergeten. De kunstmarkt begint om elf uur ’s morgens en duurt tot zes uur ’s middags.Zesde editie Kunst op de Botermarkt

De kunstmarkt ‘Kunst op de Botermarkt’ wordt woensdag 24 augustus voor de zesde keer georganiseerd. Zo’n zestig kunstenaars uit Urk en buiten Urk doen mee. Naast het exposeren van kunstwerken, demonstreren de kunstenaars ook hun werkwijze. De kunstmarkt begint om elf uur ’s morgens en duurt tot zes uur ’s middags. Tegelijkertijd vindt Zingen in de Zomer plaats en een braderie in Wijk 2. Bij slechte weersomstandigheden wordt het evenement afgelast.