nieuws
Cultuur
Add a comment

Hebreeuws leren in een maand

donderdag 30 juli 2015 11:16 Jacqueline VisscherJacqueline Visscher bracht een maand door in Jeruzalem. Ze onderging daar aan de universiteit een stoomcursus Bijbels Hebreeuws. Een zeer pittige opgave, want Hebreeuws is een zeer lastig te leren taal en qua grammatica heel anders dan de talen die ze al kende. In Het Urkerland vertelt Jacqueline over deze bijzondere ervaring.
Cultuur
Add a comment

Veertigste editie Zingen in de Zomer

dinsdag 07 juli 2015 17:33 De veertigste editie van Zingen in de Zomer gaat woensdag 8 juli van start. Mannenkoor Eiland Urk zingt op deze openingsavond in de Bethelkerk. Aansluitend staan de Bethelkerk en het Kerkje aan de Zee ruim zeven weken lang weer open voor iedereen die wil zingen en genieten van koorzang.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Lida Hakvoort stelt borduurwerk tentoon

zaterdag 04 juli 2015 11:30 Iedereen die zich wil verbazen over de microscopisch kleine steekjes in de kunstwerken van de hand van Lida Hakvoort, kan terecht in de hal van de bibliotheek. Daar wordt haar borduurwerk namelijk tot eind augustus tentoongesteld. De expositie is ingericht door de Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB).

Cultuur
Add a comment

Showband scoort in Duitsland

vrijdag 03 juli 2015 10:20 Showband UrkHet Jachthoornkorps van Showband Urk nam het afgelopen weekend op het zestigste European Championship in Rastede Duitsland op tegen topkorpsen uit de hele wereld. Met de klinkende show ‘The sound of Nature’ imponeerden ze de concurrentie, jury en publiek en sleepten met maar liefst 87,35 punten de tweede plek binnen, vlak achter de winnende band uit Brazilië.
Cultuur
Add a comment

Historische steiger is bijna klaar

maandag 29 juni 2015 16:38
Historische steiger is bijna klaarDe historische steiger is bijna klaar. Dat was aanleiding voor wethouder Freek Brouwer om poolshoogte te nemen bij dit project. ,,Het is een aanwinst voor het dorp. Menig Urker maakt straks vast een rondje naar de kop van deze pier om van het prachtige uitzicht te genieten’’, aldus wethouder Brouwer.
Cultuur
Add a comment

Vanavond: concert in Ichthuskerk

zaterdag 27 juni 2015 08:00 Iedereen die vanavond wil genieten van een muzikaal feest is van harte welkom in de Ichthuskerk. Mannenkoor Soli Deo Gloria geeft daar samen met Het Hollands Jongerenkoor een concert. Verder werken mee organist Joost van Belzen, pianist Mark Brandwijk, trompettist Wilhelm Groenendijk en soliste Lisanne Leeuwenkamp. Met elkaar brengen ze bekende en minder bekende muziekstukken ten gehore. De algehele leiding ligt in handen van dominee W.J. op ’t Hof. Entree bedraagt 6,50 voor volwassenen, twee euro voor kinderen en gezinnen betalen twintig euro. De opbrengst is bestemd voor Stichting Hudson Taylor, die zich inzet voor Bijbelwerk in China. Kijk voor meer informatie of reserveren voor dit concert op peterwildeman.nl.
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties