nieuws
Cultuur
Add a comment

Nederland Zingt op Urk

vrijdag 02 oktober 2015 16:50 Nederland Zingt komt naar Urk. Het productieteam van dit bekende tv-programma maakt op vrijdag 20 november opnames in de Ichthuskerk. ‘s Middags vinden er tussen drie uur en half zes diverse optredens plaats van koren. De zanggroepen zingen op verschillende locaties verspreid over Urk. Het is een voorproefje voor het avondprogramma. Deze openluchtconcerten worden ook opgenomen en zijn live te zien via de website van Nederland Zingt. Aan het avondprogramma zullen verschillende musici hun medewerking verlenen, waaronder een samengesteld Urker mannenkoor. De avond begint om half acht. De deuren van de kerk gaan om kwart voor zeven open. Kaarten zijn gratis te verkrijgen via de website van de EO.
Cultuur
Add a comment

Urker vesper in Kerkje aan de Zee

woensdag 23 september 2015 19:27 Psalmen en gezangen zingen in ’t Urkers, het kan vrijdag 2 oktober weer tijdens de Urker vesper. De dienst begint om acht uur in het Kerkje aan de Zee. Dominee Cees Romkes (van Jannes Romkes) gaat voor en Albert Metz bespeelt het orgel. Vesperkoor d'Arpe Davids verleent ook haar medewerking. Na de vesper staat de koffie klaar in de Botterschuur.


Cultuur
Add a comment

Expositie ‘Vikingr’ geopend

maandag 14 september 2015 17:23
Expositie ‘Vikingr’ geopendDe expositie ‘Vikingr’ is vrijdagavond van start gegaan in het gemeentehuis. Kunstenaar Karin ten Napel studeerde vorig jaar af met deze tentoonstelling aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De opening werd verricht door Teunis Ruiten, theaterontwerper en vriend van de kunstenaar.
Cultuur
Add a comment

Oud-plaatsgenoot Bertus Gerssen opent expositie in Wijk 4

maandag 14 september 2015 10:00 Oud-plaatsgenoot Bertus Gerssen, tegenwoordig woonachtig in Den Haag, is één van de twaalf fotografen van De Fotoweek 2015. Het thema dit jaar is: Kijk! Mijn Straat. Twaalf fotografen portretteren elk een straat. Bertus Gerssen koos voor de Pieter Brouwerstraat en ging op zoek naar naamgenoten van Pieter Brouwer. De foto's zijn te zien tot 20 september via website www.defotoweek.nl.


Cultuur
Add a comment

Zaterdag nationale Orgeldag

dinsdag 08 september 2015 11:34 Cultuur- en muziekliefhebbers kunnen aanstaande zaterdag hun hart ophalen, tijdens nationale Monumentendag wordt vooreerst dit jaar ook Orgeldag gehouden. Iedereen die kan orgelspelen, krijgt de gelegenheid om op een kerkorgel naar keus te spelen – of je gaat ze allemaal langs natuurlijk.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Geke’s Tiental viert jubileum

maandag 07 september 2015 13:32
Geke’s Tiental viert jubileumZangschool Geke’s Tiental bestaat 35 jaar en hoe vier je zo’n heugelijk feit nu beter dan met een concert? Liefhebbers van het koor genoten afgelopen zaterdagavond van een klinkend concert in de Ichthuskerk. Het jubileumoptreden van de zangschool werd mede opgeluisterd met de presentatie van het dertiende album van de zangschool, A little peace. Het eerste exemplaar van de nieuwe cd werd door Geke van der Sloot overhandigd aan haar 85-jarige vader, Johan van der Sloot. De cd is te koop via de internetsite van de zangschool, gekestiental.nl.
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties