nieuws
Cultuur
Add a comment

Bijzondere expositie met historische knipkunst

maandag 20 oktober 2014 16:26
De expositie werd zaterdag geopend door Lucy van Vrijberghe de Coningh, kleindochter van oud-burgemeester Van Suchtelen van de Haere. Ze werd rondgeleid door knipkunstkenner Henk Kapitein (links). Zoals zoveel grote kunstenaars is ook bij Jantje de Knipper pas na zijn dood de waardering voor zijn werk gekomen. Want hoe bijzonder is dat het werk van de in 1938 overleden papierknipkunstenaar anno 2014 het middelpunt vormt van een expositie over Urker knipkunst in Museum Het Oude Raadhuis.
Cultuur
Add a comment

Irene Kramer wint poëziewedstrijd

dinsdag 14 oktober 2014 13:08 Irene Kramer won haar prijs met het gedicht ‘opa kijkt’. Op de foto v.l.n.r.: juryvoorzitter Marian van Gog, Floor Koedam en Irene Kramer. ‘Opa vergeleken met zwevende herfstbladeren in de lucht, hij waakt nog een beetje over je en zal dat altijd blijven doen. Het is mooi poëtisch verwoord’. Zo luidde het juryrapport over het gedicht van Irene Kramer. De veertienjarige scholiere van het Emelwerda College won met haar werk de poëziewedstrijd van Netwerken Palliatieve Zorg Flevoland.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Urker Wandeltocht: een Top-Roendjen

dinsdag 07 oktober 2014 17:54
De vijfde editie van de Urker Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 11 oktober en start bij de Botterschuur. De routes van 5/12,5/20 en 25 kilometer volgen de contouren van de voormalige eilandgrenzen. Tourist Info Urk stelt deze routes onder de naam Top-Roendjen binnenkort permanent beschikbaar.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Test je Bijbelkennis

dinsdag 07 oktober 2014 12:07
In de bibliotheek wordt dinsdagavond 7 oktober om acht uur een Bijbelquizavond gehouden. De organisatie ligt in handen van de bibliotheek en het Nederlands Bijbelgenootschap. De quizavond staat in het teken van de ‘Bijbel in Gewone Taal’, naar aanleiding van de uitgave van deze nieuwe Bijbelvertaling, vorige week.
Lees meer...
Cultuur
Add a comment

Her-onthulling Brabants monument met Urker tintje

dinsdag 23 september 2014 17:30

 De Urker delegatie zorgde voor een passende muzikale omlijsting bij de her-onthulling van het monument in Brabant, met v.l.n.r.: Willem Ekkelenkamp, Esther Post-Barends, Fokke Kramer, Jan ten Napel, Willem Bakker, Jan Meun, Bram Grisnigt, Riekelt Post, Puck van der Zwan, Klaas v.d. Berg, Jan Sjoerd Romkes, Albert Kramer en Jelle Bakker. Voor: Tiemen Hoekstra, Pieter Hoekman en Pieter Hoekstra. Het oorlogsmonument ter herinnering aan de 180 geheim agenten die boven Nederland zijn gedropt tijdens de Tweede Wereldoorlog, heeft vorige week vrijdag in het Noord-Brabantse Beugen zijn vaste plek gekregen. Eregast was de 91-jarige Bram Grisnigt, die samen met Urker Pieter Hoekman op het monument met name wordt genoemd. Een delegatie vanuit Urk zorgde voor muzikale omlijsting.

Lees meer...
nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties