nieuws
Archief

Topnotering voor Willem Post

woensdag 25 april 2012 21:35 Topnotering voor Willem Post De duiven van de Urker IJsselmeervliegers werden afgelopen zaterdag gelost in Sint Truiden. Dit stadje, gelegen in het Belgische gedeelte van Limburg, ligt hemelsbreed op een afstand van 209 kilometer vanaf Urk en was zaterdag het startpunt voor de eerste zogenaamde teletekstvlucht van 2012. Bij een notering in de kop van de uitslag van de afdeling Friesland, waarbij de Urker duivenmelkers zijn aangesloten, komt de naam van de betreffende liefhebber op teletekst van SBS 6. Voor iedere duivenmelker is dit een streefdoel. Echter, met een deelname van 21.897 duiven is dat niet gemakkelijk te realiseren.
Zaterdagmorgen om 8.20 uur werden de duiven gelost. Door de zuidwestenwind werd op Urk geen rekening gehouden met een duif in de kop van de uitslag. De zuidwestenwind drijft de duiven vaak naar de oostkant van de afdeling waardoor de Urker duiven in het nadeel liggen. De 981 van Willem Post dacht daar anders over en drukte om 10.15 uur af. Deze duif had de afstand met een gemiddelde snelheid van maar liefst 109 kilometer per uur overbrugd. Met deze snelheid haalde Willem een mooie overwinning in de vereniging en een geweldige zevende plaats tegen het gehele konvooi. Ook de tweede en derde duif van Willem pakten een mooie kopprijs in de vereniging. Voor hem een bijzonder geslaagd weekend.

Mooie kopprijs

Het zilver en brons ging naar Klaas Hoekstra, die na zijn verhuizing weinig moeite heeft om gelijk weer op het oude niveau te presteren, gezien zijn prestaties zal een overwinning een kwestie van tijd zijn. Ook Riekelt Brands, Gebroeders Ras en Harm Schinkel haalden een mooie kopprijs. Het hoogste prijspercentage ging weer naar de wekelijkse uitblinker Meindert Bakker, met maar liefst veertien van de achttien duiven in de prijzen. Bij de jeugd ging Gebroeders van Veen met de overwinning aan de haal. Het concours werd gesloten na 23 minuten, zonder achterblijvers. De Top 10: 1, 4, 5 Willem Post; 2, 3, 6 Klaas Hoekstra; 7 Jan en Hessel Ras; 8, 9 Riekelt Brands; 10 Harm Schinkel.

nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  blijf op de hoogte

  Op de hoogte blijven van alles op Urk? Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Je ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste nieuws, belangrijke gebeurtenissen en een leuke, exclusieve aanbieding.

  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties