nieuws
Archief

Tweemaal zilver op NK voor CGV Urk

woensdag 21 december 2011 09:38

Op de foto v.l.n.r.: Lumanda Kramer, Annelene Bloed en Marijke Kramer (staand), Deborah Bakker en Tinie Hoekstra (midden), Mariska van de Berg, Julia Jonkers en Jantina Goosen (onder).Het Nederlands Kampioenschap groepsspringen op A- en B-niveau heeft voor de jeugd van Christelijke Gymnastiek Vereniging Urk zilver opgeleverd. Zaterdag werd het NK gehouden in Twello. De verwachtingen waren hoog door een goede klassering bij de vorige plaatsingswedstrijd en finale.

Het onderdeel tumbling werd op een nette manier afgewerkt. Met een prima tempo werd er foutloos gesprongen, wat nodig is om kans te maken op een plaats op het podium. Bij het daaropvolgende onderdeel, kast met plank, was het de strakke uitvoering en de hoge moeilijkheidswaarde dat de jury overtuigde. Op de pegasus minitrampoline lagen alle deelnemers aan de finale qua score dicht bij elkaar, en kon elk foutje fataal zijn. Op dit laatste onderdeel werden de meisjes vierde, net niet genoeg voor een prijs.
Op de onderdelen tumbling en kast met plank kregen de meiden beiden een zilveren bokaal, waar ze heel tevreden mee zijn.

nu op urk
  • Ophalen van berichten...
  blijf op de hoogte

  Op de hoogte blijven van alles op Urk? Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Je ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste nieuws, belangrijke gebeurtenissen en een leuke, exclusieve aanbieding.

  agenda
  uitgaven
  dossiers
  meest besproken artikelen
  recente reacties