n Lucas Tol passeert de doelman van Kampong en zet Urk op 0-2.
n Lucas Tol passeert de doelman van Kampong en zet Urk op 0-2. Het Urkerland

Belangrijke overwinning Urk

Met het nodige kunst- en vliegwerk is Urk erin geslaagd een uiterst belangrijke overwinning te boeken op Kampong. De ploeg van trainer Peter Wesselink zette zo een nieuwe stap richting handhaving in de Derde Divisie.


De Urkers kenden een moeilijke openingsfase op sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht. Niet alleen de weersomstandigheden en het slechte kunstgrasveld, maar vooral het fanatieke druk zetten van de thuisploeg zorgde ervoor dat de Urkers maar niet tot fatsoenlijk veldspel wisten te komen. Omdat ook Kampong heel slordig speelde, viel er voor de aanwezige toeschouwers weinig te genieten tijdens het eerste kwart van de wedstrijd.


Balverlies

De openingstreffer van Urk na bijna een half uur spelen viel bijna uit het niets. Slordig balverlies van de thuisclub op de helft van de gasten leidde een snelle Urker omschakeling in, die na vier balcontacten resulteerde in een doelpunt van Jan Ras. Niet veel later kon de Urker aanhang opnieuw juichen. Nieuw balverlies van Kampong, nu na goed druk zetten van Urk, zorgde ervoor dat Riekelt Nentjes met een slim passje Lucas Tol alleen voor doelman De Jong wist te zetten. De snelle buitenspeler faalde niet en verdubbelde de voorsprong.


Bedenkelijk

Wie had gedacht dat Urk na rust de voorsprong met de wind in de rug eenvoudig zou kunnen verdedigen en misschien wel zou uitbreiden, kwam bedrogen uit. Het Urker spelpeil zakte naar een zeer bedenkelijk niveau en toen de thuisclub na een uur spelen via Jort de Zeeuw de aansluitingstreffer wist te maken, leek puntenverlies aanstaande. Kampong begon meer en meer in te zien dat er misschien wel meer te halen viel en kreeg zeker een paar hele goede mogelijkheden op een tweede treffer. Met het nodige kunst- en vliegwerk en een aantal uitstekende reddingen van doelman Strijker hield de formatie van trainer Wesselink stand tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Berg.

Aanvoerder Bennie Dunnink was na afloop duidelijk in zijn commentaar over de wedstrijd: ,,Vorige week kregen we de complimenten van de trainer van Hercules voor ons veldspel, maar moesten we wel genoegen nemen met een 1-2 nederlaag. Vanmiddag waren we niet goed, maar pakken we wel drie belangrijke punten, waardoor handhaving in de Derde Divisie weer een stukje dichterbij gekomen is."


Belangrijk

Trainer Wesselink wilde ook niet al te veel woorden vuil maken aan het treffen met Kampong. ,,Door de harde wind en het slechte kunstgrasveld was goed voetbal haast onmogelijk. We hebben drie belangrijke punten gepakt, dat is wat telt in deze fase van de competitie."


Kampong-Urk 1-2 (0-2)


Scheidsrechter: F. Berg

Toeschouwers: 200

Scoreverloop: 27. Jan Ras 0-1, 33. Lucas Tol 0-2, 58. Jort de Zeeuw 1-2

Gele kaart: 33. Nies van Raalten, 40. Thomas Bruijnzeels, 61. Otto van der Loo (Kampong)


Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes (70. Tim Ras), Bennie Dunnink, Iede den Dulk, Lubbert Post, Johannes Schrijver, Jan Ras, Riekelt Nentjes, Jarno van Essen (70. Lucas Nagel), Pieter Brands (86. Maarten Verbaan), Lucas Tol

n Alle hens aan dek bij Urk in de slotfase tegen Kampong.