Ingezonden


Geachte gemeenteraad 

en bestuurders van Urk,

Ik (Jan Steven Korf) schrijf deze brief op verzoek van mijn hoogbejaarde ouders. Gelukkig kunnen mijn ouders dankzij de geweldige hulpverzorging van de stichting Thuiszorg Talma nog zelfstandig wonen. Een organisatie die vol liefde professioneel zorg verleent aan alle hulpbehoeftigen. Een organisatie en zorginstelling waar velen buiten onze gemeente jaloers op zijn én een organisatie waar wij met recht trots op kunnen en mogen zijn.

De reden van deze brief is dat, niet zelden, wanneer zij voor de nacht nog even langskomen om te zorgen dat onze ouders veilig en gerust de nacht in kunnen gaan, deze mensen vaak - vooral 's avonds - geen parkeerplek kunnen vinden. Ze zijn dan genoodzaakt op onbevoegde plekken tijdelijk te parkeren met soms onprettige gevolgen - parkeerboetes.

Dit leidt tot frustraties en brengt negatieve gevoelens naar boven bij de hulpverleners en bij ons.

Gemeenteraad en bestuurders, mijn vraag is of u in gesprek wilt gaan met de stichting Thuiszorg Talma, om dit probleem te bespreken en mogelijk tot oplossingen te komen. Misschien een ontheffing van bepaalde parkeerverboden? 

We streven er immers naar dat deze hulpverleners hun liefdevolle taak ongehinderd kunnen uitvoeren? Misschien dat uzelf of uw ouders in de toekomst ook gebruik moeten maken van de thuiszorg. Alle reden om zorgvuldig deze situatie te beoordelen.


Met vriendelijke groeten namens mijn ouders,

Lub en Grietje Korf, 

Nieuw Guineastraat 83d

Jong

Voetbaltoernooi - Woensdagmiddag om 14.00 uur kan er weer gevoetbald worden met Caritas. Zowel in het Wilhelminapark, als op de playgrounds van de Kotter wordt een toernooi georganiseerd. Voor alle kinderen tot 14 jaar.

Knutselmiddag - Zin om te knutselen? Kom dan woensdagmiddag om 14.30 uur naar De Rots! Meld je van tevoren aan bij Ronald, via 06-10576225. Leeftijd is tot 10 jaar en kosten zijn 2 euro.

Boogschieten - Woensdagavond is er boogschieten. Ben je 12 jaar of ouder? Kom dan om 19.30 uur naar De Rots om mee te doen.

Karaoke - Donderdag houdt Caritas een gezellige karaokeavond. Zing je mee? Kom dan om 19.30 uur naar De Rots, iedereen van 12 jaar en ouder is van harte welkom.

Darttoernooi - Zaterdag kan er tussen 14.00 en 17.00 uur weer een pijltje gegooid worden in De Rots. Doe je mee? Neem je eigen pijltjes mee, als je die hebt. Iedereen tussen de 12 en 18 jaar mag meedoen.

Gevonden

z Afgelopen zondag: 'gouden' slavenarmband met patroon, omg. Wijk 8. Tel. 06-81717660.