n Een groot gedeelte van de Urker acrogymnasten die zaterdag deelnamen aan de laatste plaatsingswedstrijd.
n Een groot gedeelte van de Urker acrogymnasten die zaterdag deelnamen aan de laatste plaatsingswedstrijd.

Keihard trainen wordt beloond

Een jaar lang is er door de E-lijn van de afdeling acrogym van CGV Urk keihard getraind. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want bijna alle teams hebben zich weten te plaatsen voor het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK) over twee weken in Hellendoorn.


Liefst vier uur per week werd er een jaar lang keihard getraind door alle acroteams van de E-lijn op de verplichte elementen en dans. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Sinds januari hebben alle teams drie plaatsingswedstrijden afgewerkt waarop deelname aan het ONK kon worden afgedwongen. Tijdens één van die wedstrijden was een score van minimaal 21,5 punten voldoende om naar het ONK te mogen.

CGV Urk heeft meerdere teams die bestaan uit twee, drie en dit jaar zelfs vier gymnasten. Tijdens de plaatsingswedstrijden werd uitstekend gepresteerd door de Urker acroteams. Diverse keren kon het podium worden beklommen en uiteindelijk wisten bijna alle teams in de E-lijn zich te plaatsen voor het Oost Nederlands Kampioenschap, dat op 6 april wordt gehouden in Hellendoorn.

Tijdens het ONK kunnen de teams deelname afdwingen voor de halve finales die later dit jaar zullen worden afgewerkt.