Dartteams spelen gelijk

Beide Urker dartteams hebben zaterdag genoegen moeten nemen met een 5-5 gelijkspel. Een teleurstellend resultaat voor Twenty Six, terwijl het voor Visco gezien mag worden als een winstpunt.


Twenty Six was voor aanvang van de wedstrijd nog koploper van de Overgangsklasse A en moest winnen om de strijd om het kampioenschap in eigen hand te houden. Tegenstander Tasmania Groningen was echter niet onder de indruk van het Urker team en nam brutaal met 0-1, 2-4 en 3-5 de leiding. De nummer vijf van de ranglijst leek voor een grote verrassing te zorgen door er met de winst vandoor te gaan. De laatste twee partijen moesten door het team van captain Dirk Schenk gewonnen worden om er een gelijkspel uit te slepen. Door winst in de laatste koppelpartij en singlepartij werd op de valreep een 5-5 gelijkspel uit het vuur gesleept. 


Koppositie

Concurrent Die Gaststube wist hun wedstrijd wel te winnen, waardoor de Urkers de koppositie uit handen moesten geven aan de Friezen. Met een punt meer en een wedstrijd minder gespeeld dan Twenty Six, heeft het team uit Joure de beste papieren in handen in de strijd om het kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse.


Lastig

De darters van Visco wisten het de nummer drie van de ranglijst, SLT de Planeet uit De Krim, ontzettend lastig te maken. De Urkers namen een 4-2 voorsprong, maar zagen de bezoekers weer terugkomen tot 4-4. Door winst in de laatste koppelpartij kwam Visco opnieuw op voorsprong, maar doordat de laatste singlepartij verloren werd, moesten de mannen van captain Meindert de Boer ook genoegen nemen met een 5-5 gelijkspel. 


Tijdens de laatste wedstrijden van dit seizoen treffen de darters van Visco nog drie teams die op de ranglijst onder het Urker team bivakkeren. Stadskanaal, De Karre en De Stam zijn die tegenstanders waarmee de Urkers af dienen te rekenen. Naast de strijd om het kampioenschap, kunnen de mannen van Twenty Six nog een belangrijke rol spelen als het gaat om handhaving van Visco, omdat ook zij nog Stadskanaal en De Stam als tegenstander treffen.