n Een deel van de organisatie van de Israëldag: Louw Kaptein, Pieter Korf en Christian Stier (v.l.n.r.).
n Een deel van de organisatie van de Israëldag: Louw Kaptein, Pieter Korf en Christian Stier (v.l.n.r.).

'Hamas-Israël: begin van de eindtijd?!'

De nog steeds voortdurende oorlog tussen Israël en Hamas roept wereldwijd veel reacties op. Ook op Urk is het een levend onderwerp, maar wat leert de Bijbel eigenlijk over het Midden-Oosten conflict en de geestelijke strijd die daarachter schuilgaat? Die vragen worden beantwoord op de Israëldag op Urk.


Louw Kaptein en Pieter Korf maken deel uit van Themadag Urk, een interkerkelijke organisatie die onderbelichte thema's bespreekbaar maakt. ,,Tussen alle meningen door, wilden we graag een ander geluid op Urk laten horen. Er valt politiek gezien veel over het conflict te zeggen, maar juist het geestelijke aspect is belangrijk. Wat zegt de Bijbel?" Al snel volgde contact met Stichting Israël en de Bijbel, die hierover veel onderwijs geeft, en zich ook inzet voor de bijbelverspreiding onder het Joodse volk. Zo heeft de stichting een speciale bijbel ontwikkeld voor Israëlische soldaten en backpackers.  ,,We geloven dat de werkelijke verzoening tussen God en mens, Jood en Palestijn, te vinden is in de Heere Jezus Christus. Om die reden hebben we ook Elias Maron uitgenodigd. Een Israëli met een Joods-Palestijnse achtergrond. Hij deelt zijn getuigenis over de omkeer in zijn leven", vertelt directeur Christian Stier.


In vier lezingen wordt tijdens de Israëldag ingegaan op het thema: 'Hamas-Israël: begin van de eindtijd?!' De dag begint om 09.30 uur en duurt tot 15.30 uur. Entree is 15 euro, dit is inclusief lunch en koffie of thee. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Stichting Israël en de Bijbel.