Dirk en Trienie Korf delen verhaal in tv-programma


Plaatsgenoten Dirk en Trinie Korf deelden woensdag (gisteren) hun verhaal in het live tv-programma 'Geef om je hersenen'. Dirk heeft semantische dementie, een zeldzame vorm van dementie waarbij vooral het taalgebied in de hersenen wordt aangetast. In het programma wordt aandacht gevraagd voor de gevolgen van een hersenaandoening. De uitzending is terug te kijken bij MAX op NPO1.


Zingen van Pasen
in de Ichthuskerk

Het Urker Gemengd Koor Immanuël onder leiding van Harm Hoeve, geeft zaterdag 30 maart het 25e passie- en paasconcert in de Ichthuskerk. Jorrit Woudt (orgel), Jaap Kramer (vleugel), Maurice van Dijk (trompet), Wilbrand van Norel (pauken) en strijkersensemble 'Jochanan' verlenen ook hun muzikale medewerking. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden.

Ziekenboeg

De achtjarige Fiene, dochter van Jan en Cobie Hartman, is vorige week naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Begin maart viel ze van haar hoogslaper; moeder Cobie vertelt: ,,In eerste instantie leek ze goed te herstellen, maar nu bleef er maar hersenvocht uit haar oor komen. Vrijdag is een drain geplaatst, maar deze heeft niet het gewenste effect gehad. Donderdag (vandaag) wordt ze daarom opnieuw geopereerd, de artsen gaan proberen het scheurtje in haar hersenvlies te zoeken en dicht te maken." Een kaartje wordt zeker gewaardeerd, en kan worden gestuurd naar:

Fiene Hartman

Zomerpeil 16, 8322 BJ Urk.