n V.l.n.r.: Evy van Urk, Vienne Ruijter, Dylara Gemser, Kristie Nentjes, Mathilde Morren en Sofie de Boer met de bronzen medaille.
n V.l.n.r.: Evy van Urk, Vienne Ruijter, Dylara Gemser, Kristie Nentjes, Mathilde Morren en Sofie de Boer met de bronzen medaille.

Turnsters presteren uitstekend bij plaatsingswedstrijd in Nijverdal

Acht Urker turnsters, uitkomend in de Vierde Divisie, stonden in Nijverdal op de wedstrijdvloer tijdens de tweede plaatsingswedstrijd, met als doel zich individueel en als team te plaatsen voor de finale in mei.


Marijke Schraal en Noamy Bakker lieten zeker groei zien. Marijke behaalde de tweede plaats op de brug, terwijl Noamy opnieuw een stabiele balkoefening liet zien. Samen met de dames van Almelo behaalden ze als team de tweede plaats in een sterk deelnemersveld. 

Daarna kwam er een compleet Urker team op de vloer. Na een onzekere periode van minder trainingsuren en een trainerswissel lieten deze jonge turnsters zien dat ze zeker mee kunnen op dit niveau. De dames turnden stabiel, lieten een mooie teamspirit zien en vochten zich samen door de wedstrijd. Samen scoorden de dames 8,4 punten meer dan de vorige plaatsingswedstrijd. De bronzen medaille was dan ook dik verdiend met als mooie bijkomstigheid de plaatsing van Mathilde Morren en Sofie de Boer voor de finalewedstrijd op 25 mei.

n Noamy Bakker en Marijke Schraal.