Rotonde bij Almerelaan dicht


De rotonde aan de Staartweg / Singel / Almerelaan gaat vanaf volgende week een dikke maand dicht. Omdat het een belangrijke ontsluitingsroute betreft is er een noodweg aangelegd, langs de singel met ruimte voor voetgangers en fietsers. Zodoende blijven het winkelcentrum en gemeentewerken aan het Noorderzand bereikbaar. De rotonde is afgesloten van dinsdag 2 april tot en met 6 mei. In die periode vervalt ook het busstation bij het gemeentehuis.


Pittige agenda
gemeenteraad

De gemeenteraad komt vanavond (donderdag 28 maart) bijeen voor de zeswekelijkse vergadering. Er ligt een flinke agenda te wachten op de raadsleden met onder andere de aanstelling van Andries Brands als nieuwe raadsgriffier, een update van toezeggingen en uitgevoerde moties door het college, criteria voor omroep Urk FM, nieuwbouw Obadjaschool, scholingsfonds visserij en nieuw beleid rond jeugdhonken. De vergadering is live te volgen in de raadzaal van het gemeentehuis of online via Urk.nl. De aanvang is 19.00 uur. 


Parkinson Café

Het Parkinson Café Emmeloord en omstreken houdt vrijdag 5 april om 14.30 uur haar maandelijkse bijeenkomst in De Hof van Smeden in Emmeloord. ,,Iedereen kent verliezen, maar welke stappen kent het rouwproces? De term ‘levend verlies’ wordt gebruikt wanneer je een chronische ziekte of beperking hebt. Rouw- en verliesbegeleider Joke Boerma geeft uitleg." Inloop vanaf 14.15 uur, entree 3 euro inclusief koffie of thee.


Nieuwe locatie kerkdiensten van
De Belofte

De kerkdiensten van Evangelische Gemeente De Belofte vinden vanaf zondag 31 maart niet langer plaats in de zaal van Het Leger des Heils, maar in Sporthal de Vlechttuinen, Vlechttuinen 8.