Afbeelding

Jent de Ridder keert terug bij SV Urk

Sport

De selectie van Urk wordt volgend seizoen versterkt met de komst van Jent de Ridder. De linksbenige verdediger keert terug na een aantal jaren gespeeld te hebben in de jeugd van PEC Zwolle.

Jent de Ridder maakte als talentvolle jeugdspeler bij SV Urk een aantal jaren geleden de overstap naar betaald voetbalorganisatie PEC Zwolle. Daar doorliep De Ridder de jeugdopleiding bij de Zwolse eredivisionist. De 18-jarige (Tollebeker) Urker heeft nu besloten terug te keren op ‘het oude nest’. Volgend seizoen zal hij deel uitmaken van de eerste selectie van SV Urk.

Bij de Urker derdedivisionist zijn ze blij met de terugkeer van De Ridder. ,,Jent is een talentvolle linksbenige verdediger. Hij is snel, fit én een echte atleet. Een geweldige toekomstige aanwinst voor onze club. We zijn blij dat hij terug komt naar sportpark De Vormt. We wensen hem nog een fijne periode bij PEC en veel succes straks bij Urk”, aldus bestuurslid Gert Jan Nagel.

Door het aangekondigde afscheid van Bennie Dunnink, Dick Hakvoort en Klaas Kramer is de jeugdige verdediger een welkome aanwinst voor het elftal van trainer Peter Wesselink.