Afbeelding

Topprestaties van leerlingen Valerius

Cultuur

De grote zaal van het Muzisch Centrum in Emmeloord was woensdagavond 21 juni gereserveerd voor muzikanten van de Christelijke Brassband Valerius. Acht leerlingen van Valerius hebben deze avond een diploma uitgereikt gekregen.

Wat was er deze avond nog meer aan de hand? Sophie Kramer speelde het D-recital op cornet voor haar D-examen. Dat is het hoogst haalbare muziekexamen in de amateurkunst en vergelijkbaar met het startniveau op het conservatorium. Dit vergt al gauw een jaar of acht aan intensieve muziekstudie. De muzikanten van Valerius worden opgeleid door een docent van dit Muzisch Centrum, die daarvoor wekelijks naar het Urker Kindcentrum komt. De examens vinden plaats in Emmeloord.

Sophie speelde twee solostukken, het eerste met het complete orkest van Valerius en het tweede onder begeleiding van een pianist. Tijdens eerdere examenonderdelen deze week had zij al een 8 verdiend, maar met haar solo-optredens werd dit opgekrikt naar een 9, een artistieke prestatie van formaat. Meerdere leerlingen van Valerius hebben de afgelopen weken met zeer goed resultaat examen gedaan en woensdag was dan ook de uitreiking van de dik verdiende diploma’s. Op de foto staan alle acht geslaagden van de Christelijke Brassband Valerius. Van links naar rechts zijn dit: Caroline Schrijver en Annemargre van Slooten (C-diploma), Sophie Kramer (D-diploma), Elisabeth Rustenburg en Anna-Lois Bakker (A-diploma), Rozemarina Bakker en Thirza Schrijver (B-diploma) en Eduard Rustenburg (A-diploma).