Afbeelding

Jongerenproject containerkunst met Stieneke Oeverbeek gaat van start

Cultuur

DURF gaat de komende periode in het kader van een jongerenproject op meerdere locaties pop-upcontainers plaatsen. Deze containers worden ingericht op het gebied van sport, kunst en cultuur. De eerste wordt in oktober geplaatst in het Wilhelminapark. ,,Deze containers hebben natuurlijk een aantrekkelijk uiterlijk nodig, en daarvoor gaan we samen aan de slag’’, nodigt kunstenaar Stieneke Oeverbeek.

Het project containerkunst start met een excursie naar streetart-hoofdstad Lelystad, om inspiratie op te doen. ,,Daarna gaan we aan de slag met jouw ingezonden ontwerp, om dit te fine-tunen en te vertalen naar de container. Met dit project kun je ervaring opdoen als streetartist. Je leert groot werken en krijgt een kijkje in wat er technisch allemaal bij komt kijken. Je bouwt aan je portfolio en je netwerk. En er staat een leuke vergoeding tegenover van 250 euro. Dit is voor jou als streetartist, voor verf en materiaal wordt in het project gezorgd.’’

Doe mee door een eigen ontwerp in te zenden; het thema is geheel vrij. Daarbij is ook een korte motivatie voor de deelname nodig. Inleveren kan in de brievenbus van Galerie Plein 1890 (op papier) of digitaal via stieneke@oeverbeek.nl. Inzendingen zijn welkom tot 25 september.