Met bolle wangen werd er fanatiek geblazen tijdens de workshop in groep 5/6 van de Frits Bodeschool.
Met bolle wangen werd er fanatiek geblazen tijdens de workshop in groep 5/6 van de Frits Bodeschool.

Maak zaterdag kennis met Brassband Valerius

Cultuur

Hoe maak je kinderen enthousiast voor het blaasinstrument? Door ze erop te laten spelen! Daarom houdt Brassband Valerius, net als voorgaande jaren, weer een klinkende promotieweek. In die week wordt aan maar liefst 325 leerlingen van groep 5 van de basisscholen van de Rehoboth Schoolvereniging en de Vuurbaak op enthousiaste wijze de basisbeginselen van blaasmuziek aangeleerd.

Deze week kregen de kinderen uit groep 5/6 van de Frits Bodeschool als eersten de workshop koperblaasinstrumenten onder leiding van muziekdocent Oene Krist voorgeschoteld. Het resultaat? Verhitte gezichten, bolle wangen en een oorverdovend geluid, gevolgd door een brede glimlach van oor tot oor. 

Open dag

Voor wie dit als muziek in de oren klinkt: op zaterdag 16 september wordt tussen 10.00 en 12.00 uur een open dag georganiseerd in het Kindcentrum aan de Slenk. 

Tijdens de open dag zijn alle orkesten van Brassband Valerius live te horen. Jong en oud zijn welkom om hiervan te komen genieten. 

Wie de smaak te pakken krijgt, kan zich inschrijven voor een gratis proefles. Voor meer informatie daarover kan de QR-code gescand worden.

Afbeelding