Afbeelding

Showband Urk pakt groots uit

Cultuur

Liefhebbers van Showband Urk - en wie is dat nou niet?! - opgelet: vanmiddag wordt er groots uitgepakt. Vanwege het veertigjarig bestaan van de Showband treden vier korpsen op tijdens een showparade in het Oude Dorp. Zeker 115 muzikanten laten van zich horen!

De Showparade vindt plaats op de Klifweg. Gedurende de parade is deze, vanwege de veiligheid, dan ook afgesloten voor verkeer. Niet alleen het Kidskorps, Jeugdkorps en Jachthoornkorps verlenen hun medewerking aan dit optreden, ook het Veteranenkorps is van de partij. In de afgelopen weken is er druk geoefend om de puntjes op de i te zetten. 

De Showparade start om vijf uur en de korpsen presenteren, verdeeld over drie trajecten, allerlei straatshows. ,,Na elk kwartier schuiven de korpsen op naar het volgende traject. Het maakt dus niet uit waar je langs de route staat; iedereen krijgt uiteindelijk hetzelfde programma voorgeschoteld. Als spectaculaire finale worden aan het eind alle korpsen in het parcours samengevoegd tot één band van zo’n 115 muzikanten. Zij marcheren dan over de Klifweg terug richting het Showbandhouse aan de Staartweg’’, vertelt Jan Romkes van Showband Urk. 

Natuurlijk geldt de hartelijke uitnodiging aan iedereen: wees welkom en geniet ervan!

Het is niet voor het eerst dat het Veteranenkorps in actie komt. Op de foto onder onder leiding van Mart Bolle.
Afbeelding