Afbeelding
Foto:

SCAB-café in galerie Plein 1890

Cultuur

Voor geïnteresseerden is er vanavond weer een SCAB-café in galerie Plein 1890. ,,Durf jij het aan om jouw idee of creatie te pitchen tijdens het open podium? Wil jij wel eens sparren of netwerken met andere creatievelingen? Of heb je gewoon zin in een laagdrempelige gezellige avond? Kom dan naar het SCAB-café en neem je vrienden mee”, zo luidt de oproep.

Bij het SCAB-café kan iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur (jong en oud) onder het genot van livemuziek en een hapje en drankje elkaar ontmoeten en inspireren. Wat is er deze keer zoal te doen:

Demonstratie Marijke Violin is als volwassene begonnen met vioolspelen, documenteert de voortgang en andere muzikale avonturen op YouTube (kanaal: Marijke Violin) en laat graag zien dat je ook als enthousiaste amateur heel veel plezier kan hebben in het leren bespelen van een instrument.

Celia Wemmers loopt stage bij Galerie Plein 1890 en heeft voor haar kunstopleiding een speciale kraplap gemaakt. Celia vertelt over het maakproces.

Meindert Ekkelenkamp is als game-artdocent aan de HKU Games & Interactie onderdeel van het Logic Lab. Hij heeft hier het idee ontwikkeld van een interactieve (game)ervaring van een oud Urker volksverhaal voor kinderen, dat vertelt waar kinderen oorspronkelijk vandaan komen. Een kijkje binnenin de Ommelebommelestien, ondersteund met een ‘ambient sound-scape’ (fly-on-the-wall-ervaring). Deze avond pitcht hij dit idee.

De avond is van 20.00 tot 23.00 uur in galerie Plein 1890. Entree: scan de Lap voor SCAB, QR-code voor een vrijwillige bijdrage.