n Sinds mei 2015 haakt Bettie Post, samen met zo'n veertig andere Urker vrouwen, gratis dekens voor zieken, ouderen of gewoon voor 'iedereen die dat extra beetje liefde nodig heeft'.
n Sinds mei 2015 haakt Bettie Post, samen met zo'n veertig andere Urker vrouwen, gratis dekens voor zieken, ouderen of gewoon voor 'iedereen die dat extra beetje liefde nodig heeft'.

Bettie Post maakt dekens van liefde, meer aanvragen zijn welkom

Liefdadigheid

De hobby van Bettie Post-Bakker (51) laat zich niet moeilijk raden. In haar huis liggen her en der kleurig gehaakte vierkantjes. Bettie zorgt ervoor dat er uit al deze losse vierkantjes een mooie deken ontstaat. Met liefde gemaakt en met liefde afgeleverd bij de mensen die ze nodig hebben.

Sinds mei 2015 haakt Bettie, samen met zo’n veertig andere Urker vrouwen, gratis dekens voor zieken, ouderen of gewoon voor ‘iedereen die dat extra beetje liefde nodig heeft’. Ze vertelt: ,,In Nederland zijn er verscheidene organisaties die dekens maken voor hulpbehoevenden. Ik vond het zonde dat er zoveel geld mee heenging, want dan moest je zelf de bolletjes garen aanschaffen en de verzendkosten betalen van je haakwerk.” Zo ontstond een eigen organisatie, genaamd ‘Dekens van Liefde’.

‘Echt samen doen’

De groep vrouwen zorgt zelf voor bolletjes garen. Vervolgens gaan ze aan de slag, ieder met een eigen taak: ,,Er zijn vrouwen die de vierkantjes haken, die worden dan daarna bij mij thuis gebracht. Ik leg de dekens vervolgens uit, een paar vrouwen hechten de draadjes af, anderen zetten de randen op en weer anderen hechten de dekens aan elkaar. Er zijn dus meerdere mensen met één deken bezig, het is echt een samen doen.”

Bettie deelt foto’s van de gehaakte kunstwerken op Instagram en Facebook, maar wil graag een extra oproep doen: ,,Ik ken niet alle mensen op Urk, dus ik zou graag namen ontvangen van mensen die een deken verdienen, samen met hun adres en de reden. Het gaat niet alleen om diegene, maar ook om de familie die eromheen staat. Aanvragen zijn dus van harte welkom en mogen gestuurd worden naar dekenvanliefde@gmail.com.