Het Urkerland
FRS auto krijgt nieuwe locatie
0

FRS-auto krijgt nieuwe garage

De vrijwilligers van het FRS (First Responder Systeem) krijgen een nieuwe uitvalsbasis. Hun vervoersmiddel staat nu nog gestationeerd in het Oude Dorp, bij het voormalig Medisch Centrum, maar daar komt deze zomer een eind aan. De FRS-wagen staat zo rond juni paraat aan de Vlaak, naast het kantoor van schoolvereniging Rehoboth. De nieuwe garage is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de politiek. Ook de schoolvereniging werkt mee door de grond voor een symbolisch bedrag beschikbaar te stellen.

Met de nieuwe locatie kan de FRS nog beter haar werk doen, denkt Teunis Verheij van de FRS. ,,We zitten straks mooi aan een doorlopende weg. En ook een stuk centraler, gezien de komst van de nieuwe wijken op Urk. We hebben de nieuwe garage te danken aan de gemeenteraad, die vorig jaar 65.000 euro beschikbaar stelde. Dat is niet alleen een financiƫle bijdrage, maar ook een blijk van steun voor ons werk. De Urker samenleving moet ons werk tenslotte nuttig vinden, anders is het zinloos. Wij willen zo lang mogelijk snelle hulpverlening bieden in spoedeisende situaties, als assistentie en achterwacht voor de ambulance.''

Afgelopen vrijdag werd de eerste paal geslagen, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor de Urker politiek. Op de foto: Jannie Snoek (Unie Gemeentebelangen), Fokke Snoek (ChristenUnie), Hennie Molenaar (CDA), Geert Post (SGP), Marretje de Vries van de FRS en Willem Dunnik van Ten Napel Heiwerken. Dit bedrijf tekende voor het gratis slaan van de palen.