Het Urkerland
Het optreden van kinderkoor Klein maar Dapper oogstte veel bewondering voor de jonge zangertjes.
0

Genieten van Zang op Hemelvaart

Zang op Hemelvaart was afgelopen donderdag weer een enorm succes. Met 2.150 personen werd het bezoekersaantal van vorig jaar flink overschreden en om half drie 's middags stonden echte 'fans' al voor de visafslag in de rij. En dat terwijl de deuren om vier uur openzwaaiden.

 ,,Mensen uit Canada, India, de Filipijnen, Groningen en Zeeland'', somt organisator Klaas Baarssen op. Bezoekers kwamen van heinde en verre om Urkers te horen zingen. Medewerking aan de avond werd verleend door Klein maar Dapper, Soli Deo Gloria, Hallelujah, Crescendo, De Urker Zangers, Immanuël en Brassband Valerius. Gerben en Jacob Schenk en Florian Poepjes luisterden het voorprogramma op. Voor sommige koorleden was het nog wel even aanpoten geblazen, want in tegenstelling tot sommige voorgaande edities, liep het programma op rolletjes. ,,De koren hielden zich keurig aan de afgesproken podiumtijd van een kwartier. De meesten deden er in plaats van achttien minuten, nu twaalf of dertien minuten over. Op die manier loop je behoorlijk in'', legt Baarssen uit.

Alleen maar goed, volgens de organisatie, want veel bezoekers moesten na een paar uur genieten van Zang op Hemelvaart, ook weer een flinke reis huiswaarts maken.