Het Urkerland
Concert Urker koren in Visveiling Urk Concert Urker koren in Visveiling Urk
0

Tegenvallend aantal bezoekers Zang op Hemelvaart

Het was donderdagavond evengoed een zee aan mensen in het gebouw van Visveiling Urk, maar vaste gasten van Zang op Hemelvaart zagen meteen dat er minder liefhebbers van koorzang aanwezig waren dan in voorgaande jaren. Fors minder, weet mede-organisator Klaas Baarssen: ,,Ik schat dat er minder dan tweeduizend bezoekers waren. Het zijn er wel eens vierduizend geweest.” Het hoe en waarom van de teruglopende belangstelling wordt het belangrijkste onderwerp van de jaarlijkse evaluatie.

Het publiek kreeg tijdens de 42ste editie van het jaarlijkse zangevenement optredens te zien van Klein maar Dapper, Hallelujah, Crescendo, Urker Zangers, Soli Deo Gloria en Excelsior en Brassband Valerius, dat ook samenzang en koorzang begeleidde.

Het werd wederom een geslaagde avond, maar de vraag waarom de belangstelling terugloopt, blijft Baarssen bezig houden: ,,Ligt het aan de crisis? Het mooie weer? Komt het omdat het vorig jaar koud was in de hal? Of is er toch sprake van een bepaalde verzadiging. Urker koren treden natuurlijk regelmatig op in het land en dat kan een reden zijn om dit jaar niet naar Urk te gaan.”
Op financieel gebied kon de organisatie wel wat lijden. ,,We hebben een buffer om het verlies van dit jaar op te vangen. Daar staat tegenover dat de kosten elk jaar stijgen. Om uit de kosten te komen moet het bezoekersaantal daarom wel weer omhoog.”

Concert Urker koren in Visveiling Urk

Concert Urker koren in Visveiling Urk 3

Concert Urker koren in Visveiling Urk 4