Het Urkerland
Afbeelding: Google Maps Afbeelding: Google Maps
0

D66 Flevoland: Domineesweg op de schop

Opnieuw asfalteren, de snelheid omlaag en een breder fietspad: drie verbeterpunten die D66 Flevoland ziet voor de Domineesweg. Momenteel is de weg in beheer van de provincie, en onderhoud is hard nodig aldus fractievoorzitter Michiel Rijsberman.

Rijsberman: ,,De snelheidsverschillen op de kruispunten Kamperhoek en Zwolse Hoek zijn te hoog. Ik pleit voor een snelheidsverlaging naar 50 kilometer per uur op een deel van de Domineesweg. De bebouwde kom moet uitgebreid worden.”

Naast de snelheidsverlaging pleit de fractievoorzitter voor een verbrede rijbaan, zodat vrachtwagens veiliger kunnen passeren. Hij ziet graag dat de weg voldoet aan de officiële richtlijnen van ‘Duurzaam veilig’. Ook het fietspad moet worden verbreed. ,,Het huidige fietspad is twee meter breed. Daar passen nauwelijks twee scooters naast elkaar op. Minimaal een verbreding tot 3,5 meter is gewenst.”

Geld voor gemeente

De gemeente wil al jaren een deel van de Domineesweg overnemen van de provincie, zodat zij de bebouwdekomgrens kan verplaatsen. Tot overeenstemming is het nog niet gekomen. ,,Waarschijnlijk een geldkwestie. De gemeente wil geld van de provincie zien wanneer de weg wordt overgedragen”, aldus de fractievoorzitter. D66 roept het college van Gedeputeerde Staten op om een deel van de Domineesweg over te dragen aan de gemeente, en tot een oplossing te komen over het onderhoud aan de weg. Rijsberman: ,,De provincie is nu aan zet.”