De familie El Ghamarti voor het pand aan de Riepel. Van links naar rechts: zoon Nabil, zoon Mohammed, dochter Siham, vader Karim en dochter Hayat. Alleen Mohammed en Hayat werken nog niet binnen de zaak, maar het is de bedoeling dat zij er te zijner tijd bij komen. De familie El Ghamarti voor het pand aan de Riepel. Van links naar rechts: zoon Nabil, zoon Mohammed, dochter Siham, vader Karim en dochter Hayat. Alleen Mohammed en Hayat werken nog niet binnen de zaak, maar het is de bedoeling dat zij er te zijner tijd bij komen.
0

Europese tak van wereldbedrijf

Het bedrijfspand van Mar Seafood, aan de Riepel, is gebouwd op de groei. De zaak van vader Karim El Ghamarti, zoon Nabil en dochter Siham, gaat van start met vijf medewerkers, maar het is de bedoeling om door te groeien naar een personeelsbestand van twintig.


De wortels van Mar Seafood liggen in de Marokkaanse stad Casablanca, waar Karim El Ghamarti het bedrijf Green Table runt. De 800 werknemers die daar in dienst zijn, houden zich voornamelijk bezig met garnalen pellen en de verwerking van inktvis en vele andere vissoorten. Tussen Nederland en Marokko wordt met behulp van twee vrachtwagens een constante lijndienst onderhouden. Vanuit Nederland gaan bijvoorbeeld garnalen heen en weer, maar wordt ook platvis vervoerd om in het Noord-Afrikaanse land tegen gunstige arbeidskosten verwerkt te worden.

De in Emmeloord woonachtige familie El Ghamarti bedient via beide bedrijven inmiddels een groot deel van de wereld. ,,We exporteren naar Noord-Amerika, Afrika en Azië”, zegt Nabil El Ghamarti. ,,We willen ons in de toekomst ook richten op Zuid-Amerika. De export vanuit Marokko naar Europa loopt helemaal via Mar Seafood.”

De opening van de zaak en het open huis werden zaterdag druk bezocht.