Het Urkerland

Kerkdienst in Tirol

Voor alle wintersportliefhebbers die op 17 februari in de buurt zijn van St. Johann in Tirol, wordt een kerkdienst georganiseerd. De aanvang van de dienst is om half twaalf in de Grote Kerk in St. Johann. Al bijna dertig jaar wordt deze kerkdienst jaarlijks georganiseerd. De spreker is A. Kaptijn en de organist is J. Kramer. De toegang is gratis, iedereen is welkom.


Politie ontdekt wietplantage aan Het Dek

De politie heeft donderdag een wietplantage ontdekt in een woning aan Het Dek. In de woning werden ruim driehonderd planten aangetroffen – grote planten die bijna geoogst konden worden. Een gespecialiseerd bedrijf vernietigde de hennep ter plekke. Voor zover bekend zijn er (nog) geen aanhoudingen verricht. ,,De bewoners zijn bij ons bekend. Hen zal om een verklaring gevraagd worden", licht een woordvoerder van de politie toe.

Lees verder 


Vissers na kerkdienst in gesprek met minister Carola Schouten

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, woonde afgelopen woensdag, Biddag, de morgendienst in de Ichthuskerk bij. Ze had gevraagd of ze bij de dienst van gebed aanwezig mocht zijn. ,,Ik heb het op mijn hart om met de vissers te spreken en om dat te doen na een dienst van gebed is een passende gelegenheid", had ze te kennen gegeven. Na de dienst ging ze aan tafel met een groep vissers. 

Lees verder 


45-minutennorm nog nooit gehaald

De gemeente, huisartsen en verloskundigen blijven waar mogelijk de problematische situatie rond verloskunde en spoedeisende hulp onder de aandacht brengen. De 45 minutennorm vanaf het alarmeren van de ambulance tot aan de aankomst in het ziekenhuis is namelijk nog geen enkele keer gehaald, aldus wethouder Freek Brouwer.

Lees verder 


Is de zichtbaarheid goed genoeg?

Doet de gemeente genoeg aan de verlichting van oversteekplaatsen? Hendrik Wakker (PVV) en Meindert de Boer (CU) vroegen zich dat hardop af tijdens de commissievergadering vorige week. Ze noemden daarbij onder andere de situatie bij het zebrapad op De Akkers (op de foto) en bij de oversteek over het Toppad ter hoogte van de Roggebot. Over die laatste situatie zijn volgens wethouder Gerrit Post nog geen klachten binnengekomen en op De Akkers is de zichtbaarheid dankzij reflecterend materiaal inmiddels zeer goed. ,,Wat verwacht u verder, een voetbalmast?"


Minister: kabinet laat de vissers niet vallen

Minister Carola Schouten houdt er rekening mee dat de pulsvisserij in Europees verband niet meer te redden valt. Ze richt zich op de periode daarna, waarvoor ze beloofde dat het kabinet om de vissers heen zal blijven staan. Dat zei ze dinsdagmiddag tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer, waarbij enkele honderden vissers en sympathisanten aanwezig waren.

Lees verder 


Groep zeven van de Beatrixschool met meester Albert Kramer. Alle scholieren kregen Groep zeven van de Beatrixschool met meester Albert Kramer. Alle scholieren kregen 'Biddag-placemats'.
0

Samen Biddag houden: school, kerk en gezin

De Urker basisscholen en meerdere kerken vieren dit jaar Biddag vanuit een gezamenlijk gekozen thema: 'Geef ons heden ons dagelijks brood'. De Bijbelverhalen op school en in de kerk zijn op elkaar afgestemd en schoolkinderen kregen deze week een placemat met illustraties en teksten rond het thema.

Lees verder 


Gemeente trekt de Koningsdagkar weer

De gemeente neemt ook dit jaar het voortouw bij de organisatie van Koningsdag. Burgemeester Pieter van Maaren legde vorige week in de commissievergadering uit dat het plan om de organisatie bij de buurtverenigingen neer te leggen, nog niet van de grond was gekomen. ,,We hebben verschillende gesprekken gevoerd maar het enthousiasme was beperkt." De oproep van de gemeente leverde uiteindelijk wel een bescheiden groep geïnteresseerden op. Zij lopen dit jaar mee met de organisatie van de gemeente. Mogelijk trekken zij vervolgens in 2020 de kar. De burgemeester reageerde op een vraag die was gesteld door commissielid Meindert de Boer (CU).


Nieuwe leswagen voor Mulder Training

Mulder Training nam deze week een nieuwe leswagen in gebruik. De bakwagen met aanhangwagen kan voor zowel rijlessen C als CE worden ingezet, en voor diverse praktijktrainingen. Mulder kan op deze manier efficiënter inplannen met de truck, die deels voor transport wordt gebruikt. ,,Na aankoop heeft onze monteur, Gerrit Horvath in samenwerking met Vlot Bedrijfswagens de bakwagen voorzien van lespedalen, extra spiegels en een goedkeurde derde zitplaats", vertelt Wietske de Ridder-Mulder van Mulder Training. Spuitbedrijf CP en KIEK reclame waren verantwoordelijk voor de lay-out. ,,KIEK kreeg als opdracht om een variatie te maken op de huisstijl van Mulder Transport. Een stukje herkenbaarheid in kleuren en beeldmerk, maar wel een eigen design voor de rijschool. Het is goed gelukt, zijn beide partijen van mening. De leswagen is volledig gewrapt en het resultaat mag er zijn.''