Tienduizendste passant in Urker haven

Dinsdagmiddag was het zover: de tienduizendste passant kwam langs in de Urker haven. In voorgaande jaren was het telkens al november als deze mijlpaal bereikt werd en soms lukte het helemaal niet om voorbij de 9.999 te komen.

Lees verder 


Glijbaan 't Bun blijft dicht in herfstvakantie

De grote glijbaan van zwembad 't Bun blijft voorlopig nog gesloten. Het college laat binnenkort de voorziening aanpassen. Dit naar aanleiding van een ongeval waarbij een 40-jarige plaatsgenoot betrokken was. Wethouder Geert Post benadrukt dat de glijbaan voldeed aan de eisen en goedgekeurd was. ,,Maar in overleg met de toezicht houdende organisatie en de fabrikant, hebben we toch besloten om de laatste knik uit de glijbaan te laten halen." De aanpassing zal volgens de wethouder dit jaar nog gedaan worden. Tot die tijd blijft de glijbaan dicht.


Nieuwe editie 'Effen Guzen' huizentocht

Moderne inrichtingen, landelijke woningen, knusse kamertjes en bijzondere meubelstukken, dat staat op het programma voor de nieuwe editie van de huizentocht van Effen Guzen. Deelnemers bezoeken op 8 december veertien adressen. ,,We hebben een leuk en gevarieerd programma samengesteld'', vertelt Nellie Gort. Belangstellenden kunnen vanaf deze week kaarten reserveren voor de huizentocht van Effen Guzen door te bellen naar Jannie Molenaar (684454) of Nellie Gort (684865). De huizentocht start om half vier 's middags en is rond zeven uur afgelopen. Kosten bedragen vijftien euro per persoon. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

 


Volleybaldames door naar de volgende bekerronde

Een spannende wedstrijd maandagavond in de Waaiershoek. De Urker volleybaldames namen het op tegen een team uit Zwolle. In een gelijkopgaande strijd wisten de Urkers uiteindelijk met 3-2 de wedstrijd te beslissen. De dames zijn door deze overwinning door naar de volgende bekerronde. 

 


Zanguurtje in Schuilplaats

 

In de Schuilplaats wordt aanstaande zondagavond een zanguurtje gehouden. Op het programma staan liederen als Lof zij de Heer, Abba Vader, Machtig God sterke Rots, Heugelijke tijding en een Vaste Burcht is onze God. Dominee H. Korving leidt de samenkomst en Chris Kater bespeelt het orgel. Aanvang is half negen, iedereen is van harte uitgenodigd.

 


Wandelend op zoek naar het geluk van Urk

Waarom overleefden de inwoners van Urk de stormen van de Zuiderzee en de inwoners van Schokland niet? Deze vraag staat zaterdag 21 oktober centraal tijdens de zogenaamde Gelukszoekers Stadswandeling op Urk. Deze route is onderdeel van een zestal wandelingen in de provincie - samengesteld door de Flevolandse bibliotheken en diverse wandelorganisaties uit Flevoland in het kader van de Maand van de Geschiedenis. De wandeling vindt twee keer plaats, vanaf tien uur 's morgens en vanaf twee uur 's middags. De startplaats is bij Tourist Info Urk. Deelname kost vijf euro per persoon. Een plekje reserveren kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of www.ookflevoland.nl/geschiedenis


Informatie over Aleh Negev

 

In het gemeentehuis wordt op dinsdag 24 oktober vanaf zeven uur een informatiebijeenkomst over Aleh Negev gehouden. Wethouder Freek Brouwer verzorgt de opening en Shraga Evers en Simon Weststeijn vertellen vervolgens over het vrijwilligerswerk in deze instelling voor kinderen met ernstige beperkingen in Israël. Ook is er een live-verbinding met Urker vrijwilligers die momenteel in Aleh Negev zijn. Aansluitend is er de gelegenheid om vragen te stellen. Opgeven voor deze informatiebijeenkomst kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Minne Veldman in de Bovenkerk

Organist Minne Veldman geeft zaterdag een orgelconcert in de Bovenkerk in Kampen. Hij presenteert zijn nieuwe cd en bladmuziek en bespeelt beide orgels in de kerk. Aanvang is acht uur. De bekende Fantasie over Het Wilhelmus van Jan Zwart, een vrolijk Concert van Händel, een koraalbewerking van Bach, een luchtig 'Holiday' van Gordon Young en variaties over 'Amazing Grace' van de Canadees Denis Bédard, het orgelkoraal Heugelijke tijding van Feike Asma, Franse Romantiek van Alexandre Guilmant en de Toccata van de Belgische componist Joseph Callaerts - het komt allemaal langs. Ter gelegenheid van vijfhonderd jaar Reformatie breng Veldman ook de fantasie over het Lutherlied 'Ein feste Burg ist unser Gott' van Max Reger. Minne Veldman sluit het concert af een eigen koraalfinale, gevolgd door samenzang. Er staat een groot videoscherm opgesteld, waarop bezoekers in de kerk kunnen zien hoe de organist en zijn registranten werken. De toegangsprijs varieert tussen de vijf en 12,50 euro - afhankelijk van leeftijd en online reserveren - kijk voor meer informatie op orgelconcertenminneveldman.nl.

Bingo voor stichting Samen Varen

Plaatsgenoten Jans Korf, Lidie Kramer en Gerrie de Boer houden vrijdagavond een bingo in de Ichthushof. Deelnemers maken kans op verschillende prijzen, waaronder een overnachting bij Van der Valk. De opbrengst van de bingo is bestemd voor stichting Samen Varen. Stichting Samen Varen organiseert jaarlijks een geheel verzorgde vaar- en verwenweek voor vrouwen met (of herstellende van) borstkanker. De dames vertellen: ,,De oprichtster, Ada Laarakker-Out, is een jaar bezig om de reis voor te bereiden. Het personeel op de boot, dokters, verpleegkundigen en verzorgenden, gaan vrijwillig mee. Alle activiteiten worden ook opgezet door vrijwilligers. De stichting moet de huur van de boot wel betalen, een heel bedrag voor een weekje. Om een handje te helpen, organiseren wij een bingo met verloting. We kregen van veel plaatselijke ondernemers prachtige prijzen aangeboden, fantastisch!'' Het spel start om acht uur. De bingokaarten zijn vanaf zeven uur te koop in de Ichthushof. Een boekje bestaat uit vijf rondes en kost vijf euro. Tussen de bingorondes door vindt een verloting plaats.


Veiligheidshekjes langs het Vuurtorenpad

De gemeente heeft afgelopen zomer het Vuurtorenpad, het fietspad dat onderlangs het Vissersmonument loopt, verbreed. De gemeente laat weten dat er nu ook veiligheidshekken geplaatst gaan worden. In de raadsvergadering van mei 2017 kwam de ChristenUnie met een motie om het fietspad breder en veiliger te maken. ,,De gemeenteraad riep aansluitend het college op om geen onderzoek meer te doen, maar het pad meteen te verbreden om zo geld te besparen op onderzoekskosten'', laat een woordvoerder van de gemeente weten. Vervolgens is het fietspad verbreed. Politieke partij UGP vond die aanpassing niet voldoende en heeft in augustus gevraagd om hekwerk te plaatsen om te voorkomen dat gebruikers van dat pad in het water terecht zouden komen. Het college van burgemeester en wethouders heeft de partij vorige week via een brief laten weten ze meegaat met die oproep en veiligheidshekken gaat plaatsen. ,,We weten dat het pad langs de basalten zeewering loopt en dat een breder pad snelheidsverhogend werkt, maar het pad is overeenkomstig de wens van de gemeenteraad verbreed'', laat het college verder weten.