Politie op zoek naar gewapende man

Twee mannen hebben vanmiddag rond twee uur gedreigd met een wapen bij Rijwielshop Rein Bakker aan de Lijkant. De politie heeft een grote zoekactie opzet, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van een politiehelikopter. De politie is op zoek naar een man van ongeveer dertig jaar oud, tussen de 1.80 en 1.90 meter lang. De man heeft een getinte huidskleur, smal postuur en smal gezicht. Hij draagt een rode of paarse jas en een zwarte broek. De man is gewapend. Een ieder die de man ziet, wordt verzocht om de voortvluchtige niet zelf te benaderen, maar direct te bellen met 112.


Tocht door het Oude Dorp

Met het oog op Bevrijdingsdag organiseert Tourist Info Urk een oorlogstocht. Gids Jaap Bakker wandelt met de deelnemers door het Oude Dorp en vertelt daarbij over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Wat waren schuilplekken en welke mensen waren erbij betrokken? Onderweg komen de deelnemers ook diverse figuranten tegen. Jong en oud is welkom om mee te lopen. De tocht start woensdagmiddag 3 mei om twee uur. Kinderen betalen vijf euro per persoon, een ticket voor volwassenen kost zeven euro vijftig. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 684040.


Kleine groep zorgt voor onrust tijdens Koningsnacht

Een kleine groep jeugd heeft voor de nodige onrust gezorgd, concludeert de politie terugkijkend op Koningsnacht: ,,Het overgrote deel van de jeugd heeft zich netjes gedragen. Het brommerrijden is goed verlopen. De deelnemers, ongeveer veertig, hielden zich aan de voorgeschreven regels. Er zijn geen boetes uitgedeeld deze nacht.'' Er was echter een groep die een negatieve stempel op het feest drukte. Bij de rotonde op de Akkers werden diverse brandjes gesticht en brandden twee auto's volledig uit. Op verschillende plekken in het dorp werd vuurwerk afgestoken. Vier mensen die betrokken waren bij de brandstichting werden aangehouden. Het onderzoek naar de autobranden loopt nog. Eerder in de avond werden drie minderjarigen opgepakt wegens het spuiten van graffiti nabij De Schelp. Koningsdag verliep verder rustig, deze dag vonden er geen incidenten plaats.


Moederdagactie Woord en Daad

Stichting Woord en Daad houdt speciaal voor Moederdag een ontbijtactie. Er zijn twee verschillende broodmanden verkrijgbaar, een standaardontbijt van 15 euro of een gezinsmand voor 25 euro. Bestellen kan tot dinsdag 2 mei door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij de bestelling graag vermelden voor wie het ontbijtje is en waar het bezorgd moet worden. De broodmanden worden op zaterdag 13 mei tussen acht uur en half tien bezorgd. De opbrengst van deze actie is bestemd voor het werk van stichting Woord en Daad.

 

 


Programma Koningsdag 2017

De Oranjeweek is in volle gang. Ook voor Koningsdag staan er weer diverse activiteiten op het programma. De Oranjeweek sluit af met de traditionele rommelmarkt op het haventerrein. Onder de knop 'lees verder' staat een overzicht van de activiteiten.

Lees verder 


Eerste groepsaccommodatie is geopend

Familiehuis de Vuurkuil is de naam van de eerste groepsaccommodatie op Urk. Vorige week opende wethouder Geert Post het complex op Vakantiepark 't Urkerbos door, onder toeziend oog van eigenaren Bob en Letty Schekman, een lintje door te knippen.Het nieuwe familiehuis op de camping biedt ruimte aan 24 personen. Vier slaapkamers hebben eigen sanitair en zes slaapkamers hebben een gezamenlijke badkamer. Verder is er een open keuken, voorzien van alle apparatuur, en komt de lichte woonkamer uit in de grote tuin met eigen terras. ,,Een unieke plek om gezellig met je familie te overnachten", aldus blije eigenaren Bob en Letty Schekman van Vakantiepark 't Urkerbos. Ook Tourist Info Urk is erg blij met de nieuwe aanwinst. ,,Tot voor kort moesten we groepen altijd doorverwijzen naar plekken buiten Urk, nu hoeft dat niet meer. Het familiehuis is daarmee een mooie aanvulling op het huidige aanbod", aldus Meindert Kramer van Stichting Urk Promotie (SUP).


Geen vervolging in zaak Berechja College

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat voormalige bestuurders en toezichthouders niet aansprakelijk stellen voor de financiële problemen waarin het Berechja College drie jaar geleden terecht kwam. Dat meldt een woordvoerder.

Lees verder 


Vijf plaatsgenoten krijgen lintje

Vijf plaatsgenoten zijn woensdagochtend benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kregen de onderscheiding opgespeld door burgemeester Pieter van Maaren (derde van links op de foto) tijdens een bijeenkomst in De Koningshof. De gedecoreerden zijn (v.l.n.r.): Pieter Keuter (55) (KNRM, SOAD, D.E.L.), Evert Weerstand (69), Pieter Keuter (62) (Vakbondswerk, Buurtwerk, zaalvoetbal en diverse andere sportverenigingen), Sietske Hellinga-Visser (68) en Hendrika Jonkers-Post (61). 


Grand National Team wint prijs

Het Grand National Team heeft een sponsorpakket ter waarde van 750 euro gewonnen met een actie van Speedheat in de regio Urk. Van het sponsorgeld heeft het team het jockeytenue compleet gemaakt met nieuwe dekjes voor de shetlandpony's. Margriet Kramer van Speedheat Urk overhandigde vorige week de waardecheque aan Teun Hakvoort van het Grand National Team tijdens het paard- en ponyevenement Het Twentse Ros in Geesteren. Margriet Kramer vertelde blij te zijn met het Grand National Team omdat 'deze club zich belangeloos inzet voor de stichting KiKa, kinderen kankervrij'. Deelnemen aan de actie 'Warm hart voor de regio' van Speedheat Nederland, dat hiermee zijn twintigjarig jubileum vierde, was eenvoudig: alle clubs en verenigingen konden zich aanmelden bij Speedheat. Vervolgens was het aan leden, vrienden en familie de beurt om te stemmen op de clubs. De vereniging met de meeste stemmen won. En dat bleek met 232 stemmen het Grand National Team te zijn.


Plantjesmarkt bij de Moriakerk

Kan de tuin nog wel aangevuld worden met wat planten, of staan nog een aantal potten of manden leeg? Dat komt goed uit, want op dinsdagochtend 2 mei wordt van tien tot één uur een plantenverkoop gehouden bij de Moriakerk. Eigen potten en bakken kunnen ter plaatse worden opgevuld - er is volop keus. Tijdens het wachten kan genoten worden van een kop koffie met een versgebakken plak cake. Iedereen is van harte uitgenodigd!