Het Urkerland
0

Alie Post opent nieuwe salon

Alie Post, dochter van Gerrit en Hiske Post, heeft zaterdag haar nieuwe salon 'Alie Post Massage en Beauty' geopend. Alie startte in december 2017 met een massagepraktijk in Wijk 2-54 en is nu een paar honderd meter verhuisd naar Wijk 2-68, de voormalige kapsalon tegenover Kraamkadowinkel Annabel. Zaterdagmiddag mocht iedereen een kijkje komen nemen in de gloednieuwe en zeer ruime salon, waar Alie naast massage ook gezichtsbehandelingen en fish spa aanbiedt. Meer weten? Neem een kijkje op de Facebookpagina van Massagepraktijk Alie Post, of check de website massagepraktijkaliepost.nl voor alle mogelijkheden.


Bloemetje als dank voor voetbaldoeltjes

'Dat verdient een bloemetje!' dacht Marieke Romkes meteen nadat Jan Hendrik Jonkers van Jonkers Bouwmetaal toezegde om twee voetbaldoeltjes voor het speeltuintje aan de Alexiahof te leveren. ,,Nog gratis ook! Waar vind je zo'n bedrijf!'', zegt Marieke. Met meerdere mensen vanuit de Buurtvereniging Oranjehof zocht ze al een tijd naar de juiste voetbaldoeltjes voor het grasveld bij het speeltuintje, maar elke offerte pakte te duur uit. ,,De gemeente had er geen geld voor over en de kosten vielen flink tegen. Groot was de verrassing toen Jonkers Bouwmetaal ze schonk om zo kinderen te stimuleren buiten te spelen. Top! We zijn er ontzettend blij mee.'' Jonkers Bouwmetaal heeft nog een set doeltjes. Jan Hendrik: ,,We verloten die set via Instagram en Facebook." Op de foto Marieke Romkes en Jan Hendrik Jonkers met vooraan blije buurtkinderen, van links naar rechts: Albert Visser, Stijn Romkes, Iede Romkes en Kerach Post.


Buitenpost verrast Berkum

De helft van het aantal wedstrijden in de Hoofdklasse B werd afgelast. Flevo Boys was al in Putten toen het te horen kreeg dat de wedstrijd niet door kon gaan. Buitenpost speelde bij Berkum en verraste. Een doelpunt was genoeg voor drie punten. ACV kwam op eigen veld tegen CSV Apeldoorn niet verder dan een puntendeling. Excelsior’31 en SC Genemuiden kwamen niet tot scoren. Urk kon door de winst op SVZW naar de derde plaats klimmen. De overige duels werden afgelast.


Urk pakt drie belangrijke punten

Het duurde even voordat SVZW zich gewonnen moest geven. Urk was in de eerste helft wel op voorsprong gekomen door een treffer van Riekelt Jan Brands, maar pas laat in de tweede helft werd de tegenstander uit Wierden gedwongen zich over te geven. Riekelt Nentjes verdubbelde de voorsprong van zijn ploeg en invaller William de Boer gooide het duel definitief in slot. SVZW kreeg wel een paar scoringskansen, maar die werden niet benut of onschadelijk gemaakt door de doelman van Urk.


De Kof doet goede zaken

ZVV Urk/Bakkerij De Kof heeft vrijdagavond een mooie overwinning behaald. In eigen huis werd Scagha'66 met 7-2 verslagen. Bij rust was de stand nog in evenwicht: 2-2. Jelbert Loosman en Abdel Boundati hadden namens de Urkers gescoord. In de tweede helft scoorde De Kof vijf keer op rijd, via tweemaal Redouan Boundati, Klaas Jelle Romkes, Abdel Boundati en Albert Hendrik Romkes.


Poppenbeurs in De Koningshof

Liefhebbers en verzamelaars van poppenhuizen en miniaturen kunnen zaterdag 19 januari terecht in De Koningshof. Hier vindt van half elf 's morgens tot vier uur 's middags de jaarlijkse poppenbeurs plaats. Meer dan veertig standhouders hebben uren werk in hun creaties zitten, dus de liefhebbers kunnen hun ogen goed de kost geven. Iedereen kan de gedetailleerde werken vrijblijvend komen bezichtigen. De verzamelaars kunnen hier ook hun collectie uitbreiden door aankopen te doen. Er is voor een ieder wat wils, want het aanbod is enorm. Iedereen is van harte welkom.


Geert Nentjes en Dinie Ras beste sporters van 2018

Darter Geert Nentjes is donderdagavond uitgeroepen tot Urker sportman van 2018. Atlete Dinie Ras is de beste sportvrouw. Bij de teams won de Acrogym van CGVU en volgens jury en publiek is basketbalster Erika Romkes het grootste sporttalent van Urk. De bekendmaking van de winnaar van de sportverkiezingen vond plaats in Het Irene. Iedereen kon de afgelopen periode stemmen op de genomineerden. Die resultaten werden door de jury meegewogen in de uiteindelijke toekenning van de prijzen.


Negen keer goud op WK vogels

Vogelliefhebber Dirk Korf (op de foto midden achter de vlag) is er opnieuw in geslaagd om succes te oogsten op het WK vogels. In de Zwolse IJsselhallen won hij goud in maar liefst negen categorieën. Dirk Korf is gespecialiseerd in grondvogels en pakte daarmee nu voor het zeventiende jaar goud. In Zwolle deed hij mee met kwartels, patrijzen en frankolijnen. Ze vielen individueel in de prijzen, maar ook in de categorie stammen, waarbij vier vogels tegelijk beoordeeld worden. Voor het WK werden 25.000 vogels uit tientallen landen ingestuurd. Geert Korf, een broer van Dirk, haalde eenmaal goud bij de parkieten, terwijl Jan Lucas tweemaal een eerste prijs pakte en Kees de Boer goed was voor een keer goud.


Piet Hoekman (links) en Bram Grisnigt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Piet Hoekman (links) en Bram Grisnigt tijdens de Tweede Wereldoorlog.
1

Laatste geheim agent overleden

De laatste Nederlandse geheim agent Bram Grisnigt is vrijdag op de leeftijd van bijna 96 jaar overleden. Hij werkte in de oorlog samen met de Urker Piet Hoekman, die in 1943 werd doodgeschoten in Keent.

Lees verder 


Drugspand Griend vanavond op tv

Naar aanleiding van de politie-inval in een bedrijfspand aan de Griend op zondag 7 oktober vorig jaar worden in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden getoond. In dat pand werden chemicaliën aangetroffen, waarmee drugs gemaakt kan worden. Op de dag van de inval, die politie van de Landelijke Eenheid uitvoerde, brandde in een woonwijk in Eindhoven een vrachtwagen met drugsafval uit. Twaalf appartementen werden ontruimd, meldt het Eindhovens Dagblad. Mogelijk is er verband tussen zaken. Middels de uitzending wil de politie meer informatie over de daders krijgen. De uitzending is dinsdagavond 15 januari om half negen, NPO 1.