Het Urkerland
0

Urkers bij kerstconcert in Utrecht

Het Urker Mannenkoor 'Hallelujah' en de Urker Voices verlenen samen met het Christelijk Mannenkoor Lelystad een bijdrage aan het Kerst Korenconcert op dinsdag 17 december in TivoliVredenburg-Utrecht.

Lees verder 


0

Urk verrassend uitgeschakeld in de beker

De reserves van Staphorst zijn er verrassend in geslaagd om Urk uit te schakelen in de tweede ronde van de districtsbeker. Urk was de hele wedstrijd de ploeg in balbezit, kreeg voldoende kansen om te scoren, maar de aanvallers wisten op de beslissende momenten de kansen niet in doelpunten om te zetten. Een fout van Richard Strijker halverwege de tweede helft leidde de overwinning in van Staphorst. Urk speelde na de achterstand te gehaast in de jacht op de gelijkmaker, en kreeg in blessuretijd de kous op de kop, toen Staphorst uit een klutssituatie de 0-2 wist binnen te schieten.


0

Vijfhonderd euro aan cadeaus winnen

'Win je verlanglijstje ter waarde van 500 euro'. Deze actie van Bol.com is toch eigenlijk te mooi om waar te zijn. De verrassing was voor Chris (6) en Teun (3) Bos dan ook groot, toen ze hoorden dat zij de winnaars waren. Moeder Marlies Bos: ,,De kinderen vroegen vorige week aan mij: 'Nou moe, hebben we nou nog gewonnen?' "Nee', zei ik, 'we hebben er niets meer van gehoord.' Ik dacht dat win je immers toch niet! Niet veel later keek ik in mijn mailbox en zag dat wij één van de tien winnaars uit Nederland én België waren! Niet te geloven, de jongens mochten elk voor 500 euro aan kado's uitzoeken. Ze waren door het dolle heen.'' Afgelopen vrijdag stonden de jongens de hele middag voor het raam, te wachten tot hun cadeaus werden afgeleverd. ,,De jongens kwamen wel aan de vijfhonderd euro aan cadeaus: Lego, Nintendo's en tablets stonden op het verlanglijstje.''


0

Raad van State doet uitspraak over servicehaven

De Raad van State doet deze week, woensdag 11 december, uitspraak in de zaak die de IJsselmeervereniging heeft aangespannen tegen de buitendijkse servicehaven. Volgens de IJsselmeervereniging leidt het plan onder meer tot 'aantasting van de bergingsfunctie van het IJsselmeergebied, de landschappelijke waarden en de natuurwaarden'. De zaak werd aangespannen naar aanleiding van het inpassingsplan voor de servicehaven dat door de Provinciale Staten van Flevoland op 19 juli 2017 is vastgesteld. Vervolgens is het bezwaar op 20 maart 2018 op een zitting behandeld in de Raad van State. ,,De zaak is daarna aangehouden in verband met de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van eind mei 2019 over het Programma Aanpak Stikstof'', aldus een woordvoerder. 


0

Kerstsingle Geke voor burgemeester Bakker

Geke's Tiental heeft in samenwerking met de Zonnepitten van de Zonnebloemschool in Emmeloord een kerstsingle opgenomen. De Zonnebloemschool is een school in Emmeloord voor zeer moeilijk lerende kinderen. De nieuwe kerstsingle, 'De Kleine Trommelaar', werd afgelopen dinsdag, op Wereld Gehandicapten Dag, overhandigd aan de burgemeester. De leden van de zangschool en leerlingen van de Zonnebloemschool verzamelden samen met aanhang in het gebouw van het Leger des Heils aan de Klifweg. Hier werd het nieuwe lied opgevoerd, waarna het eerste officiële exemplaar overhandigd werd aan burgemeester Ineke Bakker. De single is te beluisteren via alle grote streamingdiensten, de videoclip is te zien op YouTube. De single is genomineerd voor de Doemee-award, deze wordt uitgereikt op 12 december.


Kleurtalenten bij de tandarts

Zes kleurplaatkampioenen mochten woensdag een mooie prijs op komen halen bij tandartspraktijk Cool Dental Clinic. Hun kleurplaten werden door de assistentes uitgekozen als de mooiste plaatjes van hun leeftijdscategorie. De jongste deelnemers kregen een heuse kist met tandartsinstrumenten. De andere meiden kregen een tandartsset van Playmobil en de jongens mochten een straaljager mee naar huis nemen. Op de foto achteraan van links naar rechts: Teunis Pasterkamp (9), Renate Hakvoort (7), Hendrik Loosman (8), en Vienne Ruijter (6). Vooraan staan Marije Boer (3) en Joyce Kramer (4).


Nieuwe aanwijzingen in zaak Golfoploop

De politie presenteert komende dinsdag in Opsporing Verzocht nieuwe camerabeelden en aanvullende informatie in de zaak van de ontploffing in een woning aan de Golfoploop. Deze week werd in dat tv-programma gemeld dat de eerste uitzending over deze zaak ongeveer dertig tips heeft opgeleverd. Die werden gekwalificeerd als 'zeer bruikbaar'. De politie heeft inmiddels ook gesproken met de bestuurder van de Toyota Avensis Stationwagon. Het blijft echter nog onduidelijk of die automobilist nog verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslag op het gezin. Het speciale rechercheteam is nog druk bezig met het uitdiepen van alle beschikbare informatie.


Vijf nichtjes samen voor hun zwemdiploma

Vijf nichtjes van vijf jaar die samen voor hun A-diploma gaan. Moeder Lydia de Vries werd gebeld door de badjuffrouw. ,,Of mijn dochtertje op dinsdagochtend kon zwemmen. De badjuffrouw vertelde dat haar zwemgroepje zo lekker groeide. Waarop ik zei: Ik heb nog vier zussen met kinderen die op zwemles willen! Nu zitten ze alle vijf op zwemles.'' Op de foto (v.l.n.r.): Janna Hoekstra, Wilma Bakker, Suzanne de Vries, Truus Snoek en Janita Ekkelenkamp.


Nieuwe skatebaan in opbouw

De skatebaan in het Wilhelminapark werd afgelopen april afgebroken. Reden hiervoor was dat de baan niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. De oorzaak was achterstallig onderhoud door de gemeente. Afgelopen maandag werd begonnen aan de opbouw van een nieuw skatepark. Stedon Stedelijke Producten is momenteel bezig met het plaatsen van de nieuwe toestellen. De gemeente hoopt het project voor kerst af te ronden. Tijdens de gehele bouwperiode is het park nog niet begaanbaar, er blijven hekken om het terrein staan tot alles af is en de veiligheidscertificaten op orde zijn.


Matroos knutselt schip na

De Filipijnse matroos Jeffrey Estuares heeft het prima naar zijn zin aan boord van de ms Schokland, het schip van kapitein/eigenaar Hendrik Buter. In zijn vrije tijd doet hij aan modelbouw met behulp van stroken krantenpapier. Hij verknipt de kranten, maakt er rolletjes van in verschillende diktes en lengtes, die vervolgens worden verlijmd. Momenteel legt hij de laatste hand aan een prachtig model van de Schokland.