Het Urkerland

Jaap Nentjes is frisse puzzelwinnaar

Jaap Nentjes (75) is de puzzelwinnaar van de Frisse Puzzel. Met de juiste oplossing 'Een verkoelende duik in het zwembad' ontving hij een lekkere cadeaubon van Bakkerij Brouwer en Jan de Slager. Jaap is een fervent puzzelaar, soms puzzelt hij de gehele dag door. De Frisse Puzzel was voor hem dan ook een eitje. Jaap stond onlangs in Het Urkerland met het 50-jarig huwelijksjubileum dat hij met zijn vrouw Marijke mocht beleven. In de krant van afgelopen maandag is de nieuwe puzzel te vinden, door de oplossing in te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post kan eenieder kans maken op de cadeaubonnen. 


Zangdiploma voor Hadassa

Hadassa Loosman, leerling van de Zonnebloemschool uit Emmeloord en lid van het schoolkoor De Zonnepitten, kreeg vorige week, via Zangschool Geke's Tiental, als eerste Zonnepitter haar zangdiploma.

Lees verder 


Marten Riedstra derde bij Gelata Masterworld

Met zijn eigen smaak 'Sweet and happiness' is Marten Riedstra van IJssalon IIskâld afgelopen woensdag als derde geëindigd bij de Europese finale van de Gelato Masterworld in Bologna Italië. Door dit resultaat mag hij in december deelnemen aan de wereldkampioenschappen.

Lees verder 


Jaar cel voor brandstichting teststraat

Een 21-jarige Urker heeft een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk gekregen voor de brand in de GGD-teststraat op 23 januari. De rechtbank acht bewezen dat de man samen met een 16-jarige een mondkapje in brand stak en er desinfecteringsmiddel overheen spoot.

Lees verder