Urkers getuige van aanslag Barcelona

Huibert de Bode (20) en Marina Post (17) waren gisteren (donderdag) getuige van de aanslag in Barcelona, maar bleven gelukkig ongedeerd. De twee maos vieren beiden vakantie in andere Spaanse plaatsen, maar besloten samen een dagje naar Barcelona te gaan. Tijdens hun bezoek aan de Ramblas vond de aanslag plaats – het busje reed recht op hen af.

Lees verder 


Singels raken uit het zicht door riet

Het groeizame weer van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat het riet langs de Urker singels explosief gegroeid is. Hier en daar zijn hele singels al uit het zicht verdwenen door hoge rietkragen. En dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Kleine kinderen die in een singel belanden, worden niet opgemerkt door voorbijgangers.

Lees verder 


Zwemmen voor bijzondere doelgroepen

Het zwemmen voor bijzondere doelgroepen start vanaf maandag 21 augustus in Zwembad 't Bun. Het gaat om drie verschillende groepen met doelgerichte oefeningen. 'Zwemmen Minder Vitaal', waarbij gerichte oefeningen in het 32 graden bad worden verzorgd ter verbetering van coördinatie en kracht zonder dat de gewrichten overbelast worden. Als tweede 'Zwemmen voor mensen met een beperking' - leuke oefeningen voor mensen met een beperking - en tot slot 'Therapeutisch zwemmen' voor mensen met klachten aan de rug of spieren of voor mensen met reuma. De eerste les is vrijblijvend. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Luut Nentjes van Caritas Urk, via 683346 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Hengelsportdief betrapt in Lelystad

Een 17-jarige plaatsgenoot is maandagochtend rond half elf betrapt toen hij in een hengelsportzaak in Lelystad goederen probeerde te stelen. Dat meldt de politie. Winkelpersoneel droeg de jongen over aan de politie. Die maakte proces-verbaal op.
Urker brandweer assisteert in Swifterbant

Zo'n acht tot tien brandweerlieden van Urk assisteren bij het blussen van de grote brand op een boerderij bij Swifterbant. Daar brak woensdagochtend brand uit in een mestopslag en in een schuur met 40.000 kippen. De Urkers assisteren bij de watervoorziening. Ook helpen ze bij het rookvrij houden van een nabijgelegen stal vol koeien. De rook van de brand trok over Urk en Tollebeek heen. Dat leidde tot enkele klachten over stankoverlast. Uit metingen blijkt dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.


Broer en zus voltooien Dodentocht

Ronald Loot en Martina Jongman-Loot hebben vrijdag en zaterdag de Dodentocht uitgelopen. Bij de Dodentocht, die begint en eindigt in het Belgische Bornem, is het de bedoeling om honderd kilometer te lopen binnen 24 uur. Het lukte de broer en zus om de route in 18 uur en 40 minuten af te leggen.


Echtpaar Kramer 55 jaar getrouwd

Jan en Jaukie Kramer waren afgelopen donderdag 55 jaar getrouwd. Een dag om even terug te denken aan de zomer van 1962, toen ze elkaar het jawoord gaven. Ze waren vijftien en zestien jaar toen ze elkaar ontmoetten, sindsdien waren ze onafscheidelijk. Het stel is gelukkig met elkaar en gezegend met hun vier kinderen en hun klein- en achterkleinkinderen. Het echtpaar maakt het goed en woont tegenwoordig op de Ramswelle. Wethouder Freek Brouwer bezocht Jan en Jaukie afgelopen donderdag en overhandigde hen namens de gemeente een mooie bos bloemen, als felicitatie voor het behalen van deze bijzondere mijlpaal.


Urk op kwaliteit langs Huizen

De start van Urk was wat stroef tegen Huizen. De Noord-Hollanders gooiden alles in de strijd en maakte een paar stevige overtredingen, zonder dat de scheidsrechter een kaart trok. Urk speelde met Lucas Schraal als rechterspits en die bracht dan ook gevaar. Lucas Schraal stond na ruim een kwartier in het tweede deel aan de basis van het eerste doelpunt van Hessel Snoek. Nadat Klaas Romkes de voorste linie meer inhoud kwam geven werd Urk gevaarlijker. Het resulteerde dan ook in twee scoringskansen voor de jonge aanvaller. In de laatste minuut bepaalde Hessel Snoek met zijn tweede doelpunt de eindstand op 2-0. Beide keren geselde de snelle aanvaller de bal op vrijwel dezelfde manier in de kruising. Urk eindigde door deze winst als derde tijdens de Zuiderzee Cup en lijkt langzaam maar zeker op stoom te komen.


Schip kan weer veilig het water op

In de haven was deze week dit 31 meter lange jacht te zien. Het schip werd enkele jaren geleden gebouwd in Brazilië, maar vertoonde tijdens het varen de nodige gebreken. Daarom schakelde de Duitse eigenaar de hulp van Balk Shipyard in. Het kostte de scheepswerf twee jaar om de Sandalphon weer terug in het water te krijgen. Het jacht werd namelijk compleet gestript, opnieuw opgebouwd en voorzien van een nieuw interieur. Ook werd het schip doormidden gezaagd en op twee plaatsen vier meter uitgebreid, om de vaareigenschappen te verbeteren. Al met al kostte de verbouwing de eigenaar meer geld dan de nieuwbouw van het schip, maar nu kan hij wel weer veilig het water op.


Brand bij La Cassa

De brandweer kreeg donderdagavond een melding van een brand bij La Cassa Pizza & Grill House in Wijk 2. Het vuur brak rond elf uur uit in de keuken. Hoewel de brandweer het vuur vrij snel onder controle wist te krijgen, is de schade aan de zaak groot. De familie Durmus – eigenaar van La Cassa – schrijft op Facebook ‘kapot te zijn’ van de gebeurtenis.

Lees verder