Het Urkerland

Duizend mondkapjes

Net als andere Urker bedrijven, schonk ook Dayseaday mondkapjes aan een ziekenhuis. Het visbedrijf kon via een zakenrelatie duizend mondkapjes uit China importeren en besloot die te schenken aan het Flevoziekenhuis. Directielid Jelle van Veen (op de foto) heeft een directe connectie met het ziekenhuis in Almere, omdat dochter Dorien (op de foto) er als verpleegkundige werkt. Ze is actief op de afdeling verdenking coronapatiënten.


Vaders 1 aprilgrap met Het Urkerland

Ammely (13), Rosanne (12), en Jonathan Kramer (8) werden gisteren te grazen genomen door hun vader Meindert, en Het Urkerland was indirect betrokken. In het kader van 1 april had vader Meindert loopmaatje Zwany Hoefnagel-Kramer ingeschakeld om zijn kinderen in de maling te nemen. Zwany veranderde haar profielfoto op Whatsapp in een Urkerland en deed zich voor als fotograaf Ritske Brouwer. 'Ritske' vroeg Meindert of hij langs mocht komen om een foto te maken van kinderen die thuis huiswerk aan het maken zijn. De drie kids maakten vervolgens het hele huis schoon om een beetje netjes op de foto te kunnen, en dat is precies wat Meindert voor ogen had. De teleurstelling was natuurlijkerwijs ontzettend groot toen vader zijn grap uit de doeken deed. Gelukkig kreeg de redactie lucht van de grap, zo werd het gezelschap uiteindelijk toch vastgelegd op de gevoelige plaat. En echt voor Het Urkerland. Op de foto van links naar rechts: Ammely, Rosanne, moeder Lammy, vader Meindert, Jonathan en Zwany.


Brandweer in actie voor rietbrand

In een open gebied, de zogenaamde bruine zandvlakte, bij het Urkerbos woedde afgelopen vrijdag een felle rietbrand. De brandweer kwam na de melding, rond half zeven 's avonds, met spoed ter plaatse bij dit stukje natuur aan de Staartweg. Het blusvoertuig kon de locatie maar moeilijk bereiken, maar via een smal pad lukte het uiteindelijk toch. Middels opgepompt slootwater werd de brand geblust. De rietbrand veroorzaakte veel rook die richting de woonwijk trok, maar dit gaf verder weinig overlast. Volgens de brandweer is er sprake geweest van brandstichting. Er werden smeulende resten gevonden van een kampvuurtje, waardoor de droge rietstengels vermoedelijk in brand vlogen.


Wim de Boer plotseling overleden

Dinsdagmorgen kwam het bericht dat Wim de Boer plotseling op 76-jarige leeftijd is overleden. Wim de Boer betekende vele decennia bijzonder veel voor de visserijsector. De belangen van de vissers behartigde hij als bestuurslid van PO Urk en van de Federatie van Visserijverenigingen en VisNed. 

Lees verder 


Musicalschool presenteert: Grease!

Meezingen en -swingen op de musicalhit Grease?! Dat kan half april gewoon in Zalencentrum Irene. De meest ervaren groep van Musicalschool Light Up voert op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april deze nostalgische meezingmusical op en kaarten daarvoor zijn vanaf zaterdag te koop. Musicaldocente Christianne Kapitein vertelt: ,,Het is een hele leuke meezingmusical met veel bekende nummers uit de films Grease en Mama Mia. In totaal doen er 24 leerlingen van onze school aan mee in de leeftijd van veertien tot negentien jaar. De zaal gaat open om zeven uur en om half acht start de musical. Kaarten, à 10 euro, zijn verkrijgbaar bij La Boutique.


Feest bij ROVA

Feest bij afvalophaler ROVA vorige week. De eerste honderd procent elektrische zijlader werd gepresenteerd. Onder anderen wethouder Geert Post was daarbij: ,,Het is goed om te zien hoe onze afvalverzamelaar omgaat met innovatie en rentmeesterschap.'' Voor ROVA is deze eerste elektrische zijlader een belangrijke stap: ,,Natuurlijke grondstoffen worden steeds schaarser, we mogen daarom niet in het huidige tempo doorgaan met het verspillen van deze grondstoffen. Het inzetten van duurzame voertuigen, zoals deze elektrische zijlader, is onderdeel van deze verduurzaming.''


Ontdekdezorg Markt afgeblazen

Ontdekdezorg Markt Emmeloord en Meet & Greet Steenwijk van Zorggroep Oude en Nieuwe Land zijn afgeblazen vanwege voorzorgsmaatregelen op het corona-virus. De evenementen stonden in teken van de landelijke 'Ontdekdezorg' week, en was bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in leren en werken in de zorg. Later in het jaar worden de evenementen alsnog opgezet. Mensen die geïnteresseerd zijn in het werk in de zorg kunnen altijd contact opnemen met de medewerkers van team 'Werken Bij van ZONL' via 0521-539911.