Het Urkerland
Breggien Baarssen tijdens de repetitie in AFAS Live. Breggien Baarssen tijdens de repetitie in AFAS Live.
1

Breggien Baarssen treedt op in AFAS Live

Breggien Baarssen beleefde vorige week een bijzondere dag. In Amsterdam mocht ze optreden met een groot orkest tijdens een theateravond in de concertzaal AFAS Live die in het teken stond van het Leger des Heils.

Lees verder 


Zeven winnaars bij jarige Jeksiz

Jeksiz was onlangs jarig en dat werd gevierd. De kledingwinkel in Wijk 2 bestond zeven jaar en daarom werden zeven klanten blij gemaakt met een mooie prijs. Tijdens het openingsweekend van het nieuwe seizoen konden alle klanten meedoen aan de verjaardagsactie. Iedereen mocht de kassabon inleveren en daaruit trokken Jacolien Schrijver en Maria van Veen, de eigenaresses van Jeksiz, zeven winnaars. De gelukkige winnaars zijn Tineke Schenk, Josephien Weerstand, Babette de Ridder, Angelina Romkes, Jannie Baarssen, Hiske Kramer en Marieliza Bakker. Zij ontvingen allemaal een waardebon van vijftig euro. Op de foto: v.l.n.r. Beanne Nentjes van Jeksiz, Josephien Weerstand, Babette de Ridder, Jannie Baarssen en Hiske Kramer.


Partyprikkers promoten zwerfvuilkar

Twee partyprikkers waren afgelopen zaterdag, vanaf tien uur 's ochtends tot één uur 's middags, op de markt te vinden. Deze partyprikkers waren ingehuurd door de gemeente, om mensen aan te spreken op zwerfvuilgedrag. Ook waren zij aanwezig om reclame te maken voor de zwerfvuilkar. De zwerfvuilkar kan gratis gereserveerd worden voor evenementen en dergelijke. Hierdoor zijn buurten in staat om na een evenement op te ruimen zonder kosten. De gemeente toont zo initiatief om de straten schoon te houden.


Waypoint showt 'nieuwe' collectie

Waypoint hield afgelopen vrijdag een modeshow in de kringloopwinkel. De kaarten waren al snel uitverkocht en zo genoten zo'n zestig gasten vrijdagavond van de 'nieuwe' collectie. ,,We kijken terug op een geslaagde avond. Er hing een goede sfeer, mensen deden nieuwe inspiratie op en we hebben veel verkocht", vertelt organisator Grietje Baak. ,,Als iemand, die nooit iets bij Waypoint koopt, iets meeneemt naar huis staat de winkel toch weer mooi op de kaart. Tegelijkertijd proberen we een boodschap uit te dragen, namelijk: het is duurzaam om tweedehands kleding te kopen én je kan er voor weinig geld toch leuk uitzien." In aanloop naar de zomer wordt de activiteit opnieuw georganiseerd.


Rechtzaak tegen Leendert R. begonnen

In de rechtbank van Amsterdam is donderdagmorgen de rechtszaak tegen Leendert R. begonnen. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met anderen een criminele organisatie heeft gevormd, die zich richtte op de smokkel van cocaïne.

Lees verder 


Tienduizendste passant in Urker haven

De tienduizendste passant in de Urker haven was dit jaar geen boot maar een camper. Jan van Veen en Tina de Raaf uit Bergen (NH) werden dinsdagmiddag verrast door een welkomstcomité onder leiding van wethouder Geert Post. De twee waren beduusd van de vele cadeaus die ze kregen van de gemeente en Tourist Info Urk.

Lees verder 


Sloop Westgat begonnen

De sloop van een deel van de panden op het Westgat is begonnen. Wethouder Gerrit Post mocht zich woensdagochtend even uitleven achter de knuppel van een sloopmachine. De opknapbeurt van het Westgat staat al jaren op het wensenlijstje van de gemeente. Afgelopen zomer werd duidelijk dat de provincie daarin gaat ondersteunen met een subsidie van een kleine vier ton. De gemeente zelf heeft bijna een miljoen euro apart gezet. Een deel van de panden gaat tegen de vlakte, anderen krijgen een opknapbeurt. Daarna wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. Het is nog niet duidelijk wat er in de toekomst op het Westgat gaat gebeuren. Eén van de opties daarvoor is de vestiging van een nieuwe brandweerkazerne. Het Westgat kampt al tientallen jaren met een twijfelachtig imago. Lange tijd was dit de plek waar diverse, kleine visfileerderijen gevestigd waren.


Zendingsbazar brengt 32.000 euro op

De zendingsbazar in De Poort heeft het prachtige bedrag van 32.000 euro opgebracht. De prijswinnaars van de verlotingen (hieronder staan alle nummers) kunnen morgen (vrijdag) tussen half tien en half elf 's morgens de bijbehorende prijzen komen afhalen in De Poort.

Lees verder 


Wel of niet inenten: jeugdarts reageert

De professionals op jeugdzorg-gebied reageren op de aandacht en discussies over wel of niet vaccineren door met het Centrum voor Jeugd en Gezin een informatieavond over dit onderwerp te beleggen. Iedereen die met vragen over het inenten van zijn of haar kind zit, kan op maandagavond 24 september terecht in Het Dok.

Lees verder 


Het jonge katje dat vanuit het Urkerbos bij de dierenopvang werd gebracht, overleed na een paar uur. Het jonge katje dat vanuit het Urkerbos bij de dierenopvang werd gebracht, overleed na een paar uur.
8

Kittens gedumpt in bos; dierenopvang doet oproep

Afgelopen weekend kreeg de Dierenopvang Urk opnieuw een kitten vanuit het Urkerbos in de opvang. Het dier stierf een paar uur later aan ondervoeding en onderkoeling. ,,Mensen moeten begrijpen dat dit echt niet meer kan. Dump je dier niet, maar breng het bij mij. Ik zorg dat er opvang voor ze komt'', klinkt de oproep van Alie Woord van de Dierenopvang Urk.

Lees verder