Het Urkerland

Meer speel- en losloopplaatsen voor honden

De gemeente gaat kijken naar nieuwe voorzieningen voor hondenbezitters en hun viervoeters, bijvoorbeeld speel- en losloopplaatsen. Een motie van de ChristenUnie en de PVV met die opdracht werd unaniem aangenomen in de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Lees verder 


Groep 8 van de Cornelis Zeemanschool kwam spullen kopen voor de Dorcasactie Groep 8 van de Cornelis Zeemanschool kwam spullen kopen voor de Dorcasactie
0

Dorcasactie levert zeshonderd pakketten op

De landelijke Dorcas voedselactie die op 7 en 8 november gehouden werd, heeft op Urk ruim zeshonderd voedselpakketten opgeleverd. Het overgrote deel van deze pakketten wordt nog voor de kerst afgeleverd bij mensen in Oost-Europa.

Lees verder 


Museum Het Oude Raadhuis krijgt opknapbeurt én zoekt meer vrijwilligers. Op de foto gids Jan Anker. Museum Het Oude Raadhuis krijgt opknapbeurt én zoekt meer vrijwilligers. Op de foto gids Jan Anker.
0

Museum zit boordevol plannen voor de toekomst én is op zoek naar vrijwilligers

De deuren van Museum Het Oude Raadhuis zijn vanaf vandaag (maandag) op slot. Voor een goed doel, want het pand wordt gerenoveerd, de collectie krijgt een opknapbeurt en ook de entree krijgt een transformatie. Het museum, met coördinator Riekelt Koffeman aan het roer, staat bol van de toekomstplannen én is node op zoek naar vrijwilligers. Donderdag wordt daarom een informatieavond gehouden.

Lees verder 


Rinke Brands en onderaan een uitsnede van één van zijn werken. Rinke Brands en onderaan een uitsnede van één van zijn werken.
0

'Hersenspinsels' van Rinke Brands

Drukte, felle kleuren en glitterend goud; in een notendop de kunst van Rinke Brands. ,,Zijn werk valt op door de heldere en levendige harmonie. Het trekt je naar zich toe en is in staat om je aandacht vast te houden door je steeds nieuwe dingen te laten zien'', laat SCAB over het werk van Rinke Brands weten. Benieuwd? Kom dan vrijdag naar het gemeentehuis.

Lees verder 


Op bezoek in de Zion Church op Sri Lanka

Hendrik van Veen verblijft sinds begin september op Sri Lanka en had zich al voorgenomen om op bezoek te gaan in Batticaloa. Dat is een stad waar Stichting Urk for Sri Lanka geld had ingezameld na de aanslagen met Pasen. Pastor Roshan Mahesan van de Zion church bedankte de stichting in een brief voor het geld dat ingezameld. Naar aanleiding van die brief ging Hendrik van Veen op bezoek bij de kerk. Zijn goede vriend Anselem Mirando uit Sri Lanka vergezelde hem op deze tocht. Hendrik: ,,Het is indrukwekkend om te zien wat er gebeurd is. Het is niet voor te stellen dat er zoveel wreedheid in de mensheid zit, om tot zulke aanslagen te komen. Wat een zegen dat wij vanaf Urk deze gemeente kunnen ondersteunen in de wederopbouw.'' Pastor Roshan Mahesan was zeer verrast en blij met bezoek uit Urk en heeft laten zien hoe ver ze zijn met de heropbouw van de kerk. Hij betuigde nogmaals zijn enorme dank. Op foto (v.l.n.r.) Anselem Mirando, Hendrik van Veen en pastor Roshan Mahesan.


Plaatsen vrijgekomen voor kerstreis Malmö

Voor de busreis naar het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö van 16 tot en met 19 december zijn zes extra plaatsen beschikbaar gekomen. De bijzondere reis omvat onder andere bezoeken aan de kerstmarkten in de eerder genoemde plaatsen. Het gezelschap bezoekt ook de mooie binnenstad van Lübeck in Duitsland voordat wordt ingecheckt op de ferry van TT-Line, die naar Trelleborg vaart. Er zijn twee overnachtingen aan boord van de ferry, inclusief verzorging. In Malmö staat een overnachting in een hotel gepland. Belangstellenden voor deze extra plaatsen kunnen informatie inwinnen bij Jacob Snoek via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0527-240615. De prijs voor deze verzorgde reis bedraagt slechts 333,00 euro p.p.


Twee jubilarissen bij SV Urk

Opnieuw werden bloemen uitgedeeld bij het eerste elftal van SV Urk. Riekelt Jan Brands (250 wedstrijden) en Maarten Dijkhuizen (200 wedstrijden) werden voorafgaande aan de wedstrijd tegen Eemdijk gehuldigd voor deze mijlpalen. Voorzitter Dick Hellinga feliciteerde beide spelers en bedankte ze voor hun inzet in de afgelopen jaren.


Swift komt doelpunten tekort voor periodetitel

De eerste periodetitel is voor Eemdijk, dat Urk overtuigend versloeg. Swift won met een doelpunt verschil van SC Genemuiden. De Amsterdammers kwamen drie doelpunten te kort voor de periodetitel. SDC Putten verloor op eigen veld van Berkum en was daardoor uitgeschakeld voor deze prijs. De Dijk moest ACV met drie punten later vertrekken. Buitenpost kwam opnieuw te kort, deze keer tegen het sterke Staphorst. Volendam en Purmersteijn deelden de punten door ieder drie keer te scoren. HZVV won bij DETO Twenterand en Flevo Boys verloor bij NSC Nijkerk. De Emmeloorders staan in de gevarenzone. Urk is naar de negende plaats gezakt.