Het Urkerland

Speciale dag voor donateurs KNRM

Op zaterdag 10 november, één dag voor de 194ste verjaardag van de KNRM, eerden de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij de mensen die met hun vrijwillige bijdragen al 50 of 60 jaar het reddingswerk financieel mogelijk maken. Urk had de eer om twee donateurs die al 50 jaar de KNRM ondersteunen, en één donateur die al 60 jaar de KNRM ondersteunt, in het zonnetje te zetten. De jubilarissen en hun aanhang kregen na het officiële deel een presentatie over de KNRM, specifiek over KNRM Urk. Voor aanvullende informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.knrm.nl/urk. Ook kan er contact worden opgenomen met één van de woordvoerders van KNRM Urk, Jan van Veen: tel 06-2812 1232 en Teun Molenaar: tel 06-1132 4051.


Sinterklaas is in aantocht!

Kan aanstaande zaterdag de intocht van Sinterklaas op Urk wel doorgaan? Dat is de zorg van hen die vandaag de eerste aflevering van Het Pepernoten Journaal op het YouTubekanaal van Suunterklaos bekeken. Zwarte Pieten die de boot misten? Hoe moet dat nog goed komen? Het antwoord op die vragen wordt gegeven in de volgende vier afleveringen van Het Pepernoten Journaal, op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Het Pepernoten Journaal is gemaakt door bestuur en vrijwilligers van Stichting Intocht Sinterklaas Urk, onder leiding van Freek Commandeur. ,,De filmpjes van de afgelopen jaren zoals 'Paniek in het Pietenhuis' en 'Sinterklaas en de verdwenen schoenen' waren een groot succes. Daarom hebben we dit jaar opnieuw voor een Pepernoten Journaal gekozen'', aldus de makers van het bijzondere journaal. Meer informatie over het journaal is te zien op www.suunterklaos.nl.


LoungeClub gaat vanavond open

De deuren van LoungeClub Urk staan vanavond om zeven uur open voor publiek. ,,Wij willen Urker jeugd een nieuwe keuze qua uitgaansmogelijkheid bieden op zaterdagavond", zegt Willem Bakker van LoungeClub Urk.

Lees verder 


Gastouders met babyspecialisatie

De opvang van baby's in het eerste levensjaar vereist speciale aandacht, aangezien de ervaringen die baby's opdoen een fundament vormen voor de rest van hun leven. Kinderopvangorganisaties moeten aan de slag met het bijscholen van pedagogisch medewerkers op babygroepen (0-18 maanden).

Lees verder 


Urk moeiteloos langs Columbia

Jelle de Boer was de grote man bij Urk in het oefenduel tegen Columbia. Met drie treffers, twee in de eerste helft en in een in het tweede deel, legde hij de basis voor de 4-1 overwinning van zijn ploeg. Klaas Romkes liet ook een doelpunt achter zijn naam zetten. Urk begon in een opstelling waar alleen Riekelt Jan Brands als basisspeler deel van uitmaakte. Voor de overige spelers, waarvan Johannes Schrijver een positieve rol op het middenveld vervulde, was het daarom moeilijk om hun stempel op de wedstrijd te zetten. Toen Richard Karrenbelt diep in de tweede helft nog wat basisspelers inbracht, kwam er meer lijn in het spel van zijn ploeg. Maar juist in die fase konden de bezoekers uit Apeldoorn tegen scoren.


Woensdagmiddag: bazar in de Pniƫlkerk

Iedereen is vanmiddag (woensdag) van harte welkom in de bazar in de Pniëlkerk. Van twee tot half zeven is daar van alles te koop. Voor de kinderen is er een springkussen en bezoekers kunnen proeven van vele lekkernijen. Vanaf vier uur worden er oliebollen en vis gebakken.