Het Urkerland

Architect blij: raad keurt kazerne goed

Bij architectenbureau 19 het atelier uit Zwolle zijn ze in hun nopjes: de gemeenteraad heeft haar ontwerp voor de nieuwe brandweerkazerne aan de Industrierondweg goedgekeurd. Dat staat op de website van het bureau te lezen, compleet met impressies van hoe het nieuwe gebouw eruit moet komen te zien.

Lees verder 


KNRM Urk zoekt op IJsselmeer

Een noodsignaal dat door diverse vliegtuigen was opgepikt, heeft dinsdagavond geleid tot een grote zoekactie op het Markermeer en het IJsselmeer. De reddingsboten van KNRM station Urk en Lemmer hebben een aantal uren gezocht op het IJsselmeer, maar kregen toen bericht van de Kustwacht dat zij het zoeken konden staken.

Lees verder 


Plan voor tijdelijke huisvesting 'Polen'

Ondernemers uit de visindustrie hebben bij de gemeente aangeklopt met een plan voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. Daarmee moet de druk van de ketel gehaald worden totdat op het nieuwe bedrijventerrein Port of Urk een permanente plek komt waar werknemers uit onder andere Polen en Bulgarije kunnen wonen.

Lees verder 


Actie 'Do's en don'ts in het verkeer'

Deze week is de actie 'Do's en don'ts in het verkeer' van start gegaan van de inmiddels welbekende Jaap en Jurie-campagne. Wethouder Gerrit Post kwam in het kader daarvan woensdagochtend langs om de eerste flyers uit te delen in groep 6 van de Johannes Calvijnschool.

Lees verder 


Verbinding Waypoint en Re-bind

Waypoint Urk en Robert Beek van Re-Bind, werken sinds 2018 samen in het bieden van professionele hulpverlening bij seksverslaving. Die samenwerking is onlangs opnieuw aangegaan, waardoor de mogelijkheden van hulp zijn vergroot.

Lees verder