KNRM helpt platbodem met motorproblemen

KNRM Urk werd vrijdagmiddag opgeroepen voor een platbodem met motorproblemen op het IJsselmeer. De combinatie van een matige tot vrij krachtige noordoostenwind en de ongunstige positie in een druk bevaren gebied, gaven aanleiding om snel in actie te komen. Onderweg bleek dat het politievaartuig P87 uit Enkhuizen stand-by lag en dat de motor al weer functioneerde. Maar omdat de motor nog geen stabiele indruk gaf, werd verzocht om toch assistentie te verlenen. Eenmaal ter plaatse nam de Kapiteins Hazewinkel de twintig meter lange platbodem uit Lemmer op sleeptouw richting jachthaven Flevo Marina bij Lelystad en vervolgde de P87 zijn weg. In de haven werd nog geassisteerd met aanleggen, waarna de vrijwilligers weer koers zetten naar de haven van Urk.


Nieuwe Pro Ace Ten Napel Brandbeveiliging

Een trotse Robert ten Napel van Ten Napel Brandbeveiliging heeft een nieuwe bedrijfsauto, een Toyota Pro Ace Diesel. Zaterdagmorgen nam hij de sleutels van de nieuwe aanwinst in ontvangst uit handen Harry Strikwerda van Toyota Bakker & van Duren in Emmeloord. De zoon van Robert te Napel was er als de kippen bij om als eerste plaats te nemen in de nieuwe bedrijfswagen van zijn vader.


De Kof wint weer en ruikt de bloemen al

De titel komt nu wel heel dichtbij voor de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof. Vrijdagavond won de koploper opnieuw en doordat concurrent Winsum twee punten verspeelde, kan het kampioenschap van de Topklasse F over twee weken al binnengehaald worden. Het feestje zou dan uitgerekend gevierd kunnen worden in Winsum. Voor het zover is, moet komende vrijdag nog gewonnen worden van De Griffioen. Afgelopen vrijdag werd ZVV REUZ verslagen. Dat gebeurde na een leuke eerste helft, waarin de Urkers pas heel laat de voorsprong namen, via een treffer van Kees de Boer. In de tweede helft was het krachtsverschil groter. Jelbert Loosman, Jan Kramer, Kees de Boer en Willem Snoek bouwden de voorsprong uit naar 5-0.


Brandweer Urk herdenkt

De bemanning van Brandweer Urk stond woensdagavond stil bij het overlijden van Lubbert Romkes. Precies tien jaar geleden kwam hij om het leven bij een duik-ongeluk in de haven. Onder toeziend oog van de leden van het korps, familie en vrienden vormden de brandweermannen het ereteken door middel van twee stralen water. Daarna was het gezelschap twee minuten stil bij het gedenkteken.


Caritas Urk zoekt vrijwilligers

Voor diverse activiteiten in 't Kompas, zoals helpen met ontbijt, bloemschikken of beweegactiviteiten, zoekt Caritas Urk vrijwilligers. Aan de vrijwilligers wordt gevraagd om een keer per twee weken activiteiten te begeleiden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via 683346 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Sela in Ichthuskerk

Samen zingen, heerlijk luisteren én kennismaken met nieuwe liederen, dat staat op het programma tijdens het concert van Sela, aanstaande zaterdagavond. Iedereen die van zingen en luisteren houdt is om acht uur van harte welkom in de Ichthushof. Reserveer vooraf een kaart op sela.nl. Een toegangskaart kost voor volwassenen 19,50 euro, en kinderen tot en met dertien jaar betalen 14,50 euro. Het concert van de band Sela op Urk maakt deel uit van de Dorpskerkentour 2017 van Sela.


Richard Karrenbelt trainer Urk

De Sportvereniging Urk heeft een nieuwe hoofdtrainer. Met ingang van het seizoen 2017-2018 zal Richard Karrenbelt bij de plaatselijke hoofdklasser aan de slag gaan. De 50-jarige trainer is momenteel in dienst bij ONS Boso Sneek. De inwoner van Apeldoorn heeft tal van bekende clubs op zijn CV staan. Zo was hij eerder werkzaam bij onder andere WSV, SDC Putten, SC Genemuiden en CSV Apeldoorn.


Lente!

Wie weinig middelen heeft, moet creatief zijn. Een taak die deze jongen wel is toevertrouwd. Met enkel wat jerrycans, een pallet en wat touw bouwde hij een vlot. Een drijvend vlot, welteverstaan. Een oud stuk hout diende als peddel en zonder enige moeite bereikte hij de overkant van de singel aan de Staartweg. Zo veranderde deze singel - waar een paar weken geleden nog een laagje ijs op dreef - in een broedplaats voor nieuwe, frisse ideeën. Het is weer lente, heerlijk!


VVD op Urk: 'vaste achterban bleef over'

Plaatsgenoot en VVD'er Gerwin Wezelman is ondanks de forse teruggang niet ontevreden over het resultaat dat de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen op Urk behaalde. ,,De strategische kiezers van de vorige keer zijn teruggekeerd naar hun eigen partijen. De vaste achterban van de VVD bleef over."

Lees verder