Het Urkerland

Nieuwe skatebaan in opbouw

De skatebaan in het Wilhelminapark werd afgelopen april afgebroken. Reden hiervoor was dat de baan niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. De oorzaak was achterstallig onderhoud door de gemeente. Afgelopen maandag werd begonnen aan de opbouw van een nieuw skatepark. Stedon Stedelijke Producten is momenteel bezig met het plaatsen van de nieuwe toestellen. De gemeente hoopt het project voor kerst af te ronden. Tijdens de gehele bouwperiode is het park nog niet begaanbaar, er blijven hekken om het terrein staan tot alles af is en de veiligheidscertificaten op orde zijn.


Matroos knutselt schip na

De Filipijnse matroos Jeffrey Estuares heeft het prima naar zijn zin aan boord van de ms Schokland, het schip van kapitein/eigenaar Hendrik Buter. In zijn vrije tijd doet hij aan modelbouw met behulp van stroken krantenpapier. Hij verknipt de kranten, maakt er rolletjes van in verschillende diktes en lengtes, die vervolgens worden verlijmd. Momenteel legt hij de laatste hand aan een prachtig model van de Schokland.


Drie zwemdiploma's voor Lieke (6)

Lieke van Dijk is net zes jaar geworden en nu al in het bezit van haar A-, B- en C-diploma. Die prestatie leverde ze in een tijdsbestek van slechts elf maanden. Een echte waterrat dus, die durft en doet.

Lees verder 


Gert Jan Karsten nieuwe trainer Urk 1

Gert Jan Karsten (nu nog van HHC Hardenberg) wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van Urk 1.  Hij volgt Richard Karrenbelt op. De 40-jarige trainer staat sinds 2016 aan het hoofd van de eerste selectie van HHC Hardenberg, dat zich momenteel genesteld heeft in de kopgroep van de Tweede Divisie. Voor zijn periode als hoofdtrainer was Karsten trainer van de beloften van HHC en Hoofd Opleiding. 

Lees verder 


Verslagenheid en dankbaarheid

Met een mengeling van verslagenheid en dankbaarheid drong zondag rond het middaguur het nieuws door dat de lichamen van de opvarenden van de UK 165 'Lummetje' waren gevonden. Duikers van de marine troffen Jochem Foppen (41) en Hendrik Jan de Vries (27) aan in de stuurhut van de kotter.

Lees verder 


Opvarenden UK 165 vrijdag begraven

Jochem Foppen (41) en Hendrik Jan de Vries (27), opvarenden van de UK 165, worden vrijdag begraven. Hun lichamen werden zondagochtend aangetroffen in de stuurhut van de gezonken kotter. Het onderzoek naar de toedracht van het vergaan van dit schip, is nog in volle gang. Voorlopig wijst alles erop dat de garnalenkotter met een net is vastgelopen aan een wrak en daarna omgeslagen is. De families laten in een korte reactie het volgende weten: 'Bij alles zijn we heel blij en dankbaar dat de lichamen van Jochem en Hendrik Jan begraven kunnen worden. In het bijzonder denken we daarbij aan de duikploeg die haar moeilijke en gevaarlijke werk heeft gedaan. We zien dat er heel veel voor ons is en wordt gedaan. Elk gebed en blijk van medeleven is voor ons een lichtje langs de donkere weg die wij gaan.'


Opvarenden UK 165 'Lummetje' gevonden

Update 13:10 De families van de omgekomen Jochem Foppen (41) en Hendrik Jan de Vries (27) zijn vanmorgen door burgemeester Ineke Bakker van Urk geïnformeerd over het vinden van de beide vissers door de marine. Er is dankbaarheid dat de zoekactie ertoe geleid heeft dat beide lichamen aan boord van de gezonken UK 165 gevonden en nu ook geborgen zijn, naast het grote verdriet dat beide families getroffen heeft.

Lees verder 


Dag 3 zoektocht naar opvarenden UK 165

Update 22:00 We gaan zo de nacht in. Het is nu hopen en bidden dat de zoekactie resultaat zal opleveren, vannacht of morgen. Zo niet dan gaat maandag een kleine vloot van garnalenvissers meewerken aan de zoekactie. Grotere Noordzeekotters kunnen daar niet aan deelnemen, vanwege de situatie in het gebied waar de UK 165 is gezonken.

Lees verder 


Richard Strijker blijft bij SV Urk

Doelman Richard Strijker heeft aangekondigd nog een jaar als doelman bij SV Urk te blijven. De gesprekken die in de afgelopen periode zijn gevoerd zijn positief verlopen. De doelman uit Steenwijk krijgt te maken met een nieuwe trainer omdat Richard Karrenbelt na dit seizoen vertrekt bij de plaatselijke voetbalclub. De oefenmeester heeft nog geen nieuwe club. SV Urk is druk bezig een nieuwe trainer te kunnen benoemen die past in het geschetste profiel. Zeker is dat zich inmiddels een flink aantal kandidaten heeft aangemeld. Onder hen zijn ook bekende voetbaltrainers die een goede staat van dienst hebben.


Veel doelpunten in Hoofdklasse B

In de Hoofdklasse B konden vijf ploegen niet tot scoren komen. Toch werden er 27 doelpunten gemaakt. De meeste treffers konden worden opgetekend bij de topper tussen Swift en ACV. Beide ploegen scoorden vier keer. De Dijk tegen Flevo Boys eindigde in een 1-5 overwinning voor de Emmeloorders. DETO Twenterand maakte drie doelpunten en tegenstander SDC Putten vond twee keer het net. Berkum won door een doelpunt bij Buitenpost, dat samen met De Dijk onderaan staat. HZVV liet drie doelpunten optekenen in de uitwedstrijd bij NSC Nijkerk. Eemdijk en Volendam kwamen in het onderlinge duel niet tot scoren.