Het Urkerland

Toerusting met Urk op de Planken

Schoolvereniging Rehoboth houdt op dinsdag 28 en woensdag 29 september een toerustingsavond voor ouders en verzorgers. Deze met-koffie-en-cake-verzorgde avond wordt onder andere ingevuld met Urk op de Planken, die twee sketches opvoert, en Christianne Kapitein spreekt over mediagebruik onder jongeren. Na de pauze leidt Alie Snoek van Durf! de tafelgesprekken die ouders en verzorgers onderling kunnen voeren over de besproken onderwerpen. Ook worden de resultaten van de enquête die gehouden is onder jongeren gedeeld. De bijeenkomst vindt plaats in Het Irene en duurt van half acht tot negen uur. Aanmelden kan tot en met maandag 27 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (graag ook doorgeven met hoeveel personen).


SC Genemuiden struikelt bij HZVV

In de vijfde speelronde van de Hoofdklasse werden 25 doelpunten gemaakt. Bij de ontmoeting tussen DETO Twenterand en Noordscheschut werd een keer doel getroffen, in dit geval door de thuisclub DETO Twenterand. Hier dient te worden aangetekend dat deze wedstrijd werd gestaakt omdat een van de spelers van ‘De Schutters’ zwaar geblesseerd vaan het veld moest. Buitenpost blijft het uitstekend doen. Deze keer werd AZSV ruim verslagen. Eemdijk won met drie treffers nipt van De Dijk. SDC Putten verloor bij NSC Nijkerk en staat nog steeds zonder winst. Berkum wist weer eens te winnen, deze keer van Swift. HZVV stuurde SC Genemuiden met een verlies terug naar huis. ONS Sneek versloeg het bezoekende Volendam. Urk gaat alleen aan de leiding met drie punten voorsprong op Eemdijk en Buitenpost. Laatstgenoemde komt 2 oktober naar Urk.


Urk overklast Flevo Boys in derby

Hessel Snoek heeft met een hattrick Flevo Boys te kijk gezet. De ploeg uit Emmeloord startte voortvarend in een poging Urk vroeg te storen en onder druk te zetten. Urk antwoord met een eerste doelpunt van Hessel Snoek. Flevo Boys bleef voorzichtig en liet Urk zijn gang gaan. Het tweede doelpunt van Urk viel pas na de pauze. Opnieuw was het Hessel Snoek die scoorde. Toen het ruim twintig minuten later 3-0 werd door wederom Hessel Snoek was het gebeurd met de bezoekers uit Emmeloord. Vervolgens kreeg de ploeg van Gert Jan Karsten nog kansen om de score verder uit te bouwen, maar daar kwam het niet van. Urk was heer en meester en gaat nog steeds verder als koploper.


Een spin in het web

Voor wie bang is voor spinnen, niet schrikken: het is maar een foto. Juriaan Vlot legde dit plaatje vast voor het thema 'Spinnen'. In het web zien we dat de spin al wat prooien binnen heeft. ,,We waren met het gezin een rondje aan het fietsen toen we aan het Noorderzand bij iemand in de tuin deze spin zagen zitten. In het mooie avondlicht moest deze natuurlijk even op de foto'', vertelt Juriaan.

Lees verder 


Een kijkje bij Talma De Hofstee

Menig plaatsgenoot kan niet wachten een kijkje te nemen in De Hofstee aan de Oslolaan. De eer viel vorige week te beurt aan het college van B en W en de raad van toezicht van de Talma. Talma Urk-directeur Wilfred Muller vertelde over de mogelijkheden van het appartementencomplex met zorg aan huis. Op de foto (vlnr): Dicky Roth, Tineke Fruijtier, Wilfred Muller, Gerda van Oijen, burgemeester Cees van den Bos, Albert Woord, wethouder Gerrit Post, Marretje Romkes, Richard Kool, Esther Hoekman, Jelbert Kramer, en wethouders Freek Brouwer en Nathanaël Middelkoop.