De leerlingen leren onder andere om te lopen met een blindenstok. De leerlingen leren onder andere om te lopen met een blindenstok.
0

ISEE steunt school voor blinde kinderen

In Ethiopië hebben veel kinderen het moeilijk. Voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld blinde jongens en meisjes, zijn de problemen nog groter. Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea ondersteunt een blindenschool in Hawassa om deze groep te helpen.

Lees verder 


Geslaagde bijeenkomst Living-Lab

Living-Lab, een experiment om woningen energie+ te maken, hield vorige week een bijeenkomst. Wethouder Gerrit Post, midden: ,,Er moet nog veel gebeuren qua duurzame transitie, maar de overheid stimuleert ons.'' Presentator Andy van Dobbelsteen haakte aan: ,,Hoe bewerkstelligen we een duurzame transitie op Urk? Kunnen we restwarmte van bedrijven gebruiken om huizen te verwarmen? Ja!'' Jelle Post presenteerde de duurzame, gasloze woning aan De Beug van de familie Jonkers. Gert-Jan Post (rechts) toonde zijn onderzoeken op het gebied van gas-opwekking middels gft-afval. De conclusie: breng de plaatselijke situatie in kaart en zoek samen oplossingen voor Urk.


Dvd Urk in Wintersferen te koop

Nog even nagenieten van Urk in Wintersferen? Dat kan door middel van 'Urk in Wintersferen dvd 2017'. Lub Visser en Albert Hoekman filmden verschillende taferelen tijdens het evenement en monteerden hun beelden tot een film van ruim vijftig minuten. Humoristische sketches, sfeerbeelden, kijk- en luisterplezier: het is te zien op de dvd. Museum Urk kreeg dinsdagochtend het eerste exemplaar overhandigd. De film is is vanaf morgen, vrijdag, voor tien euro verkrijgbaar bij Cafetaria Meun, Slijterij de Wijntap, 't Vershuys en Bakkerij Brouwer. Ook bestellen is mogelijk door te bellen naar 06-13161420 of 06-82059358. Voor verzending buiten Urk wordt twee euro vijftig extra gerekend. Op de foto v.l.n.r.: Lub Visser, Albert Hoekman, Pieter van Urk, Albert van Urk en Evert Weerstand.


Opnieuw aanhouding in zaak rond cokesmokkel

Justitie heeft dinsdagochtend een 50-jarige plaatsgenoot aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van cocaïne via kotters. Officier van justitie Koos Plooij noemde de naam van deze verdachte enkele weken geleden al tijdens de pro-formazitting van vier opvarenden en een mede-eigenaar van de Z 181. De man was op zaterdag 10 juni in Harlingen gezien, op het moment dat daar de kotter aankwam, met aan boord 260 kilo coke. De drugs waren eerder uit de Noordzee gevist, nadat ze vanaf een containerschip overboord waren gegooid. De verwachting is dat Plooij donderdag uit de doeken doet hoe de 50-jarige verdachte in verband gebracht wordt met de Z 181 en eventueel andere kotters. Op deze dag vindt in Amsterdam een pro-formazitting plaats in de zaak van twee mannen uit Amstelveen en Hippolytushoef. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel én de beschieting van een woning in Hippolytushoef. De Urker die dinsdag werd aangehouden, zat eerder al drie jaar in een Franse cel op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel van hasj. Hij werd daarvoor uiteindelijk vrijgesproken.


Wagenpark Flevopallets breidt uit

Het wagenpark van Flevopallets & Flevopack breidde onlangs uit met een vierde vrachtwagen, de DAF FT XF 530 Super Space Cab. Het bedrijf vervoert vooral recyclingproducten, zoals karton en pallets. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in het vervoeren van food processing machines, zowel in binnen- als buitenland. Tot slot biedt het bedrijf op- en overslagruimte. Flevopallets & Flevopack werd in 2008 opgericht en heeft inmiddels vijftien medewerkers in dienst. Op de foto: Jelle Kapitein (links) ontvangt de sleutels van de nieuwe wagen uit handen van Willem Kroes (DAF).


Bingo voor Young Moldavië

De jongeren van Young Moldavië organiseren op vrijdag 15 december een bingo in de Ichthushof. Er zijn mooie prijzen te winnen, van een Gazelle-fiets tot een tablet en van een Swarovski-armband tot vuurwerkbonnen. Daarnaast zijn er veel mooie pakketten en cadeaubonnen van plaatselijke winkeliers en restaurants. Iedereen is uitgenodigd voor deze bingo die begint om acht uur.


De oordelen in de eindtijd

In de Pniëlkerk is woensdag weer een winteravondlezing. Dominee Capellen uit Noordeloos spreekt deze avond. Hij behandelt het thema 'de oordelen in de eindtijd' naar aanleiding van Openbaring 16. Er vindt een collecte plaats tijdens de bijeenkomst, de opbrengst is bestemd voor de scholen in Dundas (Canada). Aanwezigen krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. De samenkomst start om acht uur. Iedereen is van harte uitgenodigd.


Vanavond: winteravondlezing over Ezechiël

Het Bijbelgedeelte Ezechiël 33 en 34 staat vanavond centraal tijdens de winteravondlezing met dominee Terpstra in De Poort. Het thema van de lezing is 'God zoekt het beste voor Zijn volk'. Iedereen is van harte uitgenodigd, aanvang is acht uur.


Laatste raadsvergadering voor de verkiezingen

De gemeenteraad komt donderdagavond om zeven uur voor de laatste keer van deze raadsperiode bij elkaar. De volgende vergadering zal pas zijn na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart volgend jaar. Bij zwaarwegende zaken wordt een extra vergadering ingelast.


Hakvoort Optiek ondergaat metamorfose

Het interieur van Hakvoort Optiek heeft een gedaanteverwisseling ondergaan. De opticien in het Urkerhard heeft de wanden rondom met hout bekleed, waardoor de winkel een frisse uitstraling heeft gekregen. Daarnaast heeft Hakvoort Optiek ook een nieuw logo gekregen. Eigenaar Evert Hakvoort heeft de nieuwe look samen met zijn vader gerealiseerd. Iedereen is uitgenodigd om de metamorfose te komen bekijken op Ransuil 62 in Winkelcentrum Urkerhard. Op de foto eigenaar Evert Hakvoort in zijn vernieuwde zaak.