Het Urkerland

Commissie verkeerd voorgelicht

Op de plek waar nu de Formido is gevestigd mag naar alle waarschijnlijkheid ook na de verhuizing van de bouwmarkt een soortgelijke zaak komen. Wethouder Johannes Koffeman zei eerder dat de bestemming mee verhuist naar de nieuwe locatie van de Formido.

De eigenaar van het pand waarin de Formido nu zit heeft via haar advocaat al bij de gemeente aangekondigd dat ze zich er niet bij neer zal leggen als de huidige bestemming van het gebouw wordt afgehaald. Gemeenteambtenaar Van der Woude moest tijdens de vergadering van commissie 2 en 3 erkennen de bestemming wettelijk gezien op het pand moet blijven liggen.

,,Dan zijn we verkeerd voorgelicht”, concludeerde Anja Keuter-Kapitein (UG). ,,We hadden waarschijnlijk een ander besluit genomen als we dit geweten hadden”, vulde Johan van Slooten (CDA) aan. Ook Albert Woord (CU) verbaasde zich erover dat de commissie kennelijk op het verkeerde been was gezet: ,,Maar wat ons betreft doet dat niks af aan het besluit dat we eerder hebben genomen. Als er ook in het huidige pand van de Formido een bouwmarkt komt, is dat een normaal gevolg van de marktwerking.”