Het Urkerland
Wethouder Gerrit Post slaat de eerste paal onder toeziend oog van Johan Oosterhoff van Patrimonium. Wethouder Gerrit Post slaat de eerste paal onder toeziend oog van Johan Oosterhoff van Patrimonium.
2

Patrimonium bouwt nieuw in Oranjewijk

Wethouder Gerrit Post mocht, onder toeziend oog van Johan Oosterhoff, directeur van Patrimonium, de eerste paal van de tien huurkoopwoningen slaan en daarmee is dit project van Patrimonium officieel gestart. Ook worden er in de Oranjewijk in opdracht van de woonstichting 26 appartementen gebouwd. De werving van huurders voor beide projecten loopt tot 16 april. De tien huurkoopwoningen worden aan de Arianehof en Clausstraat gebouwd en zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt.


,,Starters ondervinden nog vaak moeite op de woningmarkt om een koopwoning te kunnen financieren. De nieuwe bewoners van de huurkoopwoningen kunnen nadat ze de woning vijf jaar hebben gehuurd, de woning aankopen tegen aantrekkelijke voorwaarden'', vertelt Johan Oosterhoff. De 26 nieuwe appartementen worden gebouwd aan de Constantijnstraat en zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het complex bestaat uit twee woonlagen. De nieuwe woningen worden in november opgeleverd.