Het Urkerland
Wethouder Freek Brouwer overhandigde een cheque van duizend euro. Wethouder Freek Brouwer overhandigde een cheque van duizend euro.
0

Over een Zorgzaam Levenseinde

Zo'n 160 belangstellenden kwamen naar het symposium Zorgzaam Levenseinde van Stichting Terminale Thuishulp (TTH) en daarmee was het initiatief een succes. Het symposium werd georganiseerd vanwege het zilveren jubileum van de stichting. Onder andere vertegenwoordigers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Allerzorg, Hospices Dronten, Noordwest Overijssel, Kampen en Zwolle, verpleegkundigen, wethouders en studenten van het ROC Friese Poort waren aanwezig op het symposium dat werd geopend door Elisabeth van den Hoogen.


Conny Aalbersberg, voorzitter van TTH, sprak over het initiatief van PCOB en 't Bint (later ZONL) voor de oprichting van de stichting in 1993. Na tien jaar ervaring met thuiswaken werd in 2003 het Bijna Thuis Huis in gebruik genomen. ,,Een tweede huis ligt binnen de mogelijkheden. TTH is gegroeid binnen 25 jaar tot een vrijwilligersorganisatie met een gewaardeerde plek in de samenleving.'' Wethouder Freek Brouwer sprak zijn grote waardering uit namens de gemeente Urk voor het werk van de stichting en overhandigde een cheque van duizend euro aan de voorzitter van de stichting. Het jubileum wordt verder gevierd op 17 mei met een theatervoorstelling voor inwoners van Urk en NOP.