n Archieffoto.
n Archieffoto.

Opbrengst kistje Meischol voor Mercy Ships

Algemeen

De jaarlijkse terugkerende veiling van het eerste kistje Meischol vindt weer plaats op maandag 7 mei in de mijnzaal van Visveiling Urk. De opbrengst van dit jaar is bestemd voor Mercy Ships.


De veiling is bedoeld om het product schol te promoten, dat in deze periode op zijn best is. De christelijke hulporganisatie Mercy Ships wil in navolging van Jezus hoop en genezing brengen bij de allerarmsten in de wereld. De veilingopbrengst gaat naar oog- en voetoperaties voor kinderen met staar of misvormde benen. Een gemiddelde oogoperatie kost 250 euro en een gemiddelde orthopedische operatie 2500 euro. Mercy Ships hoopt tweehonderd kinderen met staar weer te helpen zien en twintig kinderen met misvormde benen weer te helpen lopen.Meer informatie is te vinden op www.mercyships.nl.

De veiling begint om elf uur en wordt geleid door de op Urk bekende veilingmeester Gilbert Bastiaansen. Naast visgroothandelaren kunnen ook andere ondernemers deelnemen aan de veiling. Aanmelden hiervoor kan via pr@visserijdagenurk.nl of op maandag 7 mei vanaf half elf op Westwal 2. Voorzitter Klaas Jelle Koffeman van de Stichting Visserijdagen Urk: ,,Ik hoop dat we met een geweldige opbrengst honderden kinderen weer een mooie toekomst kunnen geven.''

De achterliggende twee jaar bracht de veiling 100.000 euro op voor stichting Schreeuw om Leven en stichting Woord & Daad.