Het Urkerland

Zaterdag: Beer & BBQ op Urk

Lekker eten en drinken; het staat zaterdag 14 juli centraal tijdens de tweede editie van het foodfestival Beer & BBQ op Urk. ,,Een feest voor jong en oud", aldus de organisatie.


Willem en Gerrit van Leeuwen, Tinus Dekens, Henri Kroon, Simon Zwarthoed en Lub Wakker organiseerden vorig jaar voor het eerst Beer & BBQ op Urk. ,,We rekenden op zo'n vijfhonderd bezoekers, maar er kwamen 2.500 mensen", vertelt Henri Kroon. Genoeg reden voor een tweede editie, die iets groter wordt opgezet dan vorig jaar. De nadruk ligt op vlees, vis en bier, maar bezoekers vinden er bijvoorbeeld ook pizza's uit de steenoven of patat. Een greep uit de deelnemers: Smokey Bandit BBQ, Rokenenkoken.nl, Meerfrites, Cigarbus, Robuust Bier en Barbier Hairline. Bijzondere gast is Smokey Goodness met Jord Althuizen, die onder andere bekend is als jurylid in RTL4's Grillmasters. Het festival wordt verder opgeluisterd met livemuziek.


Voor de kinderen wordt een heus kinderdorp gecreëerd met onder andere een springkussen, clowns en een ijskraam. Beer & BBQ vindt plaats aan Het Spijk 3, van 's morgens tien tot 's avonds acht uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie, zie Facebook of Instagram.