n Geen goede wedstrijd, maar wel een grote amusementswaarde.
n Geen goede wedstrijd, maar wel een grote amusementswaarde.

De Kof verliest oefenwedstrijd

Algemeen

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof hebben afgelopen vrijdag de oefenwedstrijd tegen Dynamo Lelystad verloren. In Sporthal De Vlechttuinen was Lelystad met 4-5 te sterk voor het jeugdige De Kof, dat voornamelijk met haar tweede selectie speelde.


De Urker zaalvoetballers hebben de eerste twee weken van de voorbereiding erop zitten. Er werd intensief getraind en in een oefenwedstrijd konden de spelers laten zien wat ze waard zijn. Met deze wedstrijd tegen de oude bekende zaalvoetbalclub uit Lelystad werd deze eerste trainingsfase afgesloten. Inmiddels speelt Dynamo weer in de Hoofdklasse, nadat het jarenlang met de Urkers behoorde tot de beste zaalvoetbalclubs in de Eerste divisie. De twee vochten in het verleden heel wat belangrijke duels uit met elkaar, maar die derby's behoren al weer een tijdje tot het verleden. Mooi dus dat Dynamo Lelystad naar Urk kon komen om de degens weer te kruisen.

Tegen deze tegenstander had coach Herman Spel voornamelijk spelers uit het tweede geselecteerd of jongens die voor de tweede selectie in aanmerking komen. Zij speelden een boeiende wedstrijd tegen een talentvol Dynamo, dat kranig standhield. Het talent is aanwezig bij Dynamo, dat ook spelers in de gelederen heeft die in de Topklasse niet zouden misstaan. De Urker zaalvoetballers hadden daardoor een uitstekende oefentegenstander.

Rommelig

Het duel was van beide kanten wat rommelig. Duidelijk werd dat beide zaalvoetbalteams nog aan het begin van de voorbereiding staan, waardoor het spel vele malen beter kan. Desondanks kon het publiek de ploegen niet beschuldigen van saai spel. De wedstrijd golfde op en neer en het regende kansen, reddingen en doelpunten. De amusementswaarde was daardoor hoog.

Aan het einde van de rit was de formatie uit Lelystad de gelukkige. Desondanks kregen coaches Andries en Andries Pasterkamp en hoofdtrainer Herman Spel de nodige oefenstof en analysepunten mee, om tijdens hun vakanties over te brainstormen.

Vakantie

Er breekt nu een vakantieperiode van twee weken aan voor de Urker zaalvoetballers. Op maandag 20 augustus wordt de training hervat. Coach Herman Spel hoopt dan meteen over een volledige en fitte selectie te beschikken, waarmee hij goed kan toewerken naar de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen.

De eerste bekerronde tegen Tigers Roermond zou gespeeld worden op vrijdagavond 7 september, maar dit is uitgesteld naar 21 september. Vorig jaar was 7 september nog de eerste speeldag van het nieuwe seizoen, maar dit is nu dus vrijdag 21 september geworden.