Het Urkerland

UK 168 vist naar rommel in Waddenzee

De UK 168 heeft maandagmorgen meegeholpen met het opruimen van rommel in de Waddenzee. De rommel is afkomstig van containerschip de MSC Zoe, waar vorige week 270 containers van afvielen.


De inhoud van de containers spoelt al dagenlang aan op verschillende Waddeneilanden, daarnaast drijven nog veel goederen in zee. Schipper Jacob Korf van de UK 168 informeerde zaterdagmorgen bij de organisatie van de opruimactie over hoe hij zijn steentje kon bijdragen. ,,We horen als vissermannen op onze zee te passen. Plus: als we het nu niet weghalen, houden we er jarenlang problemen van. Dan hebben we onszelf er straks mee. We zijn vanmorgen gestart boven de Waddeneilanden, maar de opbrengsten zijn nog niet groot. Een flink stuk plastic en wat stukken piepschuim. Er is een storm op komst. De verwachting is dat door de storm weer veel rommel komt bovendrijven, daarna willen ze weer volop aan de slag. Waarschijnlijk donderdag, dan gaan wij ook weer verder", vertelt Jacob Korf.Zorgen


De Nederlandse Vissersbond meldde op Twitter dat zo'n dertig Nederlandse vissersschepen afgelopen weekend meehielpen aan de opruimactie. Eerder uitte de organisatie al haar zorgen over de situatie.