Het Urkerland

Slecht begin van zaalvoetbaljaar

ZVV Urk/Bakkerij de Kof heeft vrijdagavond thuis nipt verloren van Sporting Harderwijk. Het publiek zag hoe de Urkers er nog bijna ion slaagden om een gat van vier treffers weg te poetsen.

Urk kwam in de zesde minuut op 1-0 voorsprong dankzij Redouan Boundati. Kort daarna kwam dit tot gelijke hoogte door een doelpunt van Harderwijk. Urk kreeg een penalty en die werd genomen door aanvoerder Jelbert Loosman. Hij bracht zijn team weer op 2-1. Harderwijk bleef niet achter en maakte weer gelijk. Toen Redouan Boundati in de vijftiende minuut de keeper passeerde, hield iedereen de adem in. Helaas wist hij niet te scoren. Harderwijk kwam vlak voor de rust wel op een voorsprong van 2-3. Urk begon niet goed aan de tweede helft en kwam daardoor op een achterstand van 2-4.


De keeper van Harderwijk kreeg een rode kaart. Hij werd de zaal uitgestuurd na onsportief gedrag. De thuisclub profiteerde er echter niet van.


Harderwijk wist zelfs daarna nog twee keer achter elkaar te scoren, waardoor de tussenstand 2-6 werd. Maar in de 33e minuut bracht Riekelt Snoek verandering in de situatie, hij scoorde. En vlak daarna kwam spelende keeper Kees de Boer naar voren en maakte een doelpunt. Alles leek weer mogelijk met een tussenstand van 4-6.


Albert Hendrik Romkes bleef niet achter en maakte het volgende doelpunt. 5-6. Zo krabbelde Urk in korte tijd weer op. Kees de Boer zorgde ervoor dat de teams weer gelijk kwamen te staan.


Toch kon Urk niet lang genieten van de gelijke stand. Harderwijk kwam namelijk weer aan kop.


Doelman Willem de Borst stopte nog een tien-metertrap, maar het maakte niet meer uit. Het eindsignaal klonk en ZVV Urk Bakkerij de Kof verloor haar thuiswedstrijd van Sporting Harderwijk met 6-7.