Het Urkerland
Stichting Lelystad Airport moet door! vraagt voorstanders om te reageren. Stichting Lelystad Airport moet door! vraagt voorstanders om te reageren.
0

Voorstanders Lelystad Airport kunnen visie indienen

Stichting Lelystad Airport moet door! nodigt voorstanders van een uitgebreid Lelystad Airport uit om op lelystadairportmoetdoor.nu in twee stappen hun zienswijze in te dienen. Op Facebook vroeg Het Urkerland om een reactie op dit initiatief.


Volgers reageerden allemaal positief. Zo schrijft Etty van Urk: ,,Mijn man kan dan straks misschien vanaf Lelystad vliegen. Ik woon nu naast een vliegveld, in Glasgow, met ongeveer hetzelfde aantal vliegbewegingen als voorspeld wordt op Lelystad. Het is echt prima te doen. Ik heb meer last van de snelweg hier in de buurt." Johan van Slooten is kort maar krachtig: ,,Doen!'' Albert Bakker vindt: ,,Het is top voor Urk, als ze de aanvliegroute maar over het IJsselmeer doen en niet over Urk, haha." Lucianne Bakker reageert: ,,Kom maar op. Budgetmaatschappijen door Europa, of een enkeltje Düsseldorf voor een wereldreis." Masterurk Jelies doet een oproep: ,,Laat iedereen stemmen, het zorgt voor veel werk bij de deur." Douwe Gnodde, tot slot: ,,Doen natuurlijk. Lekker dichtbij. En over Urk vliegen ze niet door die windmolens."


De opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven is uitgesteld om de Milieueffectrapportage aan te passen en daar bewoners op de Veluwe over te horen. Stichting Lelystad moet door! laat weten dat minister Van Nieuwenhuizen bevestigt dat Lelystad Airport zo snel mogelijk opengaat, na die aanpassingen. De stichting volgt de ontwikkelingen op de voet en wil de stem van de voorstanders duidelijk laten horen. Vorige maand schreef zij een open brief aan minister-president Mark Rutte in NRC Handelsblad, te lezen op lelystadairportmoetdoor.nu.