Het Urkerland
Mieke de Groot gaat aan de slag als vestigingsleidster, Caspar Duinkerken is mede-eigenaar. Mieke de Groot gaat aan de slag als vestigingsleidster, Caspar Duinkerken is mede-eigenaar.
0

Nieuw: Kinderdagverblijf Thuizzz

Opening in De Vlechttuinen vindt half februari plaats

Urk is een nieuw kinderdagverblijf rijker, genaamd: Thuizzz. De officiële opening en open dag is op zaterdag 16 februari, de werkelijke start is een week later. ,,We willen kinderen een verlengstuk van thuis bieden, vandaar de naam Thuizzz."
Op het terrein van De Vlechttuinen is een aantrekkelijke speeltuin aangelegd en Mieke de Groot en Caspar Duinkerken kregen al vaak de vraag: 'Wat komt hier?'.


Drie vrienden sloegen de handen ineen en startten Thuizzz, christelijke kinderopvang voor kinderen van twee tot dertien jaar. ,,De Vlechttuinen is de eerst vestiging van velen", zegt Caspar met een glimlach. Alle drie mannen hebben hun expertise. Zo werkte Erik van der Brand jaren in de branche Zorghuisvesting, Dick Sein dertig jaar bij Rabobank en Caspar Duinkerken is sinds tien jaar actief binnen de christelijke kinderopvang.


Mieke gaat aan de slag als vestigingsleidster. Trots laat ze zien hoe de kantine is omgetoverd tot een kindvriendelijk kinderdagverblijf - de wanden zijn in- en uitschuifbaar en de meubels makkelijk verrijdbaar. ,,Dit is een ideale plek voor Thuizzz, we zijn er echt blij mee. Elke dag mogen we een uur gebruik maken van de sporthal, waar kinderen onder professionele begeleiding bewegen, en we voeren gesprekken over meer leuke activiteiten."


Urk als locatie is een bewuste keuze. Caspar en Mieke: ,,Wij werkten voorheen bij een Urker kinderdagverblijf. Op Urk is markt voor een derde kinderdagverblijf, zeker in vergelijking met elders." Thuizzz is wekelijks vijf dagen open, van 's morgens half acht tot 's avonds half zeven. Er is dag(deel)-, peuter- en buitenschoolse opvang. ,,In overleg kunnen we alle opties bespreken." Meer weten? Kijk op thuizzz.nl.