Het Urkerland
Orca Orca's nam in het eerste kwart een 13-0 run.
0

SeaVsat/Orca's wint makkelijk

Er was afgelopen zaterdagavond geen enkel moment in de wedstrijd dat het eerste damesteam van Orca's moeite had met het studententeam Sphinx. Een ruime zege was het gevolg: 89-57.

In het eerste kwart ging Orca's goed van start. Er werden veel scores gemaakt en met een sprint van 13-0 nam de ploeg al afstand. De tegenstander verdedigde man-to-man, waardoor Orca's veel fastbreaks kon lopen. Aan het einde van het eerste kwart was het 32-11. Het vervolg was minder. De tegenstander ging over op een zoneverdediging, waardoor de ploeg van Jurie van den Berg moeite had met het neerzetten van een aanval. Wel bleef Orca's vanuit de press steals pakken. De stand bij rust baarde geen zorgen: 59-26.


Orca's ging vol frisse moed de tweede helft in. De communicatie in de verdediging werd beter, er werden meer stops gemaakt en het publiek genoot van een aantal leuke acties en de samenwerking binnen de ploeg. Wel werd Orca's lakser in verdedigend opzicht en kreeg de tegenstander te veel scoringskansen. In het vierde kwart sprak de vermoeidheid een woordje mee en uiteindelijk werd de stand bepaald op 89-57.


Scores: Marlies Hoorn 28, Rianne Brouwer 16 en Diddie Kramer 14.