Het Urkerland
De handtekeningen zijn gezet. De handtekeningen zijn gezet.
0

Akkoord over nieuw woonzorgerf

De kinderboerderij, 't Kompas en een locatie voor 34 bewoners met beperkingen, komen samen op een nieuw woonzorgerf in de toekomstige Zeeheldenwijk. Betrokken partijen hebben daarover woensdag een akkoord ondertekend met de gemeente.

Triade verhuist kinderboerderij De Stekplek, met dagbesteding voor twintig cliënten. Daarvoor is 10.000 vierkante meter beschikbaar. Zorggroep Oude en Nieuwe Land realiseert ernaast de nieuwe locatie van Verpleeghuis 't Kompas, voor 'zorg en behandeling aan ouderen met een intensieve en complexe zorgvraag'. De derde zorgpartij is Philadelphia Zorg. Ze wil op het zorgerf een locatie bouwen voor 18 bewoners met een ernstig meervoudige beperking en 16 bewoners met een verstandelijke beperking en 'moeilijk verstaanbaar gedrag'. Sacon architecten is betrokken bij dit plan en Patrimonium Urk onderzoekt of ze kan aansluiten. In een verklaring spreken bestuurders van de verschillende partijen van een uniek, vernieuwend concept: ,,Het wordt niet alleen een zeer prettige plek om te wonen als het leven kwetsbaar wordt. Het wordt ook een fantastische plek om te wonen." Volgens wethouder Gerrit Post krijgt de nieuwe wijk met dit woonzorgerf een mooie entree: ,,De kinderboerderij wordt de ontmoetingsplek voor iedereen."Versterken


Wethouder Freek Brouwer zegt: ,,De zorg kiest voor moderne nieuwbouw in een mooie omgeving. De concepten versterken elkaar." Op de foto wordt de realisatieovereenkomst ondertekend door (v.l.n.r.) wethouder Gerrit Post, wethouder Freek Brouwer, Afien Spreen (Triade), Albert Hilvers (Philadelphia Zorg), Frank Kodden (Zorggroep Oude en Nieuwe Land) en Erik Berends (Triade). Op de achtergrond: Johan Oosterhoff (Patrimonium) (l) en Anne Kok (Zorggroep).