Het Urkerland
Anne Hoekstra-de Boer, Jurian Ras en Meindert Kramer werken bij Operatie Mobilisatie. Ze nodigen iedereen uit om mee te doen! Anne Hoekstra-de Boer, Jurian Ras en Meindert Kramer werken bij Operatie Mobilisatie. Ze nodigen iedereen uit om mee te doen!
0

Zaterdag 15 juni: Run for the Message

Hardlopers en wandelaars kunnen zaterdag 15 juni meedoen aan een leuke sponsorloop van vijf kilometer: Run for the Message. Aanmelden kan vanaf drie uur 's middags bij Ons Sporthuis. Wandelaars starten om half vier, voor de kidsrun klinkt om vier uur het startschot en voor volwassenen vijf minuten daarna.

Deelnemers sponsoren met hun inleggeld Operatie Mobilisatie (OM). Drie plaatsgenoten werken voor deze organisatie, die compleet afhankelijk is van giften. Jurian Ras (29), Anne Hoekstra-de Boer (32) en Meindert Kramer (34) hadden een baan in de commerciële sector. Ze besloten elk vanuit eigen overwegingen om voor OM aan de slag te gaan, want: ,,Ook in je dagelijkse werk kan je het verschil maken." Meindert fulltime, Jurian vier dagen - hij studeert één dag - en Anne drie dagen per week. Meindert en Anne werken op de afdeling Marketing en Communicatie, Jurian verzorgt de ICT. Alledrie zijn ze getrouwd, hebben een gezin en delen dezelfde passie: mensen die nooit van Jezus gehoord hebben over Hem vertellen. ,,Daarnaast willen we christenen motiveren voor ons werk en de missie van OM: het Evangelie delen met de minst bereikte bevolkingsgroepen. Vaak hebben zij geen duidelijk beeld van wat we doen, omdat we gewoon in Emmeloord op een kantoor werken. Maar van daaruit ondersteunen we collega's die in het zendingsveld werken. Dat is hard nodig." OM is niet alleen actief in het buitenland.. ,,Er komen ook zendelingen uit andere landen naar Nederland. Klinkt onwerkelijk, vooral op Urk, maar Nederland begint zendingsveld te worden. Zo heb je bijvoorbeeld zendelingen die in de steden onder moslims werken, maar ook mensen die evenementen organiseren speciaal voor tieners. We hopen dat christenen betrokken willen zijn bij dit zendingswerk. Met de Run for the Message willen we geld inzamelen ter ondersteuning van ons werk op kantoor. Uiteraard zijn we blij en dankbaar met onze achterban." Meedoen kan vanaf 15 euro per persoon. Lachend: ,,Hoger mag ook. We hopen op veel animo." Voor meer informatie, aanmelding of sponsoring: www.runforthemessage.nl/urk.