Het Urkerland

Culinair genieten tijdens VIS Food Festival

De tweede editie van het Urker VIS Food Festival staat in het teken van proeven, ontmoeten en beleven. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni vindt het culinaire en culturele evenement plaats op de Dormakade.


Eten, en dan met name vis, voert net als vorig jaar de boventoon. De 21 foodtrucks en stands bieden diverse visgerechten aan. Er is plaats voor traditie en vernieuwing. De bekende gerookte zalm en nieuwe haring is verkrijgbaar, maar ook verrassende visvariaties, zoals Flamed Sashimi en Scampibowl kunnen uitgeprobeerd worden.


Ontmoeten


Het nieuwe onderdeel is een meet-and-greet met de Urkers uit de SBS6-serie URK!. Op zaterdag nemen de sterren uit de serie, waaronder Teun Kaptein, Nelie Bakker en de YouTube-oma's plaats op het podium. Tussen twee en drie uur delen zij de leukste anekdotes en ervaringen uit de serie. Fans krijgen de kans om een selfie te maken.


Het onderdeel 'beleven' bestaat uit ontspanning en amusement. Bezoekers kunnen onder andere een visvoetbad nemen en een vissermansmassage krijgen. De kinderen kunnen viskunst maken of zich vermaken op het zandstrandje. Het feest wordt compleet gemaakt door livemuziek en cocktails.


Tijd en plaats


Het Urker VIS Food Festival vindt plaats op de Dormakade. Op vrijdag duurt het festival van vier tot elf uur en op zaterdag van elf tot vijf uur. De entree is gratis. Er wordt gewerkt met een muntensysteem voor de koop van producten en diensten.