Het Urkerland

Opwekkingsbeweging gaat als een lopend vuurtje

Iedereen die zich afgelopen dagen in de buurt van het kleine strandje begaf, is het vast niet ontgaan: een grote groep, voornamelijk jongeren, stond uit volle borst opwekkingsliederen te zingen. Wat begon als bijeenkomst bij iemand thuis is in twee weken uitgegroeid naar een beweging waarvan het ledenaantal in een rap tempo omhoog schiet.


Een 19-jarige plaatsgenoot was zodanig onder de indruk van de opkomst op pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen, dat ze besloot zich in te willen zetten voor een opwekkingsbeweging op Urk. Ze plaatste een oproep op social media waarin ze alle geïnteresseerden uitnodigt voor een bidstond bij haar thuis. Een groep van 45 jongeren kwam opdraven naar het huis aan De Noord om hier gezamenlijk te bidden voor een opwekking op Urk. ,,Een opwekking is een geestelijke opleving. Tijdens de bidstond hebben we hier om gebeden, specifiek voor de jongeren op Urk."


Na afloop van de bidstond kwamen er gesprekken op gang en meerdere aanwezigen spraken de wens uit dit vast te houden. ,,Het was krachtig en bijzonder.'' De jongeren besloten een whatsappgroep aan te maken om herhaling mogelijk te maken.


De bijeenkomst op zondagavond bleek een indruk achtergelaten te hebben op de jongeren, de volgende dag werd meteen afgesproken te verzamelen op het strand om te bidden en te zingen. In het openbaar trok de groep de nodige aandacht. ,,Voorbijgangers kwamen erbij zitten en het nieuws van het bestaan van de groep ging als een lopend vuurtje.'' De groep groeide met de dag en leden stelden voor om een logo te maken voor de groep. Hiervoor was echter wel een naam nodig. Op dat moment ontstond de naam 'Fearless in Christ'. ,,Wij willen onze angsten aan de kant schuiven en uit de boot stappen om Jezus bekend te maken en te volgen.''