Het Urkerland

Challenger Gym succesvol in Kampen

Challenger Gym Urk hield zaterdag haar eigen kickboksgala. Music Club Kampen was de locatie van de ring en de Urker kickboksers presteerden uitstekend. Vijf van de acht partijen resulteerden in Urker winst.


Junioren Luut de Boer (13 jaar) en Joël Brands (14 jaar) vochten beide een knappe partij maar verloren uiteindelijk beide van hun tegenstander op punten. Issam al Mahamid kwam in zijn partij te laat op gang, ook hij verloor de strijd op punten.


Jenny de Vries ging gelijk op met haar tegenstander maar trok de tweede en derde ronde overtuigend naar zich toe voor een overtuigende winst. Tommy de Boer sloeg zijn tegenstander in de eerste dertig seconden meteen knock-out, hij won de partij op KO. Steven Kapitein ging sterk van start en vocht een overtuigend begin van zijn partij, hij won op punten.


Mahmoud Sfef stond tegenover een oude bekende. Zijn eerdere partij tegen de jongen uit Almere bleef toen onbeslist. Mahmoud heeft inmiddels een aantal meer partijen gedraaid dan zijn tegenstander, hij kwam geen enkele keer in de problemen en boekte een sterke zege. Piet van den Berg vocht de laatste partij van de avond. Hij had wat goed te maken met zichzelf, na twee verloren partijen op rij. Hij wist in de eerste ronde wat rake klappen uit te delen, hier had zijn tegenstander zichtbaar last van. In de tweede ronde kwam zijn tegenstander fel uit de blokken maar Piet bleef sterk overeind. In de derde ronde wist hij de partij uiteindelijk naar zich toe te trekken.