Het Urkerland
Lisa en Leon zijn nog twee weken open in Emmeloord en gaan dan op zoek naar een nieuwe plek. Lisa en Leon zijn nog twee weken open in Emmeloord en gaan dan op zoek naar een nieuwe plek.
110

Chinees restaurant wil verkassen naar Urk

Nog twee weken en dan valt in Emmeloord het doek voor Chinees restaurant Fong Sheng. Het restaurant maakt plaats voor een uitbreiding van de ernaast gelegen supermarkt. De ondernemers zijn inmiddels op zoek naar een andere en ruimere locatie.

Het restaurant startte dertig jaar geleden in De Zuidert. Ondanks de ligging, in een Emmeloordse woonwijk, wisten klanten uit de wijde omtrek de zaak jarenlang goed te vinden. Ook op Urk is Fong Sheng populair.


Al meer dan tien jaar staan Lisa en haar man Leon aan het roer. Ze vertellen: ,,Wij lopen de laatste jaren tegen capaciteitsproblemen op,
tijdens de spitsuren konden wij in onze relatief kleine keuken onvoldoende productie draaien. Meer personeel en apparatuur passen er gewoon niet in. Omdat wij onze gerechten toch zo veel mogelijk vers bereiden, ontstonden soms lange wachttijden voor de klanten, iets wat ons erg veel hoofdbrekens kostte. Alleen een forse uitbreiding van de keukenruimte zou een oplossing betekenen. Helaas is dat op de
huidige locatie niet mogelijk, want ook de supermarkt naast ons zoekt al jaren een mogelijkheid tot verbouwen en uitbreiding. In goed overleg is er een besluit genomen dat wij naar een nieuw onderkomen gaan zoeken." Bij het zoeken naar een nieuwe locatie is Urk nadrukkelijk in beeld. Juist omdat Emmeloord nu meerdere restaurants heeft en Urk geen een. Maar een woordvoerder legt uit dat het nog niet zo eenvoudig is als het lijkt: ,,Het is heel lastig om een locatie te vinden met voldoende vierkante meters. Bovendien moet de plek geen overlast geven voor de omgeving maar wil je ook niet ergens achteraf zitten. De komende maanden hopen we duidelijkheid te hebben."