Het Urkerland
De desbetreffende kruising van de Lange Dam met de Grote Fok. De desbetreffende kruising van de Lange Dam met de Grote Fok.
0

Kruising Lange Dam gaat op de schop

De kruising van de Lange Dam met de Grote Fok gaat vanaf vandaag op de schop. Hierdoor is de kruising van 19 augustus tot en met 30 augustus afgesloten voor alle verkeer.

De afsluiting gebeurt in het kader van de gebiedsontwikkeling van het Hooiland en het Achterland. Sinds mei 2018 wordt er gewerkt aan voornamelijk de bestrating en de riolering van het Achterland en het Hooiland. De riolering die vanaf het Hooiland en het Achterland onder de desbetreffende kruising doorloopt moet vervangen worden en sluiting van de kruising is nodig.


De rioleringswerkzaamheden onder de kruising gelden als afsluiting van fase één van het project op het Hooiland en het Achterland. Inmiddels is aannemersbedrijf Borger namens de gemeente begonnen aan fase twee van het project. Eerder verkeerde het project nog in zwaar weer omdat de begroting ontoereikend was doordat de kosten van bouwwerkzaamheden sterk stijgen. Voor het project werd een miljoen euro extra vrijgemaakt. Fase twee duurt volgens de gemeente nog tot en met het voorjaar van 2020.


De gemeente adviseert weggebruikers om te rijden via De Noord. Een geadviseerde omleidingsroute is gepubliceerd op de website van de gemeente Urk.