Het Urkerland
Dikkertje Dap werd zaterdagavond rond zeven uur beschoten. Dikkertje Dap werd zaterdagavond rond zeven uur beschoten.
0

Wie schoot op poes Dikkertje Dap?

Alita Kramer kwam zaterdagavond tot de schokkende ontdekking dat Dikkertje Dap, de kat van het gezin, met een luchtbuks was beschoten. De bijna één jaar oude poes brak door de kogel haar rug. De dierenarts moest haar later die avond laten inslapen.


Alita woont met haar man Michael en hun vier jaar oude zoontje Alex onderaan de hoogte achter de Bethelkerk. Op zaterdagavond rond zeven uur hoorde ze Dikkertje Dap: ,,Het klonk als janken, alsof ze vocht met een andere kat, maar ik kon niet zien waar ze was. Wel dichtbij ons huis in elk geval. Even later kwam ze aan. Ze kon haar achterpoten niet meer gebruiken, ze viel elke keer en had veel pijn." Diezelfde avond kwam de dierenarts in Kampen aan de hand van een röntgenfoto tot een onverwachte conclusie: Dikkertje Dap was beschoten. De kogel was haar ruggengraat binnen gedrongen en had die dusdanig beschadigd dat er niets meer aan te doen was.


Alita heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Bovendien plaatste ze een Facebookbericht om eventuele getuigen te vinden. Die boodschap haalde veel los. Landelijke media pikten het bericht op en bij de reacties zaten mensen die de schutter van alles en nog wat wilden aandoen. Alita: ,,Zo staan wij er niet in, geen oog om oog, tand om tand. Maar we zouden heel graag willen dat de dader aan ons zoontje komt uitleggen waarom hij of zij dit gedaan heeft."