Het Urkerland

Mannenzang op Urk in de Ichtuskerk

De organisatie van Mannenzang op Urk hoopt opnieuw op veel belangstelling bij de editie van aanstaande zaterdag 12 oktober.

Tijdens de editie van aanstaande zaterdag staan psalmen rondom het thema "Zing!' centraal. Het thema is gekozen naar aanleiding van psalm 96, verzen één en twee. De psalmen worden zoals men gewend is niet-ritmisch gezongen. Tijdens de avond zullen de psalmen 42, 56, 84 en uiteraard 150 niet ontbreken.De avond zal geleid worden door dirigent Bert Noteboom en Jaap Kramer bespeelt het orgel. Er zal een collecte gehouden worden voor de onkosten.


De organisatie wil een aantal psalmen met bovenstem zingen, en is daarom op zoek naar zangers die de bovenstem voor hun rekening willen nemen. Deze mannen kunnen zich om vier uur melden in de kerk. Ze worden verwelkomd met een bakje koffie en wat lekkers, om half vijf wordt er vervolgens geoefend met de bovenstem. De verwachting is dat het oefenen rond zes uur klaar is, zodat de deelnemers tijd hebben om te eten alvorens de avonddienst begint.


De kerkzaal is open om zeven uur, de avond gaat van start om half acht. Bij de kerk zijn ruim voldoende gratis parkeerplekken.