Het Urkerland
Vrijwilligers Leon Bollen (l) en Hendrik Visser verrichten de opening. Vrijwilligers Leon Bollen (l) en Hendrik Visser verrichten de opening.
0

Waypoint breidt winkel uit

Waypoint heeft haar kringloopwinkel uitgebreid. De inname- en sorteerhal zijn verplaatst naar een andere locatie, waardoor de huidige innamehal beschikbaar kwam om bij de winkel te betrekken. Dinsdagmiddag werd de nieuwe afdeling officieel geopend.

Reden voor de uitbreiding is de enorme toename van spullen en klanten. ,,We krijgen klanten vanuit heel Nederland. Toen de box van Brands te koop kwam, heeft Tot Heil des Volks deze aangekocht als nieuwe inname- en sorteerhal", vertelt Grietje Baak van Waypoint. De box is gevestigd achter Waypoint en spullen kunnen nu op deze nieuwe locatie worden afgeleverd. In de winkel is een doorgang gemaakt naar het nieuwe winkelgebied.Kerstartikelen


Op de nieuwe afdeling staan bedden, het kinder- en babymeubilair en marktkramen met seizoensartikelen opgesteld. ,,We starten nu met kerstartikelen. Dankzij de nieuwe hal is het voor klanten prettiger winkelen, omdat de spullen ruimer opgesteld staan en alles beter is verspreid." Tevens is er in de nieuwe ruimte een hoek van de Oostvaarderskliniek in Almere, een kliniek voor tbs-patiënten. Hier worden handgemaakte producten te koop aangeboden. Denk aan vogelhuisjes of handgemaakte kaarsen. ,,Een andere mogelijkheid is om bestellingen door te geven, wanneer een klant zelf een idee heeft."


Bij de officiële opening mochten Leon Bollen en Hendrik Visser het lint doorknippen. ,,Leon is één van onze jongsten en een ontzettend goede en trouwe vrijwilliger. Hendrik is na een periode van ziek zijn weer fit genoeg om op zaterdag, samen met zijn vrouw Jannie, te werken. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor. We willen tevens al onze vrijwilligers, maar ook ook iedereen die spullen brengt of koopt hartelijk bedanken!"