Het Urkerland
Tevreden trainers: Jennie van Slooten en Janita de Boer (r.). Tevreden trainers: Jennie van Slooten en Janita de Boer (r.).
0

IJzersterke wedstrijd Schol Orca's

Alsof ze het kampioenschap binnengehaald hadden, zo vierden de dames van Schol Orca's hun uitoverwinning op Baros. Oorzaak voor de uitzinnige vreugde in Breda was de manier waarop Schol Orca's de winst over de streep had getrokken. De ploeg speelde met vertrouwen, deed alles goed en bleef knokken tot aan de laatste seconde. Eindstand: 45-50.

Vorig seizoen verloor Schol Orca's nog twee keer van Baros. Die wetenschap zorgt op voorhand voor de nodige spanning bij de spelers, maar als het startsignaal klinkt, zit Orca's meteen goed in de wedstrijd. Baros is echter geen verkeerde tegenstander en met name hun center is bepalend. De scores gaan gelijk op en na het eerste kwart is de stand 10-11. Een licht voordeel voor Schol Orca's dus, dat in het tweede kwart opnieuw ijzersterk verdedigt. Er wordt goed gecoacht en Baros komt aanvallend weinig in het spel voor. Bij Schol Orca's vallen de ballen echter niet altijd even gelukkig, waardoor de spanning in de wedstrijd blijft. De ploegen gaan rusten bij een stand van 19-21. Alles is nog mogelijk!


Na rust is het opnieuw Orca's dat goed uit de startblokken komt. De wil om te winnen van deze lastige tegenstander is duidelijk zichtbaar in het agressieve spel. Baros begint fouten te maken, iets waarop de trainers Van Slooten en De Boer in de rust al liepen te hameren, en de Urker dames verschijnen regelmatig en met succes aan de vrijeworplijn. Het vierde en laatste kwart start bij een voorsprong van drie punten: 31-34. Nu is het zaak om het verstand er bij te houden, iets wat Orca's in voorgaande wedstrijden nog weleens vergat. De 16-jarige Hennie van Schaik geeft meteen het goede voorbeeld, met een rake driepunter, waardoor het verschil zes punten bedraagt. Baros kan nog één keer dichterbij komen tot drie punten en stapt daarna over op een press. Schol Orca's reageert alert en speelt zich zonder al te veel moeite onder de druk uit. Zo laat de ploeg voor het eerst dit seizoen zien dat het in staat is een spannende wedstrijd op een goede manier af te sluiten. Trainer Janita de Boer: ,,We zijn ontzettend trots op dit team. Voor een trainer is het fantastisch om datgene waarop je keihard traint, zo terug te zien in de wedstrijd. Het vertrouwen waarmee de ploeg speelde... echt heel mooi.''


Topscorers: Hennie van Schaik: 15 punten; Diddie Kramer: 14 punten, Lea Romkes: 10 punten.