Het Urkerland
Vorig jaar was de intocht van de sint wederom een groot succes. Dit jaar wordt alles weer uit de kast getrokken: het paard wordt weer van stal gehaald en de pieten zijn hard bezig met het voorbereiden van een feestelijke intocht. Vorig jaar was de intocht van de sint wederom een groot succes. Dit jaar wordt alles weer uit de kast getrokken: het paard wordt weer van stal gehaald en de pieten zijn hard bezig met het voorbereiden van een feestelijke intocht.
0

Sint en Pieten zijn weer in aantocht

Het is bijna zover: de schoen mag weer worden gezet, de sinterklaaskostuums mogen weer aan en het is pepernoten snoepen geblazen. Dit jaar verzorgt Stichting Intocht Sinterklaas weer een fantastisch programma, met op zaterdag 16 november de intocht.

Intocht


De Sint komt met al zijn hulppieten volgende week de haven weer binnenvaren. Om vier uur komt de pakjesboot aan bij de Burgemeester J. Schipperkade, maar daarvoor is het natuurlijk ook al feest op het haventerrein met de springpieten, paarden en veel muziek. Om vijf uur is er een bijzondere lichtjesoptocht met verschillende vervoersmiddelen. Sinterklaas hoopt dat er heel veel kinderen naar de intocht komen en langs de route staan!Pepernoten Journaal


Dit jaar is er weer een nieuw seizoen van het Pepernoten Journaal! Er worden in totaal vijf afleveringen uitgezonden via het YouTubekanaal van Suunterklaos. Wat gaat er dit jaar gebeuren? Kan de intocht op Urk wel doorgaan? Kijk vanaf 11 november iedere dag via suunterklaos.nl, of houd het YouTubekanaal in de gaten.De Pietenfabriek


Sinterklaas heeft dit jaar Urk weer uitgezocht om De Pietenfabriek neer te zetten. Op zaterdag 23 november kan iedereen De Pietenfabriek bezoeken bij De Koningshof. Hier is de werkkamer van de Sint te zien en kinderen kunnen de Pieten helpen met pepernoten bakken en het inpakken van cadeaus.

Er zijn ochtend- en middagkaarten. De ochtendkaarten zijn geldig van half elf tot half twee en de middagkaarten zijn geldig van half twee tot half vijf. Kaarten kosten 6,50 euro per stuk en zijn te verkrijgen bij Intertoys, Cigo, Foto Luuk Schudde en Bastiaan Schoenen.