Het Urkerland

Dag twee van de zoektocht naar de bemanning van de UK 165

Vandaag wordt de zoektocht naar de bemanning van de UK 165 hervat. Naar alle waarschijnlijkheid kan er vandaag, gezien de weersomstandigheden, nog niet naar het wrak gedoken worden. Calamiteitenteam Urk wil het wrak onderzoeken met een onbemand onderwatervaartuig, hiervoor moet nog toestemming gegeven worden door de betrokken instanties. Via dit artikel houden we u op de hoogte met updates.

Update 12:23 Tijdens de zoekactie van gister zijn twee opvarenden van een reddingsboot van de KNRM gewond geraakt. Eén van hen moest naar het ziekenhuis maar is inmiddels alweer thuis.


Update 12:14 Vanwege het weer gaan er vandaag geen duikers het water in. De windkracht bedraagt 5 beaufort en de golfhoogte is 3-4 meter. De politie, marine en Kustwacht houden nauw contact over wanneer er gedoken kan worden.


Update 11:15 Op het strand van Noord-Holland heeft de KNRM vanmorgen tussen Callantsoog en Den Helder gezocht naar eventueel aangespoelde materialen. Ze hebben niets aangetroffen.


Update 10:53 De ETV Guardian van de Kustwacht is nog nabij het plaats incident van de gezonken viskotter om uit te kijken en eventuele scheepvaart te waarschuwen voor het wrak.